TASR
StoryEditor

Spor v rodine Mikloškovcov. Nevedia sa zhodnúť na prezidentskom kandidátovi

24.03.2019, 14:55
Autor:
klklTASRTASR
Jeden sa zastáva Maroša Šefčoviča, druhý odporúča ho nevoliť.

Kým neúspešný prezidentský kandidát František Mikloško sa rozhodol po prvom kole vyslovene nepodporiť Maroša Šefčoviča, jeho starší brat, bývalý podpredseda vlády ČSFR a bývalý poslanec KDH toto rozhodnutie nechápe a Šefčoviča ako správu voľbu odporúča. 

"Prekvapilo ma, keď František Mikloško po voľbách odporučil nevoliť MŠ a jeho tím a navrhovatelia sa potom húfne hrnuli k Čaputovej," napísal v článku o tom, prečo bude voliť Šefčovica pre český portál Křesťan Dnes Jozef Mikloško.

Šefčovič ako veriaci katolík

Zároveň napísal, že Progresívne Slovensko je podľa neho ešte horšie ako Smer. "Progresívne Slovensko, ktoré kresťan kvôli ich liberálnemu programu nemôže voliť, je momentálne nebezpečnejšie ako súčasný Smer."

Jozef Mikloško zároveň o Šefčovičovi píše ako o niekom, kto "bol a je veriacim katolíkom." V článku vysvetľuje aj Šefčovičove liberálnejšie vyhlásenia z minulosti. 

"Uvedomujem si, že v jeho stovkách prejavov, ktoré mu v Bruseli pripravovali iní, sa mohli objaviť aj témy, s ktorými nesúhlasil," napísal Jozef Mikloško. 

Jeho brat František Mikloško však podobný názor nezdieľa. Po prvom kole prezidentských volieb, v ktorom získal 5,73 percenta hlasov, síce nepodporil Zuzanu Čaputovú, Šefčovičovi však povedal jasné nie.

Voliť ho nebude

Otvorene zdôraznil, že Maroša Šefčoviča voliť nebude a neodporúča to ani svojim voličom. "Tento človek nemá moju dôveru, aby vystupoval a uchádzal sa o môj hlas," skonštatoval.

V prípade Zuzany Čaputovej sa rozhodol nechať rozhodnutie na voličoch, aby sa rozhodli podľa svojho svedomia. "Ja sám sa rozhodnem podľa svojho svedomia a nebudem to v tejto chvíli špecifikovať," povedal Mikloško.

Podotkol však, že v rozhodujúcich chvíľach, ktoré boli krajné, vraj kládol celoživotný hodnotový systém nad politický pragmatizmus.

01 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 02 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 03 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 04 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu? 05 - Modified: 2024-04-07 09:24:37 - Feat.: - Title: Hnutie Republika reagovalo na výsledky volieb: Pellegrini zvíťazil aj vďaka mobilizácii vlastencov
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
20. apríl 2024 02:29