koláž HN
StoryEditor

Veľká anketa: Koho budú voliť za prezidenta slovenské osobnosti?

13.03.2019, 16:43
Autor:
redred
Oslovili sme viac ako 30 významných slovenských podnikateľov, hercov, spisovateľov, športovcov či bývalých politikov.

Ľudovít Černák st., bývalý minister hospodárstva a podnikateľ 
V prvom kole budem voliť Bélu Bugára. Je to skúsený politik, hoci teraz schytal nejaké šrámy, no posunul by Slovensko ďalej ako neskúsení politici.

Alexej Beljajev, šéf Tatravagónky Poprad 
Slovensko potrebuje prezidenta, ktorý je pripravený hájiť záujmy krajiny v EÚ a na celom svete. Chcel by som, aby to bol rešpektovaný, múdry a skúsený človek, ktorý už niečo v živote dokázal a za ktorého sa nikdy a nikde nebudeme musieť hanbiť. Svoju osobnú voľbu si nechávam pre seba, pretože je to právo každého občana Slovenska. Ale bol by som rád, keby sa volieb hlavy štátu zúčastnilo čo najviac ľudí, pretože je to pre našu krajinu dôležitá vec.

Peter Stanko, spoluzakladateľ vinárstva Mrva & Stanko
Voliť pôjdem určite, lebo chodievam pravidelne a každý by podľa mňa mal. Hlas odovzdám pani Čaputovej, no pôvodne som sa rozhodoval medzi dvomi, maximálne tromi kandidátmi. Rozhodlo, že som o boji pani Čaputovej v rôznych kauzách počul už v minulosti. To ma presvedčilo, že to je človek, ktorý to myslí vážne.

Simona Bubánová, riaditeľka reklamnej agentúry Creative Department
Budem voliť Čaputovú, lebo dlhodobo si myslím, že chýba ženský element v politike a ženy do politiky patria.

Peter Zálešák, šéf a spolumajiteľ Nay
Budem voliť Zuzanu Čaputovú, lebo spomedzi kandidátov vyniká svojou úprimnosťou. Verím, že prinesie do politiky slušnosť a zodpovednosť.

Ivan Gašparovič, bývalý slovenský prezident
Budem voliť človeka skúseného, ktorý dokáže obhajovať Slovensko, vie prijať kritiku a správne vyhodnotiť dopady svojich rozhodnutí. Mal by byť prístupný ku kompromisom, ktoré sú v prospech spoločnosti - receptom mu musí byť Ústava!

Iveta Radičová, expremiérka a profesorka 
Hodnotovo mi je najbližšie jednoznačne kandidátka pani Čaputová. Zohráva v tom drobnú rolu aj to, že je žena. Potešilo by ma, keby sme po dlhých desaťročiach mali zastúpenie vo verejnej správe aj my, ženy.

Michal Konrád, šéfkuchár
Ja budem voliť Zuzanu Čaputovú z toho dôvodu, že zo všetkých kandidátov, ktorí tam sú, má najzdravší pohľad na vec a na to, kde sa táto krajina nachádza. Mám pocit, že jej komunikácia je pravdivá a všetko, čo robí, sa bude snažiť zrealizovať.

Pavol Čekan, zakladateľ biotechnologickej firmy MultiplexDX​
Vôbec som nad tým neuvažoval. Stále som ešte sklamaný, že Robert Mistrík odstúpil. Budem sa rozhodovať do poslednej chvíle. Prirodzene to bude asi Čaputová.

Natália Hejková, basketbalová trénerka
Voliť nemôžem, pretože som odcestovaná. Ale volila by som Zuzanu Čaputovú. Keď to poviem vtipne, tak hlavne preto, že je bývalá basketbalistka, tak pre mňa je to jasná voľba.

Anna Macaláková, riaditeľka J&T Banky na Slovensku
Budem voliť toho kandidát/ku, o ktorom/ktorej som presvedčená, že urobí pre Slovensko a celú našu spoločnosť najviac. A to tak hodnotovo, ako aj v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky, v ktorej má reálne právomoci. Dôležité je pre mňa prodemokratické a proeurópske zmýšľanie.

Ján Volko, halový majster Európy v behu na 60 metrov
Budem voliť ako každý iný. Pôjdem voliť, aby hlas neprepadol a nedostal ho niekto, koho v súčasnej dobe nechceme mať za prezidenta.

Dušan Kováč, historik 
Budem voliť Zuzanu Čaputovú. Je pre mňa tou najlepšou voľbou v boji o slušné Slovensko a presne charakterizuje to, po čom ľudia volajú.

Boris Filan, textár a publicista 
Ja budem voliť Zuzanu Šefčovičovú. Poviem vám k tomu len toľko.

Emília Vášaryová, herečka
Rozhodne budem voliť ľudí, ktorí majú zdravý rozum a nechcú priviesť Slovensko do nešťastia. To je isté.

Milan Lasica, herec
Pravdepodobne budem voliť pani Čaputovú, zdá sa mi veľmi sympatická. Ak by tu bola konečne prezidentkou žena, znamenalo by to pre Slovensko veľa.

Milan Kňažko, herec a kandidát na prezidenta v roku 2014
Nikdy to nebolo, nie je a nebude ideálne. Z ponuky, ktorá je momentálne k dispozícii, je to pre mňa jednoznačné. Je to pani Čaputová. Všetci majú veľa rečí o tom, čo všetko urobia, často je to nad ústavné možnosti prezidenta, ale tu ide o spravodlivosť. Keď nie je spravodlivosť, neexistuje štát.

