StoryEditor

Služby v letectve nepretržite zdokonaľujú svoju logistiku

19.11.2018, 09:28
Spolupráca spoločnosti DHL Supply Chain a easyJet sa začala na letisku v londýnskom Gatwicku. V budúcnosti majú svoje spolupôsobenie rozšíriť o ďalšie dve letiská v Manchestri a Bristole.

DHL, ako súčasť skupiny Deutsche Post DHL, je globálnou spoločnosťou, ktorá pôsobí v oblasti logistiky. Ponúka logistické služby od vnútroštátneho až po medzinárodné dodávanie balíkov, služby elektronického obchodovania a riešenia medzinárodnej expresnej, cestnej, leteckej a oceánskej dopravy.

Zároveň riadi priemyselné dodávateľské reťazce a celkovo funguje vo viac ako 220 krajinách a oblastiach po svete. Spája ľudí a podniky, vďaka čomu umožňuje fungovanie globálnych obchodných tokov. Prichádza s modernými riešeniami a novými technológiami pre rastové trhy a priemyselné odvetvia.

Svetová logistická spoločnosť od začiatku spolupráce s leteckou spoločnosťou easyJet na letisku Gatwick investovala do 480 nových zariadení na zlepšenie výkonu. Denne tu zabezpečuje logistiku pre 200 letov a pri tom využíva progresívne zmeny, ktoré zvýšili výkon samotného easyJetu o celých šesť percent.

„Letiská v Bristole a Manchestri sú pre easyJet strategicky dôležité a DHL v rámci spolupráce bude optimalizovať jej výkonnosť zabezpečením špičkovej logistiky aj tu,“ vysvetľuje Martin Willmor, výkonný riaditeľ spoločnosti UK & I, dodávateľský reťazec DHL. „Len z Bristolu prepravíme ročne päť miliónov cestujúcich,“ hovorí Alberto Santamarta, vedúci divízie Ground Ops UK a Európy spoločnosti easyJet.

Ako ďalej dodáva, aj Manchester je pre nich kľúčovým rastovým trhom. V oboch prípadoch ide o dôležité letiská pre letecké podnikanie a verí, že so spoločnosťou DHL môžu zabezpečiť svojim klientom bezchybne fungujúcu prevádzku.

Už rok po tom, čo v novembri 2017 prevzala spoločnosť DHL starostlivosť o pozemnú obsluhu na letisku Gatwick, sa obe spoločnosti dohodli na rozšírení spolupráce na letiskách v Manchestri a Bristole. Od februára 2019 DHL prevezme zodpovednosť za poskytovanie hlavných služieb zákazníkom a logistických operácií.

Bude sa starať o príchod cestujúcich, triedenie batožiny, jej zoraďovanie na nástupištiach, nakladanie a vykladanie z a do lietadiel. Spoločnosť DHL bude zastrešovať logistiku aj v týchto mestách, a tak zabezpečí príjem a vydaj batožiny pri ďalších 1 200 letoch týždenne, 700 z Bristolu a 500 z Manchestru. Takéto množstvo letov totiž ponúka easyjet z týchto oblastí.

EasyJet je najväčšou leteckou spoločnosťou pôsobiacou na letisku v Bristole a ponúka lety do populárnych destinácií, ako sú Španielsko, Portugalsko či Grécko, a aj po celej Británii. Zároveň je druhou najväčšou leteckou spoločnosťou na letisku v Manchestri, ktorá od začiatku prevádzky prepravila 19,5 milióna cestujúcich.

Progres pokračuje ďalej. V lete sa rozšíril počet destinácií, kam sa dá s touto spoločnosťou letieť, pripravili sa rôzne výhody pre zákazníkov, objavil sa prvý bezpilotný systém a začali sa využívať nové elektrické zariadenia na zníženie hluku a emisií uhlíka.

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 04 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 05 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 19:55