StoryEditor

Hviezdy sa vracajú

09.09.2004, 00:00
Rozhovory s kolegami z bulvárnych médií bývajú niekedy veľmi podnetné. Jedného z nich napríklad stretnete cestou na rozhovor s rosničkou a môžete sa ohromne zabaviť na tom, keď mu radíte, čo by sa takejto televíznej osobnosti mal spýtať.

Rozhovory s kolegami z bulvárnych médií bývajú niekedy veľmi podnetné. Jedného z nich napríklad stretnete cestou na rozhovor s rosničkou a môžete sa ohromne zabaviť na tom, keď mu radíte, čo by sa takejto televíznej osobnosti mal spýtať. Inokedy rozprávajú viac ony, obľúbenou témou sú historky zo slovenského šoubiznisu zamerané na to, ako sa tunajšie hviezdy dožadujú pozornosti a samy obvolávajú redakcie s plnou náručou historiek zo svojho života, pričom ochotne doložia aj potrebné fotografie. Dobre vedia, že publicita udržuje ich trhovú cenu, čo im uľahčuje vyjednávanie so zamestnávateľmi, keď príde reč na odmeny. To isté platí o vedľajších kšeftoch ako je moderovanie rozmanitých firemných akcií či účinkovanie v reklame.
Končiace leto sa už tradične vyznačuje nezvyčajnou úrodou dovolenkových historiek. A tak nás ľahšie zamerané médiá obšťastňujú príhodami moderátoriek vracajúcich sa z pobytu na morskom pobreží, kde na seba prezradia niečo, čo aspoň trochu zaváňa nejakým hriechom (menej odvážne rozprávajú hoci o tom, ako sa dva týždne prejedali), alebo aspoň predstavia svojho nového priateľa a opíšu, ako si spolu fantasticky rozumeli. Samozrejmosťou v tomto prípade býva veľká fotografia na titulnej strane -- stačí si prezrieť výklad v najbližšom novinovom stánku.
Vďaka masovej rozšírenosti podobných spôsobov u nás nie je ani bulvár tým, čím býva v zahraničí. Namiesto drzých novinárov ním manipulujú skôr drzé hviezdy, ktoré vedia, že na udržiavanie sa vo forme stačí médiám v pravidelných intervaloch podsúvať rozmanité banality. V priateľských slovenských pomeroch žiadni paparazzi nedoženú tunajšiu Dianu k osudovému stretnutiu s betónovým stĺpom.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 11:31