StoryEditor

Prezidentské voľby: Výsledky a názory relevantných hostí. Štúdio HNtelevízie ste mohli sledovať LIVE

16.03.2019, 19:00
Autor:
redred
Špeciálne vysielanie k prezidentským voľbám sa začalo na HNtelevízii o 21:45.

Priebežné výsledky, komentáre politológov, rozhovory s renomovanými hosťami a vstupy z volebných štábov – to všetko priniesla návštevníkom HNonline.sk počas prezidentských volieb v sobotu,16. marca 2019 v živom volebnom štúdiu HNtelevízie.

Prezidentské voľby 2019 online 17:16 Beblavý: Táto zmena prináša skutočných lídrov Líder hnutia Spolu - občianska demokracia Miroslav Beblavý uviedol, že výsledok Čaputovej v prvom kole "je dobrou správou o chuti ľudí na Slovensku na pozitívnu zmenu". "Táto zmena má slušnú, demokratickú a odbornú tvár. Napomáha jej spájanie síl tých, ktorým ide o vec, a nie o vlastný prospech. Táto zmena prináša skutočných lídrov, ako je Matúš Vallo a teraz Zuzana Čaputová. Som presvedčený, že sa ešte neskončila," povedal Beblavý. 16:54 Zeman o slovenských voľbách Český prezident Miloš Zeman sa podľa svojho hovorcu Jiřího Ovčáčka vyjadrí podrobne až ku konečnému výsledku a vtedy víťazovi zablahoželá. Zeman sa vyslovil za to, aby sa slovenským prezidentom stal niekto, kto už skôr vykonával nejakú politickú funkciu a obstál v nej.

Miloš Zeman
Zdroj: TASR/R. Stoklasa
16:52 Bugár obhajoval svoju politickú kariéru Bugár obhajoval svoju politickú kariéru a vstup do koalície po posledných parlamentných voľbách. Týmto krokom chcel údajne poukázať na to, že strana Most-Híd vie spolupracovať "aj s tými stranami, s ktorými si iné spoluprácu nevedia predstaviť". 16:49 Dostál o Šefčovičovi 16:04 Reakcia Drobu na voľby Bratislavský župan Juraj Droba tvrdí, že Šefčovičovou chybou bolo, že do volieb nastúpil v drese, ktorý sotva môže byť víťazný. 15:30 Kto najviac zaujal na sociálnych sieťach?
15:29 Kotleba: Neviem si predstaviť Čaputovú ako hlavného veliteľa Ozbrojených síl "Medzi pani Čaputovou a pánom Šefčovičom nie je nejaký výrazný hodnotový rozdiel alebo, že by sa odlišovali nejakými skutkami. Neviem s čistým svedomím odporučiť našim voličom ani jedného z nich. Jediné, v čom je možno pán Šefčovič trošku zvýhodnený, je to, že si neviem celkom dobre predstaviť, ako bude pani Čaputová napĺňať úlohu hlavného veliteľa Ozbrojených síl," tvrdí Kotleba. 15:22 Ktorý z kandidátov najlepšie zvládol reč tela? Pozrite si hodnotenie odborníčky
15:06 Pomerne silná podpora pre prezidentských kandidátov, akými boli Štefan Harabin či Marian Kotleba, signalizuje, že je potrebné rátať do budúcnosti s tým, že časť slovenskej spoločnosti vyznáva určité antisystémové hodnoty, tvrdí politologička Aneta Világi. 15:05 Rozhovor so šéfom agentúry AKO Václavom Hříchom
14:21 Komentár Alojza Hlinu Škoda, že ste sa na to dali. Stále chcem veriť, že ste bol skôr zneužitý, ako ste to urobili vedome. Konzervatívci v týchto prezidentských voľbách nezohrali dôstojnú partiu, píše šéf KDH Alojz Hlina v komentári.
Šéf KDH Alojz Hlina
Zdroj: HNtelevízia
14:19 Šefčovič sa nevyhol otázkam o kauzách Smeru Maroš Šefčovič sa v relácii Na telo nevyhol otázkam na kauzy Smeru. "Rozumiem, prečo túto otázku opakovane dostávam. Napriek tomu, že ma podporuje Smer-SD, som nezávislý kandidát na post prezidenta, ktorý chce vykonávať svoj mandát nadstranícky. V každej diskusii dostávam otázky na Fica, ale nezaznamenal som, že by pani Čaputová musela odpovedať na Richarda Sulíka (SaS) a jeho vzťah s Marianom Kočnerom, na otázky okolo Igora Matoviča či šéfa PS Ivana Štefunka."
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
14:18 Čaputová: Vymedzovať sa budem voči zlu, akým je korupcia "Vymedzovať sa budem voči zlu, ako je napríklad korupcia. Predstavitelia Smeru-SD sa vyjadrujú, že je to ich kandidát tak, ako sa Progresívne Slovensko (PS) vyjadruje, že ja som ich kandidátka," povedala Čaputová v relácii Na telo s tým, že v najbližších dňoch je pripravená vzdať sa podpredsedníckej stoličky v tejto strane. Členstva sa vzdá, ak vyhrá voľby.
Zuzana Čaputová
Zdroj: HN/Peter Mayer
14:10 Kotleba: Hlavný cieľ sa nepodaril "Samozrejme, každý ide do volieb s tým, že ide vyhrať, takže hlavný cieľ sa nepodaril, to si nebudeme klamať, ale všetky ostatné čiastkové ciele sme si splnili. Napriek roky trvajúcej mediálnej ignorácii sme dokázali vybojovať štvrté miesto," povedal Marian Kotleba. 13:46 Blanár: Čaputová vyhrala najmä v Bratislave Podpredseda Smeru Juraj Blanár v RTVS povedal, že Šefčovič, ktorého Smer podporuje, je nezávislý kandidát, zatiaľ čo Čaputová je podpredsedníčkou hnutia Progresívne Slovensko. Poukázal aj na to, že Čaputová zvíťazila najmä v Bratislave. Podľa neho by nemala len Bratislava určovať, kto bude budúcim prezidentom. 13:38 Musíme urobiť maximum preto, aby sa voličská účasť zvýšila aj mimo Bratislavy, hovorí Šefčovič. 13:37 Čaputová sa vzdá funkcie podpredsedníčky Čaputová sa v najbližších dňoch chystá vzdať funkcie podpredsedníčky Progresívneho Slovenska. Vyhlásila to v relácii Na telo. 13:36 Prieskum Focusu pre Markízu Agentúra Focus robila prieskum pre televíziu Markíza ešte pred prvým kolom. Takto by dopadlo druhé kolo volieb.
Prieskum Focusu pre Markízu
Zdroj: TV Markíza
13:30 Bugár chce podporiť Čaputovú Béla Bugár povedal, že v druhom kole prezidentských volieb by podporil Čaputovú. Tvrdí však, že nemôže prikázať voličom, čo majú robiť. Predpokladá, že hlasy voličov Štefana Harabina a Mariana Kotlebu táto kandidátka na post hlavy štátu nezíska, čo Most-Híd "zaväzuje" k tomu, aby ju podporili. Bugár sa necíti "zaviazaný" koaličnému partnerovi Smeru-SD, aby podporil Maroša Šefčoviča. 13:11 Harabin stále opakuje: Ja som evidentne víťaz volieb "Ja som evidentne víťaz volieb. Ja som s nikým nekupčil, tak ako Čaputová s Mistríkom. Veď to je jedna korupcia," povedal v relácii Na telo Štefan Harabin. 13:09 Čaputová: Chcem byť sama sebou "Chcem byť sama sebou, rozprávať názory, tak ako si ich myslím. Rešpektujem, že sú ľudia, pre ktorých nemôžem byť voľbou," tvrdí v relácii Na telo Čaputová. 13:07 S Robertom Ficom sme sa ešte nerozprávali. Určite si zavoláme a prediskutujeme," povedal Šefčovič v relácii Na Telo. Šefčovič tvrdí, že 60 percent ľudí na Slovensku vidí svet rovnako ako on. 12:41 Poslanec Boris Kollár nedá odporúčania Boris Kollár (Sme rodina) v relácii O 5 minút 12 RTVS povedal, že nebudú pred druhým kolom dávať žiadne odporúčania svojim voličom. 12:08 Oficiálne výsledky potvrdila Štátna komisia Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Zuzana Čaputová, ktorá získala 40,57 percenta hlasov a Maroš Šefčovič so ziskom 18,66 percenta hlasov. Oficiálne výsledky potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na nedeľnej tlačovej konferencii.
