StoryEditor

Poznáme top knihy, ktoré čítajú úspešní. Inšpirujte sa

26.03.2014, 23:01
Autor:
redred
Pozrite si prehľad kníh, ktoré by ste mali prečítať skôr, ako začnete podnikať.

Rozbiehate svoj vlastný biznis? Pripravte sa na to. Aj tí najlepší lídri sa neustále učia a skúmajú nové možnosti. Tieto knihy by aj preto nemali vo vašej knižnici chýbať.

1. "Purpurová krava: Ako byť výnimočný v marketingu aj v podnikaní" (Seth Godin)

Godin napísal množstvo kníh orientovaných na biznis, no táto patrí medzi najobľúbenejšie medzi marketingovými a obchodnými profesionálmi. Mali by ste ju prečítať skôr, než rozbehnete svoj podnikateľský plán. Godinove nápady sú jednoduché, no elegantné. Ako hovorí: “Váš biznis či výrobok musí vyzerať ako "fialová krava". Apelujte na nezabudnuteľnosť a čoskoro sa dočkáte úspechu.”


2. Sedem návykov skutočne efektívnych ľudí" (Stephen R. Covey)

Coveyova kniha je plná múdrostí a nápadov, ktoré platia aj po desaťročiach. Táto kniha je podľa autorovho syna relevantná aj dnes, pretože svet je čím ďalej tým viac prepojený, najmä vďaka technológiám. “Musíme byť schopní porozumieť tomu, ako efektívne pracovať s ľuďmi,” hovorí.


3. "Už viete, ako byť úžasní: Jednoduchý spôsob, ako odstrániť prekážky a posilniť svoj potenciál" (Alan Fine a Rebecca R. Merrill)

Táto kniha vám napovie aj to, aby ste prestali čítať ďalej tento článok. Alan Fine tvrdí, že trávime príliš veľa času tým, že sa snažíme absorbovať “zlepšenie” zvonka, teda z rôznych kníh či motivačných článkov. Namiesto toho radí aktívne využívať svoje schopnosti a zdroje. A práve to posunie váš biznis vpred.


4. "Nikdy nejedz sám: Ako budovať a rozvíjať pracovné vzťahy" (Keith Ferrazzi)

O význame nadväzovania nových vzťahov viete už všetko, no spôsob, akým to vysvetľuje v knihe autor, hovorí skôr o tom, aby ste sa zamerali viac na rozvíjanie vzťahov než na vytváranie nových. Kniha obsahuje praktické rady, ako na to.


5. "Minútový manažér" (Ken Blanchard)

Či už ste na pozícii manažéra alebo nie, tento malý manuál overený časom vám ukáže, ako efektívne delegovať úlohy a dohliadať na ľudí bez toho, aby to nejak ovplyvnilo váš súkromný život. Kniha vám pomôže získať viac času pre seba a svoju rodinu.


6. "Hľadanie zmyslu života" (Victor E. Frankl)

Autor kladie v knihe dôraz na hľadanie zmyslu či už v pracovnom alebo osobnom živote. Jeho kniha je viac než len inšpiratívne čítanie pre podnikateľov. Frankl v nej zachytáva obdobie z čias svetovej vojny, no nabáda tiež na to, aby sme si navzájom pomáhali. Podľa neho je dôležité nájsť zmysel vo všetkom, čo robíte, či už je to cesta do práce alebo sedenie osem hodín za počítačom.


7. "Bohatstvo národov" (Adam Smith)

Adam Smith vo svojom majstrovskom diele z roku 1776 elegantne popisuje vnútorné fungovanie modernej trhovej ekonomiky - a budete prekvapení, akú dôležitú úlohu zastáva jeho teória aj po niekoľkých storočiach.


8. "Výnimoční: Príbeh úspechu" (Malcolm Gladwell)

Riadiť sa radami odborníkov, pokiaľ chcete byť v niečom dobrí, je, samozrejme, rozumné. No nemusí to vždy fungovať. Gladwell tvrdí, že na náš úspech má veľký vplyv aj kultúra či životné prostredie. Prináša tiež pohľad na našu budúcu generáciu ako aj rady, ako jej pomôcť zachovať si potenciál a pracovať na svojom talente.


9. "Hra na výhru: Ako naozaj funguje stratégia" (A. G Lafley a Roger L. Martin)

Autori sa zameriavajú najmä na dva hlavné body: kde hrať a ako vyhrať. Ich 5-bodová metóda ako dosiahnuť víťazstvo pomáha manažérom či majiteľom firiem zdokonaľovať svoje silné stránky, nebáť sa nových výziev a príležitostí, najmä kvôli napredovaniu spoločnosti.

Zdroj: BusinessInsider.com

01 - Modified: 2006-03-15 12:46:00 - Feat.: 0 - Title: Wanda Hrycová má záujem o riaditeľský post v SND
01 - Modified: 2024-04-23 14:01:19 - Feat.: - Title: Na Slovensku podniká takmer trikrát viac mužov, ako žien 02 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 03 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 04 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 05 - Modified: 2024-04-11 22:13:29 - Feat.: - Title: Poslední mohykáni tradičného remesla. Keď nemáte koho učiť, nikoho ani nenaučíte (+ FOTOGALÉRIA)
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 03:38