StoryEditor

Päť krokov, ako budete úspešnejší a zarobíte viac

26.10.2014, 00:00

Stanovíte si cieľ a idete za ním. Znie to jednoducho, ale také ľahké to nie je. Než začnete čokoľvek robiť, musíte si odpovedať na veľa otázok a vytvoriť si nepriestrelnú stratégiu.

Asi každý sa aspoň raz v živote videl milionárom či úspešným podnikateľom. Lenže ako na to? Ak by ste zašli za profesionálnym koučom, určite by vám povedal, že nič nie je nemožné. Hlavnou myšlienkou profesionálneho koučingu je však fakt, že ak neviete, kam kráčate, žiadna cesta vás tam nemôže doviesť.

Či už plánujete vybudovanie firmy, či dosiahnutie veľkých zárobkov, jednotlivé ciele je nutné rozplánovať do niekoľkých krokov:

1. Stanovte si, čo vlastne chcete dokázať

Jasná a presne definovaná myšlienka a vízie sú základ. Zároveň je potrebné, aby ste si odpovedali na nasledujúcu otázku: Čo všetko ste ochotní obetovať pre váš vysnívaný cieľ po finančnej stránke? Taktiež by ste mali vedieť, aký štýl či životný postoj k dosiahnutiu cieľa zaujmete. Tiež si nezabudnite nájsť takú motiváciu, pri ktorej si poviete, čo ešte dnes môžem urobiť pre to, aby som sa svojmu cieľu zase o kus priblížil? Rovnako tak funguje nájsť si vec, ktorá motiváciu posilní.

Nebojte sa pri svojich snoch obmedzenia. Dôležité je si uvedomiť, že na ich dosiahnutie neexistujú žiadne limity. Tie si totiž vytvárate iba vy sami vo svojom vedomí a vždy sú len subjektívneho charakteru.

2. Povedzte si, prečo tie ciele chcete dosiahnuť

Práve otázka "Prečo?" Je jedným z najdôležitejších a najsilnejších hnacích motorov. Tento krok je skôr psychologickou hrou. Nezabúdajte totiž, že bez bolesti nie sú výsledky a bez trochy utrpenia nie je víťazstvo.

Ak teda chcete skutočne uspieť a dosiahnuť to, čo ste si naplánovali, úprimne si odpovedzte na tieto otázky: Aké finančné výsledky ste mali v minulosti? Aké pocity vo vás vzbudzoval nedostatok peňazí či zlé finančné zázemie? Aké myšlienky vás viedli k tomu, že ste sa vo svojich rozhodnutiach a plánoch držali späť? V neposlednom rade si priznajte, či sa náhodou neobávate budúcnosti.

3. Veľké zadanie si rozdeľte na menšie úlohy
Tretí krok je priestor medzi tým, kde ste teraz a kde chcete byť. Znovu je nutné si položiť niekoľko otázok: Čo konkrétne môžete urobiť pre to, aby ste sa od tohto okamihu priblížili k svojmu cieľu? Nezáleží pritom, aký veľká tá úloha je, dôležitý je význam. Ale hlavne sa spýtajte, čo môžete robiť, alebo aké úlohy si môžete stanoviť s pravidelnou platnosťou.

Majte na mysli, že každý cieľ je dobré rozvrhnúť do troch rôznych úloh, ktoré by sa mali objaviť ideálne vo vašich denných či týždenných plánoch, následne mesačných a tiež ročných.

Nenechajte sa otráviť tým, že sa vaše ciele a sny zdajú v daný moment nereálne. Pretože keď veľké sústo rozložíte do menších úloh a budete na nich postupne pracovať, sami uvidíte, ako čiastkové zložky pomaly vypĺňajú onen veľký celok. Napríklad ak je vaším snom zarobiť milión v horizonte piatich rokov, rozdeľte si to na drobné úlohy podľa toho, čo môžete pre ich získanie urobiť dnes, čo za týždeň, mesiac, do konca roka a tak ďalej.

4. Priebežne bilancujte výsledky úloh

To znamená, že by ste si mali kontinuálne spisovať čiastkové výsledky a kontrolovať, či ich plníte včas. Ideálne je sumarizovať úlohy po týždni a následne robiť väčšiu bilanciu po každom mesiaci a štvrťroku.

5.Pripomínajte si nastavenia svojho myslenia

Ak sa vám niečo nedarí, zmeňte k danej veci svoj ​​prístup. Ak to bude nevyhnutné, robte to tak dlho, než sa podarí opäť naštartovať váš plán a dosiahnuť ciele.

zdroj: idnes.cz
 

01 - Modified: 2006-11-30 05:01:00 - Feat.: 0 - Title: Economic News SUMMARY, November 29
01 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí 02 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 03 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 04 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 05 - Modified: 2024-03-22 13:30:00 - Feat.: - Title: Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 23:10