11:47 Harabin stále tvrdí, že je víťaz volieb Neúspešný kandidát Štefan Harabin nepripúšťa chyby v kampani. Voliči Kotlebu posunuli do druhého kola Šefčoviča, tvrdí.  Harabani sa aj napriek tomu, že sa nedostal do druhého kola, považuje za víťaza volieb. 11:42 V hlave mám víziu, ako bude strana ďalej pokračovať. Navrhovať budem zmeny v stanovách strany, uviedol Bugár. 11:40 Politická budúcnosť Bugára Pokiaľ budem cítiť podporu voličov, tak zmeny robiť nebudeme, tvrdí Bugár. Podarilo sa nám znížiť slovensko-maďarské napätie. Moja zodpovednosť je voči voličom a Slovensku. Bugár pripustil, že sa jeho imidž po vstupe do vládnej koalície môže meniť.  11:35 Bugár reaguje na neúspech vo voľbách Predseda strany Most-Híd Bela Bugár reaguje na výsledky volieb: Takýto výsledok sme neočakávali, čakal som lepší výsledok. Zostávam v straníckej politike, dodal. 11:27 Čaputová: Šefčoviča vnímam ako kandidáta kontinuity súčasnej politiky Nie som za zrušenie vlakov a obedov zadarmo, uviedla Čaputová.  Kontakt s voličmi je aj pre mňa dôležitý. Na rozdiel od Šefčoviča by som každý mesiac prezidentský palác neotvárala, ale išla radšej za ľuďmi, dodala. Šefčoviča vnímam ako kandidáta kontinuity súčasnej politiky. Ja som kandidát zmeny.  11:26 Čaputová Šefčovičovi odkazuje, že takáto interpretácia dát si vyžaduje veľkú mieru tvorivosti. "Vítanie migrantov a kultúrno-etické témy, to sú nálepky. Ja neverím, že tomu veríte v súvislosti s tým, ako ma poznáte. Bude priestor si to vysvetliť," povedala. 11:25 Šefčovič: Až 60 percent ľudí má iný názor ako Čaputová Voľby ukázali, že až 60 percent voličov má iný názor ako Zuzana Čaputová, vyhlásil  v relácii televízie TA3 Maroš Šefčovič. Vychádzal z volebného zisku Čaputovej na úrovni 40 percent. "Moje videnie sveta zdieľa 60 percent ľudí, keď sa pozrieme na postoj k migrantom, povinným kvótam. Ja som bojoval proti tomu, pani Čaputová bola skôr za. Ide aj o priority v sociálnej politike. Voľby ukázali, že 60 percent ľudí má iný názor ako pani Čaputová," povedal. 11:24 Vlaky zadarmo by som nezrušil, povedal Šefčovič Nikdy by som nesiahol na vlaky zadarmo pre dôchodcov či obedy zadarmo pre žiakov, uviedol Šefčovič.  Chcem otvoriť aspoň raz mesačne prezidentský palác. Rád by som mal s ľuďmi pracovné stretnutia, dodal.  11:22 Sociálna oblasť je jedným z mojich pilierov. Je dôležité byť aj hlasom tých, ktorých je v spoločnosti počuť menej, povedala Čaputová. 11:17 Šefčovič: Je dôležité, aby sme sa nezaoberali minulosťou, ale riešili témy, ktoré sú dôležité do budúcna. 11:13 Delenie ľudí na zlých a dobrých vytvára deliace čiary v spoločnosti. Ľudí treba spájať, tvrdí Šefčovič. 11:12 Kandidáti sa opäť stretli v televíznej debate Šefčovič sa vyhraňuje voči Čaputovej. Spomína tému migrácie či povinných kvót, na ktoré má podľa neho oponentka iný názor.  Kandidáti na prezidenta sa stretli na TA3 v relácii V politike.  11:10 Nemyslím si, že začíname od nuly, reaguje Čaputová na Šefčoviča
11:07 Šefčovič: Prispôsobíme všetky kroky tomu, aby sme oslovili tých 60 percent voličov
10:50 Reakcie svetových médií Vzostup novej politickej sily na Slovensku ukazuje, ako veľmi sa pohli ľady, píše Financial Times. Ďalšie reakcie svetových médií si prečítajte TU. 10:32 Matovič: Urobíme všetko preto, aby sa Čaputová stala prezidentkou Prečítajte si reakciu opozičnej strany OĽaNO na výsledky volieb: "Pre úspech Zuzany Čaputovej bol podstatný nebývalý záväzok dvojice Mistrík a Čaputová, že len jeden z nich pôjde do prvého kola, ktorý sme s nimi vyrokovali, aj keď nám mnohí neverili, že sa nám to podarí. Rovnako dôležité však bolo, že Zuzana Čaputová je skutočne dobrou kandidátkou. Som veľmi rád, že podstatná časť slovenských kresťanov nepodľahla zastrašovaniu a volili kandidátku, ktorej dopriali vlastný názor, aj keď s ním nesúhlasia" 10:22 Medzinárodní investori vítajú výsledok prvého kola Výsledok prvého kola prezidentských volieb je pre medzinárodných investorov dobrou správou. Do druhého kola sa totiž dostali kandidáti Zuzana Čaputová a Maroš Šefčovič, ktorí nespochybňujú ani nekritizujú členstvo Slovenska v medzinárodných štruktúrach, ako sú EÚ, NATO či eurozóna. V stanovisku to uviedol hlavný ekonóm CZECH FUND Lukáš Kovanda. 09:27 Čaputová o podpore kandidátov Zatiaľ som nedostala žiadnu podporu od kandidátov, ktorí neprešli do druhého kola.  Podporu od Bugára by som si vážila. Pre mňa je dôležité osloviť všetkých ľudí. Je potrebné, aby sa krajina zjednotila, dodala. 
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
09:23 Bude to referendum, tvrdí Šefčovič Druhé kolo Maroš Šefčovič prirovnal k referendu o novej superliberálnej agende na Slovensku. 09:22 Som otvorená v otázke vzdania sa pozície podpredsedníčky Progresívneho Slovenska, povedala Čaputová. 09:20 Šefčovič: Došlo k zavádzaniu ľudí Došlo k viacerým sklamaniam. Situácia ohľadom denníka Sme ma prinútila dať podnet. Došlo k zavádzaniu ľudí. Dostávali sme mnoho telefonátov na náš štáb, povedal o kampani Šefčovič.    09:17 Čaputová o kampani Prekvapila ma silná miera negatívnych reakcií niektorých ľudí. Prejav nenávisti voči kandidátom bol silný. Verím, že budeme kultivovanými súpermi a súboj bude fairplay.   09:15 Kandidáti o účasti Šefčovič o účasti vo voľbách: "Potešilo ma to, že k urnám prišlo viac ľudí, ako naposledy. Viac ľudí vo voľbách dáva väčšiu legitimitu pre prezidenta. Som rád, že sa ľudia zaujímajú o veci verejné," tvrdí. Čaputová: Mám pocit, že ľudia viac sledujú politiku. Dúfam, že v druhom kole účasť neklesne a bude ešte vyššia. 
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
09:11 Čaputová o výsledkoch prvého kola: "Vnímam to ako volanie po zmene. Toto je pre mňa odkaz od voličov," povedala.  09:10 Karty sú teraz nanovo rozdané K výsledku som pristupoval s pokorou. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí prišli voliť, povedal na margo výsledkov Šefčovič. Ako športovec viem, že je ťažie dostať sa do finále, ako to finále vyhrať, dodal.  Karty sú teraz nanovo rozdané, budú to zaujímavé dva týždne, povedal Šefčovič.  09:07 Milé prekvapenie pre Čaputovú Prvé miesto som nebrala ako samozrejmosť. Nebolo vylúčené, že by mohlo dôjsť k zvratu. Keď som sa dozvedela výsledky, bolo to veľmi milé prekvapenie, hodnotí výsledok Čaputová. Chcem byť naďalej autentická a zrozumiteľná, dodala. 09:05 Sociálne otázky budú v tejto fáze kampane dôležité, načrtol Šefčovič. 09:03 Prvý duel Čaputovej a Šefčoviča po prvom kole Vo výsledku som rada, že sa pán Šefčovič dostal do druhého kola, povedala Zuzana Čaputová v RTVS. 08:43 SaS: Rozhodnutie Roberta Mistríka bola zásadné Prečítajte si reakciu najsilnejšej opozičnej strany SaS na výsledky volieb: "Strana SaS gratuluje Zuzane Čaputovej k dosiahnutému výsledku. Je to výborné východisko pre druhé kolo prezidentských volieb. Ukázalo sa, že rozhodnutie Roberta Mistríka bola zásadné a znamenalo zjednotenie demokratických síl na Slovensku v jej prospech, a preto má dnes reálnu šancu stať sa prezidentkou Slovenskej republiky. Ešte raz sa Robertovi Mistríkovi chceme za nadhľad a zodpovedný prístup poďakovať. Radi by sme zároveň povzbudili občanov, aby sa počas nasledujúcich dvoch týždňov nenechali znechutiť a oklamať hovorcami oligarchov, mafie, extrémistov, ale aj slovenským ortodoxným klérom a volili spravodlivé a moderné Slovensko, ktoré zosobňuje Zuzana Čaputová." 08:20 Takto sa volilo v Prešovskom kraji V Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) prišlo v prvom kole prezidentských volieb k urnám 292 280 voličov. Odovzdali 292 211 obálok s 290 815 platnými hlasmi. Priemerná volebná účasť v PSK dosiahla 46,30 percenta, čo bola piata najvyššia účasť spomedzi všetkých krajov. Ani v jednom z deviatich okresov nepresiahla volebná účasť 50 percent. 08:08 Volebná účasť v TSK bola tretia najvyššia spomedzi slovenských krajov Zo 484 944 oprávnených voličov v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) prišlo v prvom kole prezidentských volieb k volebným urnám 259 522 voličov, ktorí odovzdali 259 442 obálok s 257 815 platnými hlasmi. Priemerná volebná účasť v TSK dosiahla 53,51 percenta, čo bola po Bratislavskom a Žilinskom kraji tretia najvyššia účasť. 07:51 Remišová: Sklenený strop pre ženy vo vysokých verejných funkciách praská 07:49 Záchranári zasahovali vo volebných miestnostiach Záchranná zdravotná služba musela zasahovať aj počas volieb. Záchranári boli vyslaní k trom pacientom, ktorí mali zdravotné ťažkosti na mieste konania volieb. V Nechválovej Polianke ošetrili muža, ktorý skolaboval vo volebnej miestnosti a po ošetrení ho previezli do nemocnice. Posádka bola vyslaná aj k žene s poruchou srdcového rytmu v Humennom, aj tú transportovali do nemocničného zariadenia. Pacientovi v obci Janice už záchranári napriek resuscitácii nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť. 07:33 Ako volil váš okres? Ak chcete zistiť, ako dopadli voľby v jednotlivých okresoch, kliknite SEM. 07:12 Kedy prišiel zlom? V novembri 2018 vydala agentúra Focus prieskum, v ktorom získala Zuzana Čaputová 4,1 percenta. Kedy prišiel zlom a stala sa z nej neohrozená favoritka volieb, sa dočítate TU. 04:50 Ako volili regióny Slovenska? Čaputová má rezervy na východe, v jednom okrese zvíťazil aj Harabin. Viac si prečítate TU. 03:08 Odovzdané sú všetky zápisnice Krátko po tretej hodine boli odovzdané všetky zápisnice. Zuzana Čaputová získala 870 415 hlasov a ovládla všetkých osem krajov na Slovensku, Marošovi Šefčovičovi dalo dôveru 400 379 voličov. 
