StoryEditor

Chcete sa ísť schladiť? Na týchto jazerách nebýva až taký nával

04.08.2015, 00:00
Autor:
zubzub
Meteorológovia opäť avizujú, že už v najbližších dňoch na Slovensku udrú horúčavy. Najlepšie, ako sa s nimi vysporiadať, je ísť sa schladiť do jazera.

Otázka však znie, kam sa vybrať, aby okolo vody nebola "hlava na hlave". Máme pre vás pár tipov, kde je určite menej nadšencov kúpania, ako na preplnených bratislavských Zlatých pieskoch. Navyše je kúpanie na týchto vodných plochách legálne.

Vindšachtské jazero

V Banskobystrickom kraji sa určite vyberte na niektorý zo štiavnických tajchov. Na kúpanie je určené napríklad Vindšachtské jazero. Nájdete ho hneď na okraji obce Štiavnické Bane. Má rozlohu viac ako štyri hektáre a jeho maximálna hĺbka je 13,5 metra. Dobrá správa je, že popri hlavnej hrádzi vedie štátna cesta.

Prírodné jazero Ivanka pri Dunaji

Vyskúšať tiež môžete prírodné jazero Ivanka pri Dunaji, keďže leží kúsok od hlavného mesta. Vyľudnené pláže určite nečakajte, no z okolitých jazier je to asi najlepšia voľba. Nájdete ho v južnej časti rovnomennej obce. Celková plocha vodnej hladiny je 7,5 hektára. K dispozícii máte aj tri bufety.

Vinianske jazero

Na východe Slovenska sa môžete vybrať na Vinianske jazero. To vzniklo vytvorením umelej hrádze a okúpať sa tu môžete na 8 hektároch vodnej plochy. Priemerná hĺbka vodnej nádrže sú 3 metre. Sú tu vhodné podmienky nielen na kúpanie, ale aj člnkovanie.

Domaša - Nová Kelča

Ak sa chcete vybrať na Domašu, skúste zablúdiť na Novú Kelču. Tá sa už od svojho vzniku vyvíjala ako rekreačná oblasť, a to vďaka čistej vode, vzduchu a množstvu slnečných dní.

Šulianske jazero

V Trnavskom kraji sa môžete vybrať k Šulianskemu jazeru. Že neviete, kde to je? Nachádza sa v Chránenej krajinnej oblasti Dunajské Luhy. Pripravte sa však na to, že brehy sú viac zarastené, takže prístup k vode je trošku zložitejší, avšak zeleň vám určite zabezpečí väčšie súkromie.

01 - Modified: 2024-03-23 16:00:00 - Feat.: - Title: Kúpanie počas menštruácie: Je bezpečné alebo si ním naopak môžete uškodiť? 02 - Modified: 2024-01-12 14:27:47 - Feat.: - Title: Je to najlepší herec všetkých čias, tvrdí režisér Nolan. Cillian Murphy nemá rád pozornosť, radšej trávi čas doma 03 - Modified: 2023-09-24 11:30:00 - Feat.: - Title: Sleduje auto tvoj chúlostivý život? Známe automobilky zhromažďujú extrémne citlivé osobné údaje, nedá sa s tým nič urobiť 04 - Modified: 2023-06-23 09:38:45 - Feat.: - Title: Sezóna otvorená. Toto sú všetky prírodné vodné plochy, kde si toto leto môžeš vychutnať bezpečné kúpanie 05 - Modified: 2023-03-08 15:24:51 - Feat.: - Title: Kamery na rozpoznávanie tváre sledujú každý tvoj pohyb. Toto oblečko ich vie ale oklamať tak, že si pre ne žirafou
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. apríl 2024 19:45