StoryEditor

Kreatívne a úsporne

15.08.2006, 00:00

Čo by sme mali vedieť o tlačiarňach M-real Petőfi Nyomda Kft.?
-- Tlačiarne M-real Petőfi Nyomda Kft. sú podnikom so 165-ročnou tradíciou. Patríme do nadnárodnej skupiny, dodávateľ kartónov M-real je určite dobre známy aj na Slovensku. Sme spoločnosťou s vedúcou pozíciou na maďarskom trhu, no dôležité postavenie zaujímame aj na trhoch východnej a strednej Európy. V oblasti výroby obalových materiálov disponujeme s takmer 40-ročnými skúsenosťami. Naším hlavným profilom je výroba kartónu, vlnitého kartónu a samolepiacich štítkov. Aktuálnosť tohto rozhovoru zdôrazňuje aj skutočnosť, že ani nie tak dávno, 28. apríla, sa oficiálne zjednotili dve firmy, ktoré boli vlastníctvom M-realu a pôsobili na rovnakom mieste (v Kecskeméte), jedna vyrábala kartónové škatule a druhá samolepiace štítky, dnes už fungujú ako jeden podnik.
Doteraz sme sa na slovenských veľtrhoch s vami nestretli. Prečo ste sa rozhodli tohto roku zúčastniť výstavy Agrokomplex?
-- Slovenský trh požaduje obalové materiály spĺňajúce vysoké kvalitatívne požiadavky. Poskytovanie služieb vysokej úrovne, dobrá kvalita a účinnosť sú aj u nás kľúčovo dôležitými aspektmi. My a naši partneri sme si vytýčili za cieľ poskytovanie služieb na čo najvyššej úrovni, naša produkcia zodpovedá požiadavkám zákazníkov. Aby sme boli schopní našim partnerom poskytovať tie najlepšie ceny, nepretržite vyvíjame aj účinnosť. Exportnej činnosti sme sa už venovali aj v minulosti, no teraz sa snažíme vás osobne ubezpečiť o tom, že sa oplatí s nami spolupracovať.
Ktoré podniky sú vašimi klientmi?
-- Mnoho svetoznámych firiem využíva naše produkty. Na Slovensku sú to SCA Hygiene Products, Kraft Foods a Klember. Väčšina klientov sú nadnárodné spoločnosti produkujúce spotrebnú elektroniku, potraviny a lieky. V Maďarsku uspokojujeme až polovicu všetkých požiadaviek na obalové materiály.
Aké konkrétne služby ste schopní poskytovať?
-- Pre našich klientov máme k dispozícii celú škálu možností, ako v konkurenčnom boji upútať pozornosť zákazníka práve na tie ich produkty. Vždy sa snažíme poskytnúť to najoptimálnejšie riešenie, či už ide o kovovú fóliu, klenutý povrch, špeciálne postupy lakovania, bezpečnostnú fóliu, Braillovo písmo, špeciálne konštrukcie alebo bookletové etikety. Motto našej reklamy Kreatívne a úsporne poukazuje aj na našu aktívnu účasť v konštrukčnom plánovaní. Napríklad aj to, že značnú časť vysekávacích strojov sme si sami vyrobili. Naše výrobky už neraz získali mnohé domáce i medzinárodné ocenenia (Hungaropack, ceny Worldstar).
V záujme uľahčenia vzájomnej spolupráce používanú technológiu neustále rozvíjame, aby sme vždy mali k dispozícii najnovšie technológie. Prípravné a schvaľovacie grafické procesy sme už v plnej miere digitalizovali. Ako prví v Maďarsku sme zaviedli do prevádzky zariadenie CTP, dnes sa už môžeme pochváliť dvoma takýmito zariadeniami. Diaľkové schvaľovanie, color management, digital print management a VMI, to všetko nám pomohlo pri znížení výrobného času a rizika chýb na minimum. V neposlednom rade by som spomenul aj skutočnosť, že disponujeme certifikátmi riadenia kvality (ISO9001), ochrany životného prostredia (ISO14001) a hygieny (HACCP), ktoré takisto potvrdzujú našu spoľahlivosť a regulatívnosť procesov.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 13:25