Zdroj: HN
02:59 Čísla Čaputovej nie sú len prehrou Smeru Výsledky hlasovania v prvom kole, kde skončil ich kandidát druhý, sú dôležitým odkazom pre Smer. Ale nie nečakaným, výrazný problém nastal už vo chvíli, keď musela strana prosíkať, aby za ňu niekto kandidoval, píše komentátor Hospodárskych novín Ľuboslav Kačalka. 02:37 Harabin kritizuje Kotlebu Štefan Harabin zaútočil na povolebnom brífingu na Mariana Kotlebu. "Pozrite sa, pán Kotleba posunul pána Šefčoviča do druhého kola, čiže posunul v podstate zánik rodiny, posunul islamizáciu slovenskej kresťanskej rodiny, základne a cudzie vojská na území Slovenska, v podstate zánik štátu," hovorí kandidát, ktorý obsadil v prvom kole prezidentských volieb tretie miesto. 
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
02:18 Druhá najvyššia účasť Volebná účasť pri sčítaní takmer 100 percent okrskových zápisníc dosiahla 48,74 percent. Ide o druhú najvyššiu volebnú účasť v prvom kole prezidentských volieb. Vyššia bola len v roku 1999, kedy pri prvej priamej voľbe hlavy štátu k volebným urnám prišlo 73,89 percent voličov 02:09 Krajniak: Odporúčanie voličom nedám Volebný výsledok je potrebné rešpektovať, rovnako ako je potrebné pokračovať v témach, ktoré sú pre občanov Slovenska zásadné. Kandidát na prezidenta Milan Krajniak takto komentoval svoj volebný výsledok. Krajniak deklaroval, že nebude vyjadrovať podporu jednému z dvoch kandidátov, ktorí postúpili do druhého kola. Rovnako nechce ani dávať odporúčania voličom strany Sme rodina. 01:33 Miloško: Čakal som viac Klamal by som, keby som povedal, že je to výsledok, s ktorým som spokojný. Samozrejme, čakal som viac. Vyhlásil to neúspešný kandidát na prezidenta František Mikloško na margo zatiaľ neoficiálnych predbežných výsledkov prezidentských volieb. Podľa nich získal viac ako 5,6 percenta hlasov. Jasno má Mikloško v súvislosti s druhým kolom prezidentských volieb, ktoré bude o dva týždne. Otvorene zdôraznil, že Maroša Šefčoviča voliť nebude a neodporúča to ani svojim voličom. "Tento človek nemá moju dôveru, aby vystupoval a uchádzal sa o môj hlas," skonštatoval. V prípade Zuzany Čaputovej nechá rozhodnutie na voličoch, aby sa rozhodli podľa svojho svedomia. "Ja sám sa rozhodnem podľa svojho svedomia a nebudem to v tejto chvíli špecifikovať," povedal Mikloško.  01:11 Možno keby som bol zdravší, bol by som aktívnejší, tvrdí Bugár Béla Bugár podľa predbežných neoficiálnych výsledkov volieb získal zhruba tri percentá hlasov. Predstavitelia strany Most-Híd sa chcú so Zuzanou Čaputovou stretnúť a rokovať. Na otázku, či tým jasne odmietajú podporu kandidátovi Marošovi Šefčovičovi v druhom kole volieb, Bugár odpovedal, že "nič vylúčené nie je". Šéf Mosta-Híd tvrdí, že robili všetko pre to, aby dosiahol dobrý výsledok v prezidentských voľbách. "Možno keby som bol zdravší, bol by som aktívnejší. Som však pred operáciou," priznal.
Zdroj: Miroslava Spodniaková
00:54 Čaputová prekročila 40 percent Zuzana Čaputová prekročila hranicu 40 percent. Sčítaných je v tejto chvíli takmer 92 percent okrskových zápisníc.  00:52 Volebný štáb Maroša Šefčoviča Atmosféra vo volebnom štábe Maroša Šefčoviča.
Zdroj: HN/Pavol Funtál
00:52 Šefčovičov problém "Šefčovičov problém bude to, do akej miery bude ochotný použiť také nediplotaické prostriedky vedenia kampane," hovorí politológ Haulík.. 00:50 Kto má šancu v druhom kole? "Ak Zuzana Čaputová zvládne útoky, ktoré budú na ňu namierené, tak má šancu. Ak Šefčovič zvládne presvedčiť a znechutiť voľby Čaputovej," hodnotí politologička Viera Žúborová. 00:48 Volebná účasť Sčítaných je zatiaľ viac ako 88 percent okrskových zápisníc. Priebežná volebná účasť predstavuje 48,17 percent.  00:44 Priebežné výsledky po takmer 90 percent sčítaných zápisníc
Zdroj: ŠÚ SR
00:43 "Hrám fér" "Ja som kandidátka strany Progresívne Slovensko. Túto svoju identitu som účelovo nepoprela, takže v tomto hrám fér. Chcem oslovovať spektrum voličov všetkých strán," povedala Čaputová.  00:38 Rozdiel medzi Čaputovou a Šefčovičom "Čo považujem za dôležité, je kritický pohľad na aktuálnu situáciu, najmä v oblasti vyvodzovania zodpovednosti, korupcie a férovosti u pána Šefčoviča počujem žiaľ iba ten pohľad o budúcnosti a nie o minulosti, ktorá ešte nie je uzavretá," hovorí Čaputová. 00:35 "Želám si, aby sme pristúpili k druhému kolu volieb s úsmevom a odhodlaním, že môžeme Slovensko posunúť k lepšiemu," hovorí Čaputová. 00:34 "Dnešné hlasy od voličov vidím ako veľké volanie po zmene" "Dnešné hlasy od voličov vidím ako veľké volanie po zmene. Budem sa uchádzať o dôveru voličov kandidátov, ktorí nepostúpili," hovorí Čaputová.
Zdroj: HN/Peter Mayer
00:33 Čaputová vo vyhlásení ďakuje rodine, Progresívnemu SLovensku, voličov, dobrovoľníkom aj svojmu tímu. "Chcem sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí vložili dôveru práve do mňa. Chcem sa poďakovať svojím podporovateľom, ktorí mi prispeli. Išla som do kampane s tým, nestratiť samú seba, Nemusím voliť populistický slovník, aby som získala dôveru," hovorí Čaputová vo vyhlásení. 00:31 Šefčovič neplánuje rokovať so šéfmi strán Neplánuje rokovanie s predsedami politických strán. Vo voľbách rozhodnú predovšetkým ľudia," hovorí Šefčovič. 00:27 Mistrík gratuluje Čaputovej Robert Mistrík gratuluje Zuzane Čaputovej k výsledku v prvom kole prezidentských volieb. Apeluje na voličov, aby ju prišli voliť aj v druhom kole. "Gratulujem Zuzane," vyhlásil Mistrík. Verí, že Čaputová bude slovenskou prezidentkou. Čaputovej doterajší výsledok považuje za "veľké víťazstvo pre Slovensko".
Zdroj: HN/Peter Mayer
00:25 76 percent sčítaných zápisníc Sčítaných je už viac ako 76 percent okrskových zápisníc. Zuzana Čaputová zatiaľ získala 581 926 platných hlasov. Maroš Šefčovič je druhý s 277 107 hlasmi.  Tretí Štefan Harabin má v tejto chvíli 214 881 hlasov.  00:23 "Volá sa to Brusel" "Šefčovič má veľký hendikep u voličov Kotlebu a Harabina. Volá sa to Brusel," hodnotí politológ Haulík. 00:21 Čo musí spraviť Šefčovič? "Šefčovič bude musieť získať voličov kandidátov, ktorí za neho v prvom kole nehlasovali. Nemá inú možnosť, Čaputová má vyše 20 percent náskom," hovorí politológ Haulík. 00:16 Priebežné výsledky po takmer 70 percentách sčítaných zápisníc
Zdroj: ŠÚ SR
00:16 Šefčovičovo posolstvo "Zajtra ráno, keď si voliči pozrú výsledky 1. kola, tak niektorí sa budú tešiť, iní budú sklamaní a uvažovať ako ďalej. Ja chcem hneď ráno prísť s posolstvom, že môj program je najlepší pre Slovensko," hovorí na brífingu Šefčovič.  00:14 Mistrík zagratuloval Čaputovej Pred novinármi vystúpil v centrále Zuzaany Čaputovej Robert Mistrík, ten priznal, že čas reklamnej kampane pripravenej na druhé kolo volieb, najmä bilbordy a bigbordy, prenechal Čaputovej 00:13 Šefčovič tvrdí, že si kampaň bude riadiť sám Šefčovič tvrdí, že si kampaň bude riadiť sám. "Som nestranícky prezident. Budem klásť dôraz na tradičné kresťanské hodnoty," odpovedá Šefčovič na otázku, či vie zaručiť, že on alebo strana Smer nebude robiť antikampaň voči Čaputovej. 00:12 Šefčovič hodnotí priebežné výsledky "Budem zdôrazňovať, že funkcia prezidenta si vyžaduje veľa skúsenosti, odvahu postaviť sa tým najlepším a pobiť sa o dobro krajina. Som presvedčený, že moja kariéra o tom presvedčila veľa ľudí," tvrdí Šefčovič. 00:12 Prvé kolo sme vyhrali, hovorí prezident Andrej Kiska. Gratuluje Zuzana Čaputovej
00:10 Šefčovič ponúka zlatý reštart "Chcem ponúknuť mladým ľuďom zlatý reštart a presvedčiť ich, že najlepším miestom na život je Slovensko," hovorí Šefčovič. 00:10 "To, čo bude počuť, bude to, že sa rozhodujeme, aká krajina Slovensko bude, aké hodnoty chcem vyznávať ako naša krajina bude vyzerať o päť, desať rokov," povedal Šefčovič.  00:09 Postreh komentátora Ľuboslava Kačalku Napriek pokročilej hodine si jeden z horúcich kandidátov Štefan Harabin vybral na hláskovanie pomerne zložité slovo ma-ni-pu-lá-cia. Keďže ho použil v súvislosti so spočítavaním hlasov, ktoré sa vyvíjajú v jeho neprospech, verme, že rozumie aj slovám dô-kaz-ná si-tu-á-cia a kri-vé ob-vi-ne-nie.  00:08 Šefčovič: Teraz začíname odznova "Teraz začíname odznova. Karty budú rozdané nanov," reaguje na brífingu Šefčovič. 00:06 Harabin: Treba nastoliť právo "Treba nastoliť právo. Pokiaľ sa neuplatňuje právo, tak sa musí na to reagovať," reagoval Harabin na to, či podá sťažnosť na priebeh volieb. 
