StoryEditor

Biznis centrá v Bratislavskom kraji

11.02.2013, 23:00
D1 Outlet Senec
Investor: Ipec Group
Rozloha: 50 000 m2
Začiatok výstavby: júl 2012
Ukončenie výstavby: jún 2013 (1. fáza)
Náklady: 17 mil. eur (1. fáza)

Areál sa nachádza v Senci priamo pri diaľnici D1 na križovatke zjazdu z diaľnice a cesty Pezinok – Senec. Súčasťou dlhodobého plánu rozvoja lokality je aj výstavba ďalších obchodných priestorov na protiľahlom pozemku, ktoré zvýšia celkovú predajnú plochu na konečných 50-tisíc m2. Prvá fáza outletu s celkovou predajnou plochou takmer 11-tisíc m2, ktorá bude dokončená v prvej polovici tohto roku, ponúkne nákupné priestory a dostatok parkovacích miest. Stavba je z väčšiny jednopodlažná, s výnimkou administratívnej časti a reštauračných priestorov, ktoré majú dve poschodia. Zákazníkom poskytne cca 70 obchodných jednotiek vrátane viacerých reštaurácií a kaviarní. Momentálne finišujú prípravy na spustenie outletu a rozbiehajú sa práce na 2. fáze projektu. Zazmluvnených je zatiaľ 35 percent predajnej plochy. Konkrétne značky predstavia koncom mája, kedy by outlet mal byť plne zazmluvnený.

Adriana Kudzbelová,
Marketing & PR Manager D1 Outlet Senec

Do projektu sme vstúpili z dôvodu veľkého potenciálu a obchodnej atraktivity daného územia. Poloha priamo na hlavnej slovenskej diaľnici D1, len 17 kilometrov od Bratislavy, predstavuje spádové územie, v ktorom žije približne 4,3 mil. ľudí v dosahu 90 minút. Po diaľnici D1 prejde okolo nášho projektu 90-tisíc áut denne, a ďalších 18-tisíc denne prejde okolo outletu po ceste Pezinok – Senec. Dostupnosť, krátka vzdialenosť, vysoká frekvencia premávky v kombinácii so silnou kúpyschopnosťou v regióne robia z lokality jedno z najperspektívnejších obchodných území regiónu.

 

Forum Business Center, Bratislava

Bratislava II, križovatka ulíc Prievozská/Bajkalská
Investor: Forum BC I
Rozloha: 18 779 m2
Začiatok výstavby: november 2011
Ukončenie výstavby: máj 2013
Náklady: cca 30 mil. eur

Projekt pozostáva z administratívnej veže so 17 prenajímateľnými nadzemnými podlažiami, a zelenej parkovej úpravy na úrovni terénu s oddychovými plochami. Záujemcovia tam nájdu flexibilne riešené prenajímateľné administratívne priestory. Na prvom poschodí bude priestor pre služby. Parkovanie zabezpečia tri podzemné podlažia (500 miest) určené pre zamestnancov a návštevy.

Roman Karabelli,
šéf marketingu a PR HB Reavis - generálny dodávateľ
Forum Business Center budeme budovať v dvoch fázach. Prvá prinesie 17-poschodový vežiak s celkovou hrubou prenajímateľnou plochou asi 18-tisíc m2. Projekt je už dlhšiu dobu prenajatý jednému dominantnému nájomcovi, bude v ňom nová centrála Slovak Telekomu. V budúcnosti sa počíta aj s druhou fázou, zatiaľ je predčasné hovoriť o jeho konkrétnej podobe.

 

Panorama City Bratislava

Bratislava, pri novej budove SND
Investor: J&T Real Estate
Rozloha: cca 54 390  m2
Začiatok výstavby: 2013
Náklady: 299 mil. eur (odhad HN)

Projekt bol predstavený ešte koncom roka 2007 a mal priniesť byty najvyššieho štandardu, štvorhviezdičkový hotel, obchody a kancelárie. Ekonomická situácia však ovplyvnila  stavbu. Dva mrakodrapy budú mať výšku len 108 metrov (pôvodne mali mať 150 metrov), a byty v najvyššom štandarde nahradia menšie a dostupnejšie jednotky. Pred vyše rokom výkonný riaditeľ J&T Real Estate Pavel Pelikán pripustil štart výstavby v roku 2013, kedy by mal byť už trh schopný prijať byty v takomto projekte. V súčasnosti spoločnosť dokončuje menšiu stavbu s názvom Panorama City – marketingový pavilón, a to medzi Euroveou a parkoviskom pre IBM. Plánujú ju otvoriť v najbližších týždňoch.

 

Westend Quadrant, Bratislava

medzi Lamačskou a Dúbravskou cestou
Investor: J&T Real Estate
Rozloha: 30 000 m2
Začiatok výstavby: 2013
Náklady: 15 – 50 mil. eur (odhad HN)

Bratislavskú biznis zónu Westend Business Park tvorí viacero dominantných budov ako výškové budovy Westend Tower, Westend Square, a nižšie kancelárske objekty Westend Point a Westend Court. Vedľa 17-poschodového Westend Square by mal tento rok pribudnúť ďalší administratívny komplex Westend Quadrant (9 poschodí), ktorý ponúkne viac ako 30-tisíc m2 kancelárskych plôch. Podzemná garáž prijme viac ako 620 áut. V ďalšej fáze plánuje spoločnosť vybudovať obchodno-administratívny komplex s názvom Westend Crossing (8 poschodí).

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 08:13