StoryEditor

Najlepšie tipy, ako si zarobiť na internete

12.05.2015, 20:17
Autor:
mramra
Potrebujete si privyrobiť popri práci či škole? Existuje hneď niekoľko činností, ktoré môžete vyskúšať a nemusíte pritom nikam cestovať.

Chcete si len tak privyrobiť alebo radi občas objavujete nové veci? HN vám prinášajú niekoľko „vychytávok“, vďaka ktorým si zarobíte z pohodlia domova. Stačí mať internetové pripojenie a chuť robiť niečo nové.

1. Crowdtesting

Máte chuť zapojiť sa do vývoja nejakej aplikácie či hry? Stačí, ak máte po ruke počítač alebo smartfón s internetovým pripojením a môžete si slušne zarobiť. Registrácia je pritom zadarmo, a je zároveň určená pre ľudí, ktorí ešte nikdy predtým netestovali, ale aj pre profesionálnych programátorov.

Testbirds založili ešte v roku 2011 Nemci, dnes má firma kancelárie v Mníchove, v Londýne či v Amsterdame.

O čo teda ide? Ak sa aspoň trochu zaujímate o technologické novinky, máte možnosť nahliadnuť a byť pri tvorbe najnovších webových či mobilných aplikácii. Pri registrácii vyplníte svoje údaje, to, o aké oblasti sa zaujímate a tiež aký typ smartfónu či operačného systému máte. Od firmy budete potom dostávať rôzne ponuky, napríklad či nechcete testovať najnovšiu aplikáciu alebo hru. Ak vás ponuka zaujme, jednoducho si aplikáciu stiahnete do telefónu či tabletu a „vychytávate“ chyby.

Cieľom je, aby všetky novinky fungovali u každého rovnako dobre – a platí to napríklad aj pre e-shopy. Za hodiny, ktoré strávite testovaním, vám firma zaplatí na váš účet. Zároveň je to aj možnosť pre rôzne firmy, ktoré vyvíjajú nejaký softvér či aplikáciu a potrebujú vedieť, ako ich „novinka“ funguje v praxi. Za testovanie si však už musí zaplatiť. Systém crowdtestingu vyskúšali napríklad už aj firmy ako Deutsche Telekom, Allianz či Audi.

Testovať môžu aj bežní ľudia a teda aj vy, pretože často sa testuje to, aký máte s pri návšteve nejakej stránky alebo používaní mobilnej aplikácie užívateľský zážitok.

2. Ja spravím, ty spravíš

Doslova tu nájdete všetko. Hľadáte grafika či potrebujete vymyslieť logo? Nemusíte chodiť ďaleko. To isté platí aj opačne – ak máte v niečom prax a ste v tom naozaj dobrí, môžete to vyskúšať aj formou inzerátu. Jednoducho ponúknite ľuďom niečo, čo viete, prípadne môžete reagovať na dopyt.

Stačí sa registrovať a sledovať, čo by ste mohli ostatným ponúknuť a popri práci či škole si môžete tak jednoducho privyrobiť.

3. Na voľnej nohe

Ak máte na niečo talent, nenechajte to len tak. Zarobiť si môžete aj tak, že budete napríklad písať pre niektoré periodikum – napríklad denník či týždenník. Nemusíte pritom zostať len na Slovensku, vyskúšať to môžete aj v zahraničných médiách, ak, samozrejme, zdatne ovládate cudzí jazyk.

Medzi zahraničné portály, ktoré hľadajú vždy nejakých „tvoriteľov obsahu“ patrí napríklad eHow, oDesk či Freelancer, ktorý je, mimochodom, v češtine.

Písanie nie je však jediná činnosť, vďaka ktorej si môžete zarobiť. Pokiaľ ste dobrí dizajnér, alebo ovládate aspoň Photoshop, portál 99Designs je ideálnym miestom na to, aby ste sa realizovali. Stačí si vybrať, či chcete vytvoriť dizajn loga či firemnej značky, no ak ste šikovnejší, môžete sa rovno vrhnúť na dizajn webovej stránky.

01 - Modified: 2007-05-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: O2 ide predávať paušály
01 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 02 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 03 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 04 - Modified: 2024-03-22 13:30:00 - Feat.: - Title: Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky 05 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Za akých okolností môže pracovať predčasný dôchodca a aké zmeny pripravuje vláda?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 21:49