Zdroj: HN/Lucia Lauková
00:04 Harabin: Ja idem vyhrať voľby Povedal som, že idem vždy vyhrať a na tom nič nemením. Ja idem vyhrať voľby, hovorí Harabin. 00:04 Priebežné výsledky po sčítaní takmer 60 percent okrskových zápisníc
Zdroj: ŠÚ SR
23:57 Politológ: Jedným z neúspešných kandidátov je Bugár "Jedným z neúspešných kandidátov je Béla Bugár. Tie čísla sú príliš nízke na to, aby mal Most-Híd istotu, že v parlamentných voľbách postúpi do parlamentu," hodnotí politológ Haulík.
Zdroj: Miroslava Spodniaková
23:53 "Voliči sú nachystaní na zmenu" "Voliči sú nachystaní na zmenu, chcú ju. Voliči to jasne ukázali a pôjdu voliť aj v druhom kole,"  hovorí Žúborová. 23:52 Politologička: Bude dôležié, ako Čaputová zvládne teraz kampaň "Bude dôležié, ako Čaputová zvládne teraz kampaň. Dôležitá bude ja aká bude antikampaň voči nej," hodnotí politologička Žúborová. 23:51 Priebežné výsledky po sčítaní polovice okrskových zápisníc Zuzana Čaputová: 39,14% Maroš Šefčovič: 18,77% Štefan Harabin: 14,52% Marian Kotleba: 10,73%  23:49 Postreh komentátora Martina Behula Zuzane Čaputovej stačilo priebežných 38 percent hlasov na dominantné vedenie. Iveta Radičová pred desiatimi rokmi s 38 percentami zaostala za víťazným Ivanom Gašparovičom o viac ako osem percentuálnych bodov. Podpora Smeru pre svojich "akoby členov" už zrejme nie je, čo bývala. 23:47 Zrejme už poznáme kandidátov do druhého kola, hodnotí doterajšie výsledky politologička Viera Žúborová. 23:45 Harabin chce stále vyhrať voľby Štefan Harabin tvrdí, že si musíme počkať na oficiálne výsledky. Stále však tvrdí, že chce vyhrať. 23:44 Prezidentské voľby sú len predvstupom toho, čo nás čaká o rok v parlamentných voľbách, hovorí politológ Haulík. 23:43 Smer stráca, pretože je príliš dlho na čele politiky na Slovensku, hovorí politológ Pavel Haulík. 23:43 Priebežné výsledky po sčítaní 40 percent okrskov Zuzana Čaputová: 39,08% Maroš Šefčovič: 18,85% Štefan Harabin: 14,58% Marian Kotleba: 10,59% 23:41 Vyhlásenie Šefčoviča o polnoci Okolo polnoci bude mať vyhlásenie Maroš Šefčovič.
Zdroj: HN/Pavol Funtál
23:40 Žúborová: Smer začína strácať "Smer je najsilnejšou stranou, ale pomaličky začína strácať. Hlasy naberú strany, ktoré reprezentuje napríklad aj Zuzana Čaputová," hodnotí politologička Viera Žúborová.  23:37 Harabin: trvám na tom, že som prišiel vyhrať Pár sekúnd po zverejnení prvých predbežných výsledkov vystúpil medzi novinárov Štefan Harabin. Napriek aktuálnemu tretiemu miestu trvá na optimistických očakávaniach. "Nič sa nemení na tom, že ja idem voľby vyhrať," skonštatoval. V prípade neúspechu vylúčil pôsobenie v politike, či vstup do politckej strany. "Ja nemám žiadnu politickú budúcnosť. Som sudca Najvyššieho súdu," uzavrel.  23:37 Čaputová: Je to zásah aj do súkromia a komfortu Je to zásah aj do súkromia a komfortu, ale berieme to ako nevyhnutnú súčasť v tejto fázy kampane," odpovedá Čaputová na otázku, ako zvláda kampaň jej rodina.
Zdroj: HN/Peter Mayer
23:36 Sčítaných je 30 percent zápisníc Priebežné výsledky po sčítaní viac ako 30 percent okrskových zápisníc: Zuzana Čaputová: 38,87 % Maroš Šefčovič: 18,83% Štefan Harabin: 14,64% Marian Kotleba: 10,56% 23:36 Je známe, že moju kampaň podporujú aj samotní ľudia, a nechceli sme robiť okázalú akciu, hovorí Čaputová na brífingu. 23:34 Čaputová nebude meniť stratégiu "Nepredpokladám, že budem meniť stratégiu. Iba v tých medziach, že v druhom kole je len jeden kandidát, nie celé spektrum kandidátov," hovorí Čaputová.
Zdroj: HN/Pavel Knapko
23:32 Čaputová by chcela v druhom kole Šefčoviča V druhom kole by som radšej videla pána Šefčoviča, hovorí Čaputová. "Zatiaľ som zdržanlivá, aby som oslavovala postup do druhého kola," tvrdí na brífingu. 23:30 Brífing Čaputovej „Zdá sa mi, že slovenskí voliči si vedia predstaviť človeka, ktorý je v politike nie veľmi dlho," hodnotí Čaputová na brífingu. 23:28 Tým, že Čaputová začala stúpať, bola viac populárna. A do koho iného si kopnete, keď nie do populárneho, tvrdí politologička Žúborová. 23:27 "Kotleba kandidoval s vidinou parlamentných volieb. Post prezidenta podľa neho nebol reálny. My sme zistili väčší prekryv voličov Šefčoviča a Harabina ako Harabina a Kotlebu," hodnotí politológ Haulík. 23:24 Poďla politologičky Žúborovej nie je ešte jasné, že okrem Čaputovej postúpi po zrátaní 20 percent hlasov aj Šefčovič. 23:24 Priebežné výsledky Prvé priebežné výsledky volieb:  Zuzana Čaputová: 38,91% Maroš Šefčovič: 18,87% Štefan Harabin: 14,52% Marian Kotleba: 10,61% František Mikloško: 5,16% Béla Bugár: 4,33% Milan Krajniak: 2,96% Eduard Chmelár: 2,83% Martin Daňo: 0,52% Juraj Zábojník: 0,32 Róbert Švec: 0,32%  Ivan Zuzula: 0,17% Bohumila Tauchmannová: 0,16% Robert Mistrík:0,15% József Menyhárt: 0,08% 23:23 Politológ čakal viac hlasov pre Šefčoviča Politológ Haulík tvrdí, že sa očakávalo, že Marián Šefčovič bude mať viac hlasov. "To že na treťom mieste bude Štefan Harabin bolo očakávané. Skôr je zaujímavé, za koho pôjdu hlasovať voliči Harabina a Kotlebu." 23:20 Preferencie Zuzany Čaputovej začali stúpať prvými diskusiami. Bola autentická a aj sociálne siete jej pomohli, hovorí politologička Viera Žúborová. 23:18 Skončilo moratórium Moratórium pre prezidentské voľby skončilo o 23:16, keď sa zatvorila aj posledná volebná miestnosť v Medzanoch. 23:18 Žúborová a Haulík sa zhodujú, že po skončení moratória budú výsledky rýchlo. 23:17 Ďalšími hosťami v štúdiu HNtelevízie sú politologička Viera Žúborová a šéf agentúry MVK Pavel Haulík. 23:15 Spočítavanie hlasov v Komárne
Zdroj: TASR/Milan Drozd
23:11 Giba o Lajčákovej demisii Demisia bola podaná. A skôr ako ju prezident prijal, ju minister Lajčák stiahol," hovorí Marián Giba  o demisii, ktorú podal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. 23:08 Posledné minúty do prvých výsledkov V štábe Maroša Šefčoviča je v posledných minútach pred zverejnením prvých výsledkov pokojná atmosféra. Šefčovič ju pred chvíľou odľahčil vtipnými historkami, v ktorých vysvetlil aj pozadie svojich tanečných kreácií počas nedávnych osláv MDŽ. Podľa vlastných slov verí, že postúpi do druhého kola. Ako zdôraznil, v kampani nechal úplne všetko. K novinárom sa chce vrátiť okolo polnoci, keď by už mali byť spočítané prvé hlasy. V každom prípade nás ešte čaká dlhá noc. Od vyslaného redaktora Pavla Novotného 23:04 Volebný štáb Maroša Šefčoviča ​Kandidát Maroš Šefčovič v spoločnosti hostí, ktorí ho prišli podporiť počas volebnej noci.
