StoryEditor

Ford pre USA

10.02.2008, 23:00

Spoločnosť Ford of Europe potvrdila, že ľahké úžitkové vozidlo Ford Transit Connect, ktoré na starom kontinente získalo v posledných rokoch mnohé ocenenia, sa bude predávať aj na vybraných trhoch Severnej Ameriky. Malý úžitkový automobil sa v USA prvýkrát predstavil tento rok na Chicago Auto Show.
Transit Connect je súčasťou rodiny úžitkových vozidiel Transit ocenených mnohými titulmi, ktoré ponúka Ford v Európe. Obchodné meno Transit je už viac ako štyridsať rokov synonymom výnimočného úžitkového vozidla -- úspechu, ktorý stále rastie. Od roku 1965 sa vyrobilo viac ako päť miliónov modelov Transit.
Ford je lídrom úžitkových vozidiel v USA s viac ako 40-percentným trhovým podielom. Podobne je to v segmente vanov, ktoré v USA označujú ako E-Serie. V tejto sfére vedie dokonca už 29 rokov za sebou. "Sme veľmi hrdí na reputáciu Forda pri úžitkových vozidlách na celom svete," povedal John Fleming, prezident a CEO vo Ford of Europe. "Ešte viac náš teší skutočnosť, že práve obľúbený Transit Connect bude prvým úžitkovým európskym vozidlom Ford, ktoré sa bude predávať v Severnej Amerike."

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. apríl 2024 11:51