StoryEditor

Preukázanie skúseností

18.08.2004, 00:00

Spoločnosť sa zaoberá výrobnou činnosťou nesúvisiacou s cestovným ruchom, ale od začiatku činnosti v roku 1997 má v predmete činnosti predaj jedál, nápojov a polotovarov ubytovaným hosťom v ubytovacích zariadeniach s kapacitou do 10 lôžok a v súčasnosti má v obchodnom registri zapísaný aj predmet činnosti aj ubytovacie služby v ubytovacích zariadeniach s prevádzkovaním pohostinských činností v týchto zariadeniach v chatovej osade 3, v kempingoch triedy 3 a 4. Spoločnosť chce podať žiadosť v rámci SOP Priemysel a služby, opatrenie 2.2. na výstavbu penziónu s kapacitou 25 lôžok. Potrebuje mať v zamestnaneckom pomere osobu, ktorá spĺňa kritériá vzdelania, resp. praxe v cestovnom ruchu?
-- Príručka k opatreniu 2.2: v bode II.14 uvádza, že "žiadatelia vykonávajúci podnikateľskú činnosť v inej oblasti ako v oblasti, v ktorej žiadajú o nenávratný finančný prostriedok, sú si povinní v zmysle Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. rozšíriť svoju činnosť, čo preukážu výpisom z obchodného registra a zároveň preukážu v zmysle hodnotiacich tabuliek bod 3.1 schopnosť riadiť a realizovať predkladaný projekt a zabezpečiť jeho udržateľnosť (predložením životopisov zodpovedných zamestnancov, resp. výpisom z obchodného registra partnera a životopismi manažmentu partnera)".
To znamená, že ak ste činnosť nemali zapísanú, musíte si ju dať zapísať do živnostenského a obchodného registra. V živnostenskom zákone je určené aké vzdelanie, prax musí mať zodpovedný zástupca, aby živnosť bola zapísaná. Takže zodpovedný zástupca musí v prvom rade splniť podmienky stanovené v živnostenskom zákone, inak činnosť do registra nebude zapísaná. Zjednodušene povedané, aby ste mohli žiadať, musíte mať činnosť zapísanú vo výpise z obchodného registra, ktorý budete prikladať k žiadosti. Skúsenosti zodpovednej osoby budú mať následne vplyv na počet bodov, ktorý žiadosť dostane.
Akú sprievodnú dokumentáciu zo stavby je potrebné posielať, aby to nebolo málo, ale aby to bolo dostatočné v prípade projektu na cestovný ruch?
-- Príručka k opatreniu 2.2: na strane 6 v treťom hrubom rámčeku uvádza, že Ministerstvo hospodárstva SR upozorňuje žiadateľov, aby nepredkladali všetku projektovú dokumentáciu, celé stavebné projekty, technickú dokumentáciu, ale základné údaje z nich musia byť uvedené v záväznej osnove projektu.
To znamená, že sprievodnú stavebnú dokumentáciu (t. j. výkresy, technickú správu) neprikladáte. Údaje z nich treba zakomponovať do určených kolónok v žiadosti a projektovom spise. V povinných prílohách ďalej dokladáte stavebné povolenie vrátane výkazu výmer.

Ak máte otázky v súvislosti s pomocou z EÚ, pošlite nám ich na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Vybrané odpovede uverejníme v tejto prílohe. Všetky odpovede budú zverejnené na www.hnonline.sk a www.projectsolutions.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 22:51