Zdroj: HN/Pavol Funtál
23:01 "Zatiaľ nemáme signály, že by mohol niekto ovplyvňovať voľby zo zahraničia," hovorí politický marketér. 22:59 Politický marketér hodnotí kampaň "Boli to témy, ktoré hru o prezidenta dostali do inej úrovne," hovorí Ruttkay. Podľa neho teraz nerozhodovali v kampani posledné televízne debaty. "Rozhodovali zlé strategické rozhodnutia jednotlivých tímov," hovorí politický marketér Michal Ruttkay. 22:57 Veľmi intenzívna komunikácia Komunikovalo sa veľmi intenzívne platenými príspevkami. Zaujímavá je komunikácia mimo sietí," hodnotí kampaň politický marketér Michal Ruttkay. 22:55 "Je aj dobré, keď ústava poskytuje určitý hmlistý priestor," hovorí Marián Giba. 22:53 Giba o sile mandátu Politicky priama voľba dáva prezidentovi silnejší mandát, hovorí poradca súčasného prezidenta Marián Giba. 22:53 Príchod exkandidáta Mistríka Čaputovú v Design factory prišiel podporiť aj Robert Mistrík s manželkou. Ten sa pred pár týždňami vzdal v jej prospech vlastnej kandidatúry v súboji o prezidentský palác.​
Zdroj: HN/Peter Mayer
22:51 Druhým hosťom je Marián Giba Druhým hosťom v šúdiu HNtelevízie je poradca prezidenta pre ústavné otázky Marián Giba.
Marián Giba
Zdroj: HNtelevízia
22:46 Prezidentské predplatné
Zdroj: Mafra Slovakia
​Kúpte si špeciálne prezidentské predplatné. Na päťročnom prístupe do HNkonta ušetríte až 60 eur. Viac informácií nájdete tu.
22:41 Šefčovič prišiel za novinármi Kandidát Maroš Šefčovič sa večer zdržiava v salóniku bez novinárov. Na pár minút však prišiel do miestnosti, ktorú majú vyhradenú novinári. "Mám radšej slovenské pivo ako to bruselské," zavtipkoval. Hovoril však aj o tom, že mladí ľudia odchádzajú zo Slovenska a treba to zmeniť. "Musia cítiť, že ich chceme doma," vyznal sa. 
Zdroj: Romana Hlavanda Gogová
22:41 Procházka: Príležitosť povedať si svoj názor si vážim "Som disciplinovaný volič. Priamu voľbu si treba vážiť. Je to významný posun. Príležitosť povedať si svoj názor si vážim," hovorí Procházka. 22:40 Prišiel Beblavý Na centrálu kandidátky Čaputovej dorazil aj šéf Spolu Miroslav Beblavý. 22:35 Procházka: Ústava je živý dokument Ústava je živý dokument. Je tam viacero významovo otvorených noriem, ktoré neodpovedajú úplne na každú otázku, vysvetľuje právnik Procházka v štúdiu HNtelevízie. 22:31 Novinári čakajú Štefan Harabin sa zdržiava v úzkom okruhu rodiny a priateľov v salóniku, neprístupnom novinárom. Novinári sú oddelení na druhom poschodí, tlačová konferencia zatiaľ nebola ohlásená. 
22:26 Procházka: Kiska bol autonómnym kritikom pomerov Prezident Kiska bol politicky autonómnym kritikom pomerov v štáte. Myslím si, že nebol to čo mu pripisujú, že opozičný prezident. 22:22 Nerozlučný pár Zuzana Čaputová sa na volebnom večierku pohybuje po boku svojho partnera Petra Konečného.
22:22 Volebný deň sa na Facebooku vyznačoval tým, že takmer každý sa odfotil pred volebnou miestnosťou, alebo s hlasovacím lístkom, hovorí vo svojom vstupe riaditeľ digitálnych médií HNtelevízie Denis Schvarcz. "Je to normálna a štandardná vec," hovorí marketér Michal Ruttkay. 22:18 Komisie začínajú sčítavať hlasy Väčšina volebných miestností sa zatvorila, komisie v nich začínajú sčítavať hlasy. Prezidentské voľby na Slovensku narušil incident v obci Medzany (okres Prešov), pre ktorý sa predĺžilo moratórium a s tým súvisiace zverejňovanie predbežných neoficiálnych výsledkov do 23.16 h. V Medzanoch teda zavrú volebnú miestnosť o tomto čase. V meste Malacky zase voliči hlasujú do 22.35 h. 22:17 Čaputová ohlásila tlačovku Čaputovej hovorca Martin Burgr avizoval tlačovku kandidátky na cca 23:30, teda už po posunutom moratóriu. 22:14 Štandardné občerstvenie Hostia u Čaputovej sa môžu ponúknuť rozsiahlym cateringom, no ako povedal jej hovorca Martin Burgr, "nejde o nič honosné".
Zdroj: PK
22:11 Atsmoféra u Harabina Atmosféra u Štefana Harabina je relatívne živá. Harabin prišiel s manželkou a s deťmi. 22:10 Procházka o Bugárovi Procházka hovorí o Bélovi Bugárovi: Je to jeden z najskúsenejších politikov na Slovensku. Ja som hovoril, že bude kandidovať, hovorí Procházka. 22:06 Ľudia zo Smeru u Šefčoviča nebudú Šefčovič povedal, že dnešný večer chce stráviť s rodinou. Pôvodne sa špekulovalo, že do štábu má prísť aj Robert Fico. Ale keďže kandiduje ako nezávislý, ľudia zo Smeru tam nebudú. 22:05 Procházka: Som hrdý na to, že sme Kremnici pomohli Tým, že som advokát a ešte predtým keď vznikla pezinská skládka, ja som pôsobil na záchrane Kremnice pred ťažobnými spoločnosťami. Keby sa ľudia nedali dohromady, bola by to mesačná krajina. Som hrdý na to, že sme Kremnici pomohli, hovorí Procházka.  22:03 OĽaNO reaguje na incident Prečítajte si reakciu OĽaNO na incident obecného poslanca, ktorý kandidoval za toto opozičné hnutie: "Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) odsudzuje čin poslanca obecného zastupiteľstva obce Medzany Antona Vaňa, ktorý hrubým spôsobom narušil priebeh volieb prezidenta SR. Takéto správanie nie je hodné poslanca obecného zastupiteľstva, preto ho vyzývame, aby sa bezodkladne vzdal poslaneckého mandátu." 22:02 Zuzana Čaputová bude mať tlačovú konferenciu o 23.30 hod. 22:02 Na väčšine Slovenska sa zatvorili volebné miestnosti Väčšina volebných miestnosti na Slovensku sa o 22:00 zatvorila. Otvorené zostali miestnosti v jednom okrsku v Malackách a v obci Medzany na východe Slovenska.  21:59 O každom úrade má zmysel sa baviť o tom, či rozšíriť kompetencie, reaguje Radoslav Procházka. 21:58 Šefčovič s rodinou a priateľmi Maroša Šefčoviča neprišli do jeho volebného štábu v hoteli Loft na Štefánikovej ulici v Bratislave podporiť žiadni vrcholní politici, ani šéf Smeru a expremiér Robert Fico. Podľa vlastných slov chce volebný večer stráviť s rodinou a priateľmi. Prítomných fotografov a kameramanov pozval do salóna, kde trávi čas do zatvorenia volebných miestností a zverejnenia prvých predbežných výsledkov debatami a sledovaním aktuálneho spravodajstva na veľkej obrazovke. Novinárom predstavil svoju rodinu, ako aj podporovateľov, medzi ktorými nechýbal napríklad bývalý guvernér Národnej banky Slovenska Ivan Šramko. od vyslaného redaktora HN Pavla Novotného 21:56 Termín vyhlásenia oficiálnych výsledkov Vyhlásenie oficiálnych výsledkov prvého kola prezidentských volieb sa očakáva v nedeľu o 12.00 h na tlačovej konferencii Štátnej komisie pre voľby a financovanie politických strán, informovala Silvia Keratová z ministerstva vnútra. 21:51 Procházka: Experti hodnotili moju kampaň ako lowcostovú Experti hodnotili moju kampaň ako lowcostovú, ale celkovo to nebolo na škodu, hovorí Procházka.
Radoslav Procházka
Zdroj: HNtelevízia
21:49 Procházka: Na kampaň som minul veľa vlastných peňazí Miešali sa mi pocity sklamania, že som to druhé kolo nedal. Ja som minul veľmi veľa peňazí z vlastných úspor a zbytočne. 21:47 Volebné štúdio HNtelevízie Volebné štúdio HNtelevízie sa začína. Prvým hosťom je advokát a bývalý šéf Siete Radoslav Procházka. Sledovať ho môžete TU. 21:46 Béla Bugár prichádza na volebný štáb Béla Bugár s manželkou prichádzajú na volebný štáb. Informácie priamo z miesta bude prinášať redaktor HN Vladimír Maťo.
21:38 Štáb Zuzany Čaputovej Na štáb Zuzany Čaputovej prišiel aj člen Progresívneho Slovenska Michal Truban.
Zdroj: HN/Peter Mayer
21:35 Šefčovič chce prijať výsledky s pokorou Maroš Šefčovič prišiel do hotela Loft v centre Bratislavy. Médiám dal krátke vyhlásenie v ktorom tvrdil, že výsledok z dnešných volieb zoberie s pokorou. Dnešný večer chce stráviť v kruhu rodiny a priateľov. "Tak ako som kampaň začal, tak ju aj skončím. Večer strávim s rodinou a priateľmi. Nie s vrcholnými predstaviteľmi politickej strany," vyhlásil Šefčovič.   Vyslaná redaktorka Romana Hlavanda Gogová
21:28 Harabin: politikov som nepozýval Kandidát Štefan Harabin sa víta s prvými hosťami. Na otázky novinárov ohľadom návštevníkov a hostí odpovedal, že podporiť ho prídu hlavne členovia rodiny, pozvaní boli aj všetci členovia štábu a kampane. Objavil sa tu aj predstaviteľ iniciatívy „Harabin na hrad“ Marián Tkáč, jeden zo zakladateľov Národnej banky Slovenska a bývalý predseda Matice slovenskej, ktorý Harabinovi pripravoval petičné hárky. Politici podľa slov kandidáta pozvaní neboli. "Nepozýval som nikoho z politikov. Ni-ko-ho," zdôraznil Harabin. 
