StoryEditor

Tomáš Čelko opäť hviezdil v behu do schodov

23.06.2015, 09:11

Počas víkendu sme zakončili trojdoňové, najväčšie preteky towerrunningu v Európe v roku 2015. Po piatkovej Donauturm vo Viedni a sobotnom AZ tower v Brne sme v nedeľu pokorili aj Bratislavské UFO. Každá budova bola trošku iná., špecifická a náročná niečím