StoryEditor

Galis do Senca pozval aj Greška a Karhana

04.02.2004, 23:00
Autor:
HNHNTASRTASR
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Dušan Galis nominoval včera 30-členný káder na tréningový kemp v Národnom tréningovom centre v Senci (16. - 19. februára). Objavili sa v ňom aj mená hráčov, ktorí za éry predchádzajúceho trénera Ladislava Jurkemika odmietali Slovensko reprezentovať.
Vo výbere je celkove 19 legionárov, medzi nimi aj Vratislav Greško a Miroslav Karhan. "Pozvali sme tridsiatku hráčov - kandidátov, z ktorých sa pravdepodobne vytvorí 18-členný káder na prípravné a kvalifikačné zápasy," informoval o svojej prvej nominácii tréner Galis. "Nie je to definitívny širší káder, samozrejme, že ešte môže niekto prekvapiť a dostať sa medzi týchto hráčov. Asociačný termín využívame na to, aby sme sa spoznali, vydiskutovali si spolu určité veci, určité pravidlá hry a, samozrejme, medzitým sa budeme venovať aj tréningovému procesu," povedal tréner Slovenska o zmysle prípravného kempu.
V nominácii ešte môže prísť k menším zmenám, pretože vo viacerých krajinách sa už začali ligové súťaže a tak môže prísť ku konfliktu s klubovými záujmami. "Kompromis budeme musieť hľadať napríklad voči hráčom Norimbergu, ktorí hrajú v pondelok a potom v sobotu. Ak by Vittek a Mintál nemohli prísť, určite povoláme niekoho z náhradníkov. Reiter príde síce v pondelok večer, pretože hrajú s Jabloncom, no zostane s nami iba v utorok a stredu. V sobotu majú totiž ďalší zápas," dodal Galis.
Vo februárovom asociačnom termíne mali slovenskí hráči možnosť odohrať atraktívny duel s reprezentáciou Argentíny, napokon ale namiesto výjazdu do Južnej Ameriky dostal prednosť kemp v priestoroch Národného tréningového centra v Senci, kde sa bude okrem A-tímu pripravovať aj novotvoriaca sa dvadsaťjednotka. "Zvažovali sme ponuku z Argentíny, ale v rámci troch dní by sme nemohli rátať s väčšinou legionárov, ktorých, naopak, môžeme pozvať do Senca," vysvetlil generálny sekretár SFZ Dušan Tittel.

Nominácia SR

Brankári: König (Elazigspor/Tur.), Perniš (Dubnica), Trabalík (Žilina)
Obrancovia: Ďurica (Petržalka), Varga (Celtic Glasgow/Škót.), Zeman (Beira Mar/Portug.), Hanek (Dinamo Moskva/Rus.), Petráš, V. Labant (obaja Sparta Praha/ČR), Greško (Blackburn Rovers/Angl.), Klimpl (Žižkov/ČR), Zabavník (Žilina)
Stredopoliari: Kisel (Liberec/ČR), Pečovský (B. Bystrica), Dovičovič (Dubnica), Ivana (Synot/ČR), Sninský (Žilina), Mintál (Norimberg/Nem.), Karhan (Wolfsburg/Nem.), Demo (Mönchengladbach/Nem.), Janočko (Austria Viedeň/Rak.), Michalík (Sparta Praha/ČR), Urban (Ružomberok)
Útočníci: Sz. Németh (Middlesbrough/Angl.), Vittek (Norimberg/Nem.), Krejčí (Petržalka), Reiter (Olomouc/ČR), Breška (Matador Púchov), Števko (Ružomberok), Oravec (Žižkov/ČR).
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 03:09