Zdroj: HN/Lucia Lauková
21:20 Príchod Zuzany Čaputovej na volebný štáb
Zdroj: HN/Peter Mayer
21:18 Prišiel Harabin Do svojho volebného štábu dorazil kandidát na prezidenta Štefan Harabin, píše priamo z miesta vyslaná redaktorka HN Lucia Lauková.
Zdroj: HN/Lucia Lauková
21:14 Komisia v Trnave riešila dva podnety Priebeh volieb v obvode Trnava a Hlohovec hodnotila okresná volebná komisia ako pokojný. Jej členovia vykonali viacero výjazdov do volebných okrskov, podľa predsedu Ivana Moravanského takmer všetky hlásili vyššiu účasť ako v predchádzajúcich prezidentských voľbách. "Riešili sme dva podnety, oba v Trnave," uviedol Moravanský 21:13 Postreh komentátora Martina Behula Hoci sa kvôli incidentu v Medzanoch predĺžilo moratórium a priebežné výsledky sa začnú zverejňovať neskôr, buďme radi, že dnes sa kvôli prezidentom unášajú už len volebné urny. 21:13 Hovorca Čaputovej: Nič honosné Hovorca Čaputovej uviedol, že medzi pozvanými hosťami sú len členovia Čaputovej rodiny a úzky tím kandidátky. Podčiarkol, že na centrále sa nevyskytnú žiadni herci či iné známe osobnosti. "Nebude to nič honosné," povedal Čaputovej hovorca Martin Burgr. 21:11 Príde aj Mistrík Tím kandidátky informoval, že príde aj Robert Mistrík, ktorý sa pred niekoľkými týždňami vzdal kandidatúry práve v prospech Čaputovej.Mal by doraziť o pol jedenástej. 21:00 Predbežné výsledky budú o viac ako hodinu neskôr Riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová potvrdila, že predbežné neoficiálne výsledky bude možné zverejňovať až po 23.16 h.  20:59 Štart volebnej noci u Štefana Harabina
​Hoci oficiálny začiatok volebnej noci u Štefana Harabina, ktorý svoju centrálu situoval do hotela na bratislavskom Dulovom námestí, je o 21:00, priestor zatiaľ zíva prázdnotou. Samotný kandidát je ale podľa dostupných informácií od jeho tímu na ceste.
20:48 Šefčovič sa ešte neukázal Podľa informácií HN chodia hostia Maroša Šefčoviča do jeho salóniku cez garáž, aby sa tak vyhli novinárom. Informácie z volebnej centrály Maroša Šefčoviča bude prinášať redaktorka Romana Hlavanda Gogová. 20:46 Na štáb Čaputovej dorazil Štefunko Na volebný štáb Zuzany Čaputovej už prišiel aj predseda Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko.  
Zdroj: HN/Pavel Knapko
20:41 Záujem o voľby v Bratislave značne zvyšujú voličské preukazy Záujem o prezidentské voľby je v niektorých okrskoch v najväčších bratislavských mestských častiach vysoký. Môže za to najmä možnosť hlasovať na voličské preukazy. TASR to potvrdili hovorcovia viacerých miestnych samospráv. "V niektorých volebných okrskoch sme museli dopĺňať hlasovacie lístky, pretože prichádza veľmi veľa ľudí s hlasovacím preukazom," povedal hovorca Nového Mesta Marek Tettinger. Volebné lístky museli dopĺňať aj v Petržalke, čo potvrdil Radovan Choleva, vedúci oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu. 20:39 Čaputová je na štábe Do svojej centrály krátko po pol deviatej prišla Zuzana Čaputová po boku svojho priateľa Petra. 20:39 Štáb Zuzany Čaputovej Novinári už čakajú vo volebnom štábe Zuzany Čaputovej. Situáciu na mieste bude monitorovať redaktor HN Pavel Knapko.
Zdroj: HN/Pavel Knapko
20:38 Nízka účasť v okrese Nové Zámky V prvom kole prezidentských volieb v roku 2014 dosiahla volebná účasť v okrese Nové Zámky 39,55 percenta. „Predpokladáme, že toto percento dosiahneme aj teraz, no mali sme vyššie očakávania. Okolo 19. hodiny sme sa dostali v Nových Zámkoch zhruba na tretinovú účasť, smerom na juh k Štúrovu to klesalo. Môžeme povedať, že obce v regióne smerom k Nitre a na západ budú mať podstatne vyššiu účasť ako tá južná časť okresu,“ zhodnotil Balogh. 20:37 Moratórium sa posúva do 23:15 Kvôli incidentu v obci Medzany na východe Slovenska sa moratórium posunie do 23:15. Pre Hospodárske noviny potvrdila informáciu Ústredná volebná komisia.   20:35 V Mezdanoch je už volebná miestnosť otvorená Volebná miestnosť v obci Medzany, kde došlo k incidentu s urnou, je už otvorená. Podľa Silvie Keratovej z tlačového odboru ministerstva vnútra sa hlasovanie v obci predlžuje do 23.16 h. 20:35 Komisia riešila podnet v Pezinku Okrem neskoršieho začiatku volieb vo volebnom okrsku 4 v Malackách však museli ráno riešiť aj podnet v Pezinku. Vo volebnej miestnosti za plentou bolo totiž na vzorovom hlasovacom lístku zakrúžkované meno konkrétneho kandidáta.

20:18 Sledujte LIVE štúdio HNtelevízie od 21:45 Priebežné výsledky, komentáre politológov, rozhovory s renomovanými hosťami a vstupy z volebných štábov - to všetko prinesie návštevníkom HNonline.sk počas prezidentských volieb v živom volebnom štúdiu HNtelevízie. Začiatok špeciálneho volebného vysielania bude o 21:45. 20:11 Hostia pribúdajú Medzi hosťami v Čaputovej štábe sú napríklad Martin Poliačik s manželkou Hanou. V časti oddelenej od novinárov sa s hosťami rozpráva aj podpredseda Progresívneho Slovenska Michal Truban. 20:06 Volebný štáb Zuzany Čaputovej Volebný tábor Zuzana Čaputová "rozložila" v bratislavskej Design Factory. Novinári sú zatiaľ oddelení od časti určenej pre Čaputovej tím a hostí. Volebná noc v centrále odštartovala o 20.hodine. Informáciie z Čaputovej volebnej centrály bude prinášať redaktor Pavel Knapko. 19:48 Incident na východe V obci Medzany v okrese Prešov je už približne hodinu zatvorená okrsková volebná miestnosť. Došlo tam k incidentu s volebnou urnou. "Prišiel volič, vzal urnu, vybehol von. Hodil ju o zem, a keďže je z papiera, tak sa rozletela. Urna je rozbitá a lístky sú porozhadzované. Momentálne čakáme na vyšetrovateľov," uviedol pre TASR starosta obce Medzany Jozef Kipikaša.  O incidente informovala aj satirická stránka Zomri.        19:38 Šefčovič príde po deviatej Dobrý večer, volám sa Pavel Novotný a dnes večer vám priblížim chvíle čakania na výsledky prvého kola prezidentských volieb v štábe Maroša Šefčoviča v hoteli Loft na Štefánikovej ulici v Bratislave. Podľa informácií HN sa tu Šefčovič ukáže krátko po deviatej hodine. Novinárom poskytne krátky brífing a poslednú hodinu pred zatvorením volebných miestností strávi v separátnom salóniku. Od redaktora HN Pavla Novotného 19:32 Moratórium skončí o 22:00, v Malackách budú voliť dlhšie Volebné moratórium sa skončí o 22.00 h, pokiaľ sa dovtedy nič závažné nestane. Potvrdil to predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Bárány. Predbežné neoficiálne výsledky prezidentských volieb sa tak podľa neho môžu zverejňovať aj napriek tomu, že jedna volebná miestnosť v Malackách bude otvorená dlhšie. "Pre jednu volebnú miestnosť nebudeme predlžovať moratórium," uviedol Bárány. V meste Malacky vo volebnom okrsku 4 sa bude voliť do 22.35 h. Dôvodom je neskoršie otvorenie miestnosti pre doplnenie počtu členov okrskovej volebnej komisie. 19:14 Novinári začínajú prichádzať do Šefčovičovho štábu Do volebného štábu Maroša Šefčoviča v hoteli Loft na Štefánikovej ulici v Bratislave začínajú prichádzať prví novinári. Miest je tu 30, podľa informácií štábu sa sem však akreditovalo 86 zástupcov médií. Niektoré vyslali až piatich svojich zástupcov, informuje redaktor HN Pavel Novotný. 19:08 Volebná komisia prijala takmer 30 podnetov Doterajší priebeh volieb je pokojný, štátna volebná komisia prijala necelých 30 podnetov. Potvrdil to jej predseda Eduard Bárány. Podnetov je podľa šéfa komisie menej ako v minulosti.  Za veľmi závažný podnet označil ten, ktorý sa týka celoštátneho denníka. "Nejdem rozoberať obsah podnetu, ale už len to, že sa to týka média s takýmto dosahom, ho robí závažným," uviedol, pričom dodal, že podnetom by sa malo zaoberať ministerstvo kultúry. 19:05 Čaputová je zvedavá na výsledky v Pezinku Zuzana Čaputová priznala, že si podporou Pezinčanov nie je úplne istá. Pozrite si reportáž od redaktorky HN Kristíny Votrubovej.