Branislav Kováč (Vec) - slovenský raper
Čaputovú. A prečo? Lebo to máme v rukách. Niekto si možno myslí, že jednotlivec je zbytočný, ale práve on má v rukách silu meniť veci a treba vyvážiť stav spoločnosti a sily, keďže máme vládu takú, akú máme. Bolo by k nej treba nejaký protipól, čo Kiska bol. Potrebujeme tam nejakú náhradu zaňho. Nehádavého človeka, ktorý bude vedieť robiť kompromisy a nielen ísť bezhlavo svojou líniou.

Daniel Hevier, spisovateľ
V prvom kole by som volil Františka Mikloška, pre jeho celoživotný príbeh a postoj, za obranu slobody nielen pre veriacich ľudí, ale aj pre všetkých obyvateľov Slovenska. V prípade, že by sa nedostal do druhého kola a prieskumy by ukazovali, že by sa tam dostala Zuzana Čaputová, tak by som volil ju. Voliť by som išiel iba vtedy, keby tam boli ľudia, ktorí sú hodní môjho hlasu. Čiže keby sa tam dostal Harabin, Kotleba alebo Šefčovič, voliť by som nešiel. Ale sú tam kandidáti, z ktorých sa dá vybrať, takže svoje právo využijem.

Jožo Ráž, spevák
Voliť idem, lebo je to potrebné. Koho budem voliť, je moja vec.

Ján Ďurovčík, choreograf, tanečník a režisér
Ja som apriorne proti priamej voľbe, považujem to za nezmyselné kvôli tomu, že máte voliť niekoho koho poznáte dva mesiace. Takže voliť nepôjdem.

Daniel Dangl, režisér a scenárista
Voliť budem kvôli tomu, aby som si splnil občiansku povinnosť, považujem to za dôležité. A koho – pani Čaputovú, a to z dvoch dôvodov. Má najzmierlivejší charakter zo všetkých kandidátov, čo naša spoločnosť potrebuje a druhá vec je, že budem hrdý ak bude prezidentkou žena, lebo v rámci strednej Europy dokážeme, že sme jedni z najkozmopolitnejších, čo ma bude tešiť. A keď pôjdem do Čiech, budem sa im môcť vysmiať.

Ján Filc, bývalý reprezentačný tréner
Odporúčania nemám, vzhľadom k tomu, aká je tu situácia. Mám obavu, že vhodných kandidátov je stále menej a menej.

Jozef Golonka, hokejová legenda
Ja potrebujem za prezidenta človeka, ktorý je nekompromisný a ktorý bude hájiť záujmy všetkých ľudí. My Slováci sme takí, že si niekoho zvolíme a potom na neho nadávame. Je čas to už zmeniť.

Michael Szatmary, komik
Volím Zuzanu Čaputovú. Z toho titulu, že Slovensko ešte nie je pripravené na židovského kandidáta, teda mňa. Ale myslím si, že na ženu už je pripravené.

Ondrej Smolár, výkonný riaditeľ spoločnosti Soitron
Mám v tom v hlave jasno. Budem voliť pani Čaputovú. Dôvod je, že prináša zmenu do toho, akým spôsobom tu fungujeme. Verím jej morálnemu kreditu a tomu, že to bude pozitívne pre Slovensko.

Jozef Šétaffy, prezident Slovenskej franchisingovej asociácie a šéf Pizza Mizza 
Ja budem voliť samozrejme pani Čaputovú, lebo je to najlepší kandidát, ktorý môže pomôcť Slovensku.

Fedor Flašík, politický marketér
Som rozhodnutý veľmi jasne, ale nepoviem, koho budem voliť. Mohol by som tým ovplyvniť ľudí. Ja som taký tichý pozorovateľ. Navyše považujem voľby za veľmi intímnu záležitosť, niečo ako sex.

Martin Katriak, prezident Zväzu obchodu
Budem voliť pána Krajniaka v prvom kole. Poznám ho ako slušného, múdreho a rozhľadeného človeka, ktorý nemá problém prijať aj iný názor ako svoj a je ochotný o ňom diskutovať. Myslím si, že by bol tým človekom a tým prezidentom, ktorý by dokázal spojiť ľudí dobrej vôle za Slovensko.

Martin Hošták, tajomník Republikovej únie zamestnávateľov
Voliť budem toho kandidáta, medzi ktorého hlavné priority bude patriť podpora a skvalitnenie podnikateľského prostredia na Slovensku.

Dominik Hrbatý, tréner daviscupového tímu
Som v Spojených štátoch, takže voliť nepôjdem, ale keby som mal možnosť, volil by som pravdepodobne pani Čaputovú.

01 - Modified: 2020-04-02 14:59:54 - Feat.: - Title: Ústavný súd konečne rozhodol o Harabinových sťažnostiach. Boli zjavne neopodstatnené, tvrdí 02 - Modified: 2019-05-08 05:56:13 - Feat.: - Title: Prezidentskí kandidáti zverejnili náklady na kampaň. Kto minul najviac? 03 - Modified: 2019-05-04 09:31:53 - Feat.: - Title: Ani Čaputová, ani Mistrík. Transparency vyhodnotilo, kto mal najdrahšiu kampaň 04 - Modified: 2019-04-11 10:00:04 - Feat.: - Title: Harabin podal sťažnosť aj po druhom kole prezidentských volieb. Navrhuje ich opakovať 05 - Modified: 2019-04-07 09:57:05 - Feat.: - Title: Čaputovej zvolenie je vynikajúcou správou aj pre reputáciu Slovenska v USA, tvrdí historik z Harvardu
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
25. apríl 2024 22:45