StoryEditor

Honda, príklad bezpečnosti

06.08.2007, 00:00

Na 20. medzinárodnej technickej konferencii o zvýšenej bezpečnosti vozidiel, ktorá sa uskutočnila tento rok vo francúzskom meste Lyon, získali dvaja konštruktéri Hondy ocenenie americkej vlády za vynikajúce bezpečnostné inžinierstvo a za významné príspevky k lepšej bezpečnosti vozidiel.
Konštruktéra motocyklov spoločnosti Honda Satoshiho Iijimu ocenili za rozsiahle zásluhy počas tridsiatich rokov výskumu bezpečnosti motocyklov a za vývoj nových zariadení v tomto smere, osobitne za špeciálny systém airbagov pre motocykle. Airbag montuje Honda do luxusného modelu Honda GL 1800 Gold Wing.
Súčasne získal ocenenie aj Douglas C. Longhitano, senior konštruktér spoločnosti Honda R&D America, za dôležitý prínos k automobilovej bezpečnosti, najmä v oblasti ochrany chodcov. Viac než desaťročie viedol výskumné programy, ktoré súviseli s prebádaním vplyvu osobných ľahkých nákladných automobilov na chodcov a s tým, aby sa vyvinuli efektívnejšie opatrenia proti zraneniam, významne prispievajúce k dopravnej bezpečnosti.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
24. apríl 2024 16:30