18:42 Viac voličov sa očakáva večer V obci Trstená na Ostrove v Dunajskostredskom okrese sú voľby zatiaľ pokojné a s nižšou účasťou. Informoval o tom predseda miestnej volebnej komisie Richard Földes. Dôvodom môže byť aj to, že voliči chodia často až vo večerných hodinách.  18:29 Šefčovič a Harabin sa sťažujú na denník SME Denník na titulnej strane zverejnil fiktívny volebný lístok s posunutými číslami kandidátov.  Niekoľko kandidátov má tak iné poradové číslo ako v skutočnosti. Na túto chybu sa sťažuje na svojej Facebookovej stránke Maroš Šefčovič a podobne zareagoval aj Štefan Harabin.  Viac si môžete prečítať tu.  18:16 Do volebnej miestnosti rovno z lyžiarskeho svahu Pravdu a zmierlivosť očakáva od nového prezidenta pán Peter z Liptovského Mikuláša, ktorý sa do volebnej miestnosti vybral priamo z lyžiarskeho svahu. Svoje volebné právo si vďaka voličskému preukazu uplatnil v obci Krahule v okrese Žiar nad Hronom.
Zdroj: TASR/Jana Vodnáková
18:13 Voličov na košickom Luníku IX voľby nelákajú Extrémne nízka účasť sprevádza zatiaľ prezidentské voľby na prevažne rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach. V dvoch miestnych volebných okrskoch je zapísaných zhruba 4340 oprávnených voličov. Volebné miestnosti sú už od rána okrem členov okrskových komisií väčšinu prázdne a voliči sa objavujú len sporadicky. 17:55 Premiér podporuje, aby občania SR mohli voliť prezidenta v zahraničí Možnosť voliť hlavu štátu občanmi SR aj v zahraničí má podporu premiéra Petra Pellegriniho. Konštatoval to v sobotu po svojom volebnom akte v Banskej Bystrici. 17:47 Kočnerove známosti Kočnerov blízky obchodný partner Štefan Ágh, ktorý je obvinený v kauze falšovania zmeniek, je predsedom okrskovej komisii na základnej škole na Žehrianskej ulici v Petržalke.  Informáciu priniesol portál Denník N Ágha do okrskovej komisie nominoval Kotlebova ĽSNS.  17:35 Pozorovatelia z OBSE monitorujú voľby Priebeh prezidentských volieb na Slovensku monitorujú aj pozorovatelia z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Ako informovala riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová, pozorovatelia sa zúčastnia na prvom aj druhom kole volieb a po ich ukončení vypracujú hodnotenia a odporúčania. Pozorovateľská misia podľa Chmelovej monitoruje nielen priebeh volieb, ale zaujímala sa aj o právnu úpravu Slovenska. "Zaujímala ich novela zákona o volebnej kampani, ktorá sa vzťahovala aj na volebnú kampaň prezidentských volieb," doplnila 17:27 Postreh komentátora Martina Behula Premiéra Petra Pellegriniho "vyrušil" vysoký počet kandidátov na prezidenta a dodal, že pred touto funkciou by sme mali mať väčší rešpekt. Hoci dnes máme o kandidáta menej ako pred piatimi rokmi, s premiérom súhlasíme. Veď kto už len vie o rešpekte k funkciám viac ako bývalý poslanec, štátny tajomník ministerstva financií, minister školstva, predseda parlamentu, vicepremiér a súčasný predseda vlády?  17:10 Čaputová po odovzdaní hlasu: Som v očakávaní, nechám sa prekvapiť Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová odvolila spolu so svojimi dcérami a partnerom. 16:55 Postreh komentátora Ľuboslava Kačalku Aby Slováci mohli voliť prezidenta, musia pricestovať zo zahraničia. Voľby poštou možné nie sú. A už vonkoncom nie elektronické. To je pochopiteľné, ak by si Slováci v zahraničí všimli fungujúcu elektronickú verejnú správu, mohli by nesprávne vyvodiť, že na Slovensko dorazilo 21. storočie.   16:15 Premiér odovzdal svoj hlas Premiér Peter Pellegrini vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb vo volebnej miestnosti na Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici.
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
16:07 Selfie s hlasovacím lístkom Zhotovovanie fotografií s upraveným hlasovacím lístkom môže byť problém. Myslí si to predseda štátnej volebnej komisie Eduard Bárány. Robenie si tzv. selfie fotografií však podľa neho nie je zakázané. "Pokiaľ sa odfotím, že som vo volebnej miestnosti, no dobre. Ale pokiaľ začnem fotografovať hlasovací lístok a hlavne vyplnený hlasovací lístok, tým začínam porušovať tajnosť hlasovania. Nikto by nemal disponovať, na to sú aj staršie rozhodnutia Ústavného súdu, dôkazom o tom, ako volil," upozornil s tým, že v minulosti boli za takéto konanie ukladané aj pokuty. 16:01 Voliť prišla aj ďalšia kandidátka Zuzana Čaputová Na snímke kandidátka na prezidentku SR Zuzana Čaputová s partnerom Petrom Konečným a dcérou vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb 16. marca 2019 v Pezinku.
Zdroj: TASR/Michal Svítok
15:53 Košiciach a v okolí je priebeh prezidentských volieb pokojný V Košiciach a okolí je priebeh sobotňajšieho prvého kola prezidentských volieb pokojný. Povedali to predsedovia okresných volebných komisií za Košice a Košice-okolie, stretli sa len s bežnými otázkami. Nič mimoriadne nezaznamenala ani polícia. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. 15:20 V Skalici volia aj Slováci žijúci v Čechách Na Záhorí sa rozhodli voliť aj Slováci žijúci v susedných českých obciach a mestách. Niektorí prišli aj zo vzdialenejších častí Moravy. Podľa ich slov sa tak rozhodli preto, lebo im nie je ľahostajné, akým smerom sa bude Slovensko uberať. Do Skalice sa rozhodli prísť voliť občania slovenskej národnosti, ktorí žijú v neďalekých obciach na Morave, predovšetkým v Sudoměřiciach, Strážnici či v Radějove. 15:11 Dve desiatky podnetov Štátna volebná komisia doteraz prijala takmer dve desiatky podnetov, týkajúcich sa narušenia priebehu prezidentských volieb. Informoval o tom predseda komisie Eduard Bárány. Ako doplnil, väčšinu podnetov už riešili v minulosti. K oznámeným podnetom komisia zabezpečuje dôkazy, niektoré však vie vyhodnotiť hneď. "Buď k nim štátna komisia zaujala stanovisko hneď, alebo keď šlo o odôvodnené podozrenie z porušenia moratória alebo niečo podobné, v tejto chvíli sme viac zabezpečovali dôkazy na neskoršie konanie, než by sme už priamo vo veci rozhodovali," vysvetlil Bárány. 14:49 Voľby v nemocnici Voliť prezidenta SR priamo v nemocnici využili aj pacienti hospitalizovaní vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
14:38 Reportáž z obce, ktorú sužuje nízka volebná účasť Prečítajte si reportáž  Lucie Rusnákovej z obce Záhorská Ves.  14:29 V Bratislave sú voľby pokojné Voľby prezidenta SR sú v najväčších bratislavských mestských častiach zatiaľ pokojné a plynulé. Potvrdili to hovorcovia miestnych samospráv. 14:07 Volili aj vojaci V prvom kole prezidentských volieb odovzdali v sobotu hlasy aj príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Podľa hovorcu pluku Mária Pažického pokryli 24-hodinové celodenné zmeny personálom s trvalým pobytom v Žiline. "Celodenná zmena im začala tak, aby stihli odvoliť bezprostredne po otvorení volebných miestností a vzápätí nastúpili do služby. Koľkí z nich toto právo využili, nebudeme zverejňovať," uviedol Pažický.

13:39 Slováci študujúci v zahraničí nechápu, prečo nemôžu voliť za hranicami Študent Masarykovej univerzity v Brne Milan sa domov, do Považskej Bystrice, vracia len asi tri- až štyrikrát za rok. V tomto roku sa jeho návštevy zintenzívnia. Dôvodom sú prezidentské voľby. „Je absurdné, že Slováci nemôžu voliť prezidenta zo zahraničia. V 21. storočí, v čase vyspelých informačných technológií, je to nepochopiteľné,“ povedal 25-ročný študent. 13:20 Bývalý prezident Ivan Gašparovič: Nová hlava štátu bude mať veľmi ťažké obdobie
12:54 Veľa návštevníkov Tatier využíva možnosť voliť s voličským preukazom Vo Vysokých Tatrách sa počas volieb často stretávajú s množstvom voličov, ktorí do jednotlivých miestností zavítajú s voličským preukazom. Inak tomu nebolo ani počas sobotňajších prezidentských volieb v Tatranskej Lomnici, kde chodili návštevníci voliť už od rána. Potvrdil to predseda volebného okrsku číslo 5 Róbert Jurečka. Voliť prišli okrem miestnych jednak lyžiari, ale aj turisti, či občania, ktorí do Tatier zavítali na wellness pobyt. 12:31 Od nášho vyslaného redaktora Pala Novotného V Karlovej Vsi, kde odvolil Šefčovič, hlasovalo aj mnoho fanúšikov jeho protikandidátov. "Maroš Šefčovič? Kto to je? Toho nepoznám," zahral sa na nevedomého mladík vo veku okolo 22 rokov. Iných kandidátov podporili aj ďalší voliči. "Neviem, že Šefčovičovci bývajú na rovnakej ulici, a ani ma to nezaujíma," povedal starší manželský pár. Ten sa dokonca pokúšal presvedčiť volebnú komisiu, aby zhromaždených novinárov vykázali z miestnosti. 12:20 Priebeh volieb je podľa polície zatiaľ pokojný Policajti zatiaľ nezaznamenali narušenie verejného poriadku v súvislosti s voľbami prezidenta SR. Posilnené policajné hliadky budú v teréne až do uzatvorenia volebných miestností. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová. 12:11 Voliť prišiel aj prezidentský kandidát Harabin Na bratislavskom Gymnáziu Metodova v sobotu odvolil aj kandidát na prezidenta SR Štefan Harabin. Ako sám potvrdil, očakáva vysokú volebnú účasť. "Ja som každý futbalový a stolnotenisový zápas išiel vyhrať. Nikdy som s nikým nekupčil a nepripúšťal som inú alternatívu," uviedol Harabin. Dnešný deň chce podľa svojho vyjadrenia stráviť na roli. "Idem na roľu, zapálim si oheň a budem sa pozerať do ohňa. A budem čítať," dodal.
