StoryEditor

Pozrite sa, ako chcú daniari uľahčiť život podnikateľom

28.04.2021, 13:51
Navrhované zmeny v daňovej oblasti z 26. apríla by mali zase o čosi viac zlepšiť podnikateľské prostredie, znížiť administratívu a výraznejšie brániť daňovým podvodom. O ôsmich najdôležitejších novinkách, ktoré sa navrhujú, a o tom, ako by sa uplatňovali v praxi, hovorí Veronika Solíková, konateľka spoločnosti Účtovná jednotka.
  1. Čo by v praxi znamenalo takzvané zrušenie registračných kartičiek?

Navrhovaná novela daňového poriadku by mala zahŕňať zrušenie registračných kartičiek. Takzvané registračné kartičky by tak po novom podnikatelia nemuseli predkladať správcovi dane, ak by potrebovali na daňovom úrade zapísať nejakú zmenu v rámci svojej podnikateľskej činnosti. Rovnako by sa mala zrušiť aj povinnosť vrátiť osvedčenie, ktoré vystavil daňový úrad.

 

  1. Aké sumy by po novom mali podnikatelia zaplatiť za záväzné stanovisko daňového úradu?

Predložená novela upravuje aj zníženie poplatku za záväzné stanoviská, aby bol tento inštitút daňovým subjektom prístupnejší. Po novom by malo platiť, že daňový subjekt zaplatí spolu so žiadosťou o záväzné stanovisko úhradu vo výške 1 000 eur a vysoko spoľahlivý daňový subjekt zaplatí spolu so žiadosťou len polovicu tejto sumy. ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 15:26