StoryEditor

Vašou protikandidátkou je Čaputová a nie ja, reaguje Sulík na kritiku od Šefčoviča

23.03.2019, 19:59
Autor:
mahomaho
Maroš Šefčovič kritizoval Richarda Sulíka za stretnutie s Kočnerom.

Predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita reagoval na slová prezidentského kandidáta Maroša Šefčoviča, ktorý ho v diskusii so Zuzanou Čaputovou kritizoval za stretnutie s Marianom Kočnerom.

"Pán Šefčovič, dovolím si Vám pripomenúť, že vašou protikandidátkou je Zuzana Čaputová a nie ja. To po prvé," uviedol Sulík na sociálnej sieti.

Zuzana Čaputová v diskusii poukázala aj na údajné esemesky medzi Kočnerom a Martinom Glváčom zo Smeru, ktorý podporuje Šefčoviča. Eurokomisár jej odporoval tým, že s Kočnerom sa stretol Richard Sulík, ktorý jej vyjadril podporu.

"Ja sa desím, ako by táto krajina vyzerala, keby Sulík a Kočner dotiahli svoju dohodu do konca a Trnka by bol opäť generálnym prokurátorom. Bol by pán Žilinka živý?" pýtal sa Šefčovič.

"Vyjadril mi podporu, ja som o ňu nežiadala," povedala Čaputová o Sulíkovi, s ktorým sa videla pred dva a pol rokmi. Jej spájanie so Sulíkom označila za "z ríše snov." Zdôraznila, že Progresívne Slovensko bojuje práve so Sulíkovou stranou SaS o voličov.

Sulík na sociálnej sieti kritizoval aj štýl Šefčovičovej kampane. "Mal som vás za kariérneho diplomata, ktorý možno mohol trochu viac dbať na výber podporujúcej strany, ale inak som vás vnímal ako kultivovaného človeka," hovorí.

"Keď ste si ma 3. júla minulého roku zavolali k Vám do kancelárie, aby ste mi oznámili, že plánujete kandidovať na predsedu EK, podporil som to aj verejne," uviedol europoslanec.

Šéf liberálov tvrdí, že žiadnu dohodu s Kočnerom neplánoval, ani nerealizoval. "Vašou dnešnou otázkou ste sa zaradili medzi takých velikánov Smeru ako Ľuboš Blaha, ktorý tvrdí, že objednávatelia Kuciakovej vraždy pochádzajú z môjho okolia," odkázal Šefčovičovi.

"Máte to prehraté tak či tak, takéto okydávanie a bohapusté klamanie vám aj tak žiadne hlasy neprinesie, no žasnem kam až podpredseda komisie a medzinárodne uznávaný diplomat dokázal klesnúť," uzavrel Sulík.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
25. apríl 2024 16:07