Zdroj: TASR/Dano Veselský
11:53 Šefčovič odovzdal svoj hlas
11:47 Účasť v Prievidzi Z Prievidze hlásia priebežnú účasť 25 percent. S odvolaním sa na okrskové komisie pre HN. 11:12 Šefčovič: Výsledky budem očakávať s napätím Zhruba dve desiatky novinárov vrátane českých či maďarských televíznych štábov, ale i susedia z Veternicovej ulice v Karlovej Vsi. Tí všetci privítali Maroša Šefčoviča, ktorý krátko pred pol jedenástou dopoludnia odovzdal svoj hlas na ZŠ Alexandra Dubčeka na Majernikovej ulici v Bratislave. "Ako vidíte, prišiel som sem s celou rodinou. Teraz ich pozvem na obed ako poďakovanie za to, že počas celej kampane pri mne stáli a podporovali ma. Popoludní si zašportujem a večer už budem sledovať prve výsledky," povedal novinárom Šefčovič.
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
10:59 Postreh komentátora Martina Behula V bratislavskom Ružinove sa volič pomýlil a namiesto do urny vhodil svoj hlasovací lístok do škatule na nepoužité lístky. Nuž, hoci majú viacerí z nás dojem, že lístok vhodený do urny má v konečnom dôsledku rovnakú váhu ako ten, čo skončil medzi nepoužitými, práve dnes skepse z demokracie podľahnúť nesmieme.   10:54 Odvolil prezident Andrej Kiska Na snímke prezident Andrej Kiska a manželka Martina Kisková vhadzujú obálky s hlasovacími lístkami do volebnej schránky v 1. kole prezidentských volieb v Poprade.
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš
10:39 V krajských mestách sa podpisuje aj petícia proti hazardu V krajských mestách na Slovensku si obyvatelia v sobotu nielen vyberajú z kandidátov na prezidenta SR, ale zároveň podpisujú aj petíciu za zákaz hazardu. Tú s názvom Nech sa hazard do Bratislavy nevráti iniciovala vlani poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Zuzana Rattajová. "Podpisy zbierame pravidelne, po celý čas, ale pri voľbách je väčšia šanca, väčší potenciál na vyzbieranie väčšieho počtu podpisov. Pomáha tomu zvýšená koncentrácia ľudí, ktorí chodia do volebných miestností," uviedla. 10:23 Danko už odvolil Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) už odvolil v mieste svojho bydliska. Informoval o tom hovorca Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník. Danko zároveň vyzýva Slovákov, aby využili svoje ústavné právo a išli voliť aj oni. 10:00 Na Gemeri boli všetky volebné miestnosti otvorené včas V gemerských okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava boli ráno všetky volebné miestnosti otvorené včas. Potvrdili to zapisovatelia okresných volebných komisií. „Zatiaľ je všetko v poriadku, všetky volebné miestnosti boli otvorené načas. Nemáme doteraz žiadne problémy a dúfame, že to takto zostane aj naďalej,“ uviedla na margo volebného dňa zapisovateľka Okresnej volebnej komisie v Rožňave Miroslava Zdechovanová. 09:38 Postreh komentátora Ľuboslava Kačalku Na Slovensku sa dnes otvorili volebné miestnosti. Krátko predtým definitívne zavreli Ladislav Bašternáka. Nuž, každé pootvorenie dverí prináša čerstvý vzduch. 09:35 V jednom volebnom okrsku v Malackách sa začali voľby neskôr V meste Malacky sa vo volebnom okrsku 4 na Základnej umeleckej škole na Záhoráckej ulici začali prezidentské voľby o 7.35 h, teda o 35 minút neskôr. Zdržanie spôsobilo doplnenie okrskovej volebnej komisie. V tomto okrsku sa budú preto sobotné voľby konať až do 22.35 h. 09:22 Volička v kroji v obci Lendak Na snímke volička v kroji hádže obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb vo volebnej miestnosti v podtatranskej obci Lendak.
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš
09:10 Smutná udalosť v obci Janice V obci Janice na juhu okresu Rimavská Sobota zomrel pred otvorením volebnej miestnosti predseda tamojšej okrskovej volebnej komisie. Informovala o tom starostka Marta Martinovicsová. „Bohužiaľ, okolo 6.30 h došlo k takejto tragickej udalosti. Nezomrel však vo volebnej miestnosti, ale v kancelárii obecného úradu,“ uviedla Martinovicsová, podľa ktorej tak nebolo potrebné volebnú miestnosť meniť a voľby sa konajú bez prerušenia.

09:03 Ako sa volí prezident?
08:49 Voľby v Žilinskom kraji sa začali bez problémov Okresné volebné komisie v Žilinskom kraji nezaznamenali v sobotu ráno problémy pri otvorení volebných miestností na prvé kolo volieb prezidenta SR. 08:31 V obci Lúčka sa volebné miestnosti otvorili o hodinu skôr V obci Lúčka v okrese Sabinov sa začalo voliť o hodinu skôr. Otvorenie volebných miestností o 6.00 h v tejto obci potvrdila riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová. Hlasovať sa dá do 22.00 h. 08:28 Premiéra pre prvovoličov Možnosť prvýkrát pristúpiť k volebným urnám má v sobotu počas prvého kola prezidentských volieb podľa informácií zo Štatistického úradu SR viac ako 17.500 mladých ľudí. Viacerí uviedli, že voliť pôjdu, pričom informácie o kandidátoch hľadali najmä na internete. Zároveň potvrdili, že im pri rozhodovaní, komu odovzdajú svoj hlas, pomáhali aj starší priatelia alebo rodičia. 08:14 Voliť môžu aj väzni V sobotňajších prezidentských voľbách bude môcť odovzdať svoj hlas viac ako 10 tisíc väzňov. Do 17 slovenských ústavov na výkon trestu odňatia slobody a ústavov na výkon väzby a napokon do väzenskej nemocnice v Trenčíne postupne členovia jednotlivých volebných komisií prinášajú volebné urny. 08:01 Prezidenta SR si voliči vyberajú v dvojkolovom hlasovaní Ak v prvom kole volieb ani jeden z kandidátov na prezidenta nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude druhé kolo 30. marca.
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
07:51 Hlasovanie hneď v prvých minútach Rozhodovať o voľbe prezidenta SR začali hneď po otvorení volebných miestností o 7.00 h aj obyvatelia bratislavskej Dúbravky. Viacero z nich hlasovalo v prvých minútach vo volebných miestnostiach štyroch okrskov, ktoré sa nachádzajú v Základnej škole (ZŠ) Pri kríži. 07:37 Manuál pre voliča Pozrite si náš manuál pre voliča. 07:21 Infolinka k voľbám Pre voličov je spustená aj infolinka ministerstva vnútra. Na čísla 02/ 4859 2317, 02/ 4859 2312 môžu občania volať počas celého dňa až do uzavretia volebných miestností. Linky sú určené verejnosti a odpovedajú im tam na otázky týkajúce sa volieb. Výsledky volieb sa budú zverejňovať na webstránke www.volbysr.sk. 07:15 O prezidenta sa uchádza 13 kandidátov Hlasovacie miestnosti sú otvorené od 7.00 do 22.00 h v 5940 okrskoch. O post hlavy štátu sa uchádza 13 kandidátov, voliť môže viac ako 4,45 milióna občanov žijúcich doma i v zahraničí. 07:00 Dobré ráno, vitajte pri minúte za minútou ku prezidentským voľbám

​Novinkou je úplne nové televízne štúdio. „Po mimoriadne pozitívnej skúsenosti s volebným štúdiom počas Komunálnych volieb sme pripravili moderný koncept aj na voľby prezidentské. Tie budeme navyše vysielať z celkom nového štúdia, o ktoré sa znova postaral Jaroslav Holota,“ hovorí riaditeľ HNtelevízie Denis Schvarcz.

​Zároveň dopĺňa, že zmena sa netýka iba vizuálnej stránky štúdia: „Koncept prezidentského volebného vysielania pripravujeme v spolupráci si Tiborom Búzom, ktorého skúsenosti a rady sú inšpiratívne a posúvajú nás dopredu. Okrem volebnej noci ale pripravujeme na jar aj celkom novú obsahovú štruktúru HN televízie. Milión videní vlastných videí v minulom roku je dobrým základom, na ktorom pracujeme. Už v najbližších mesiacoch po prezidentských voľbách návštevníci HNonline.sk zaregistrujú ešte lepšiu, modernejšiu HNtelevíziu.“

HNtelevízia oficiálne spúšťa koncept nového štúdia počas prvého kola prezidentských volieb, ktoré bude celé Slovensko pozorne sledovať. Prezidentské voľby minútu po minúte budú monitorovať redaktori HNonline.sk, z centrál jednotlivých kandidátov.

Vydavateľstvo Mafra Slovakia sa po akvizícií s vydavateľstvom Bauer media SK stalo druhým najväčším vydavateľstvom na Slovensku s rozsahom printového portfólia a darí sa mu aj v online.

HNonline.sk počas Komunálnych volieb v minulom roku prekonalo rekord v návštevnosti a v súčasnosti je štvrtým najnavštevovanejším spravodajským portálom na slovenskom internete.

01 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 02 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 03 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu? 04 - Modified: 2024-04-07 09:24:37 - Feat.: - Title: Hnutie Republika reagovalo na výsledky volieb: Pellegrini zvíťazil aj vďaka mobilizácii vlastencov 05 - Modified: 2024-04-07 14:08:27 - Feat.: - Title: Pôjde v Radičovej šľapajách alebo povedie nové SDK? Korčoka lákajú viaceré strany
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
18. apríl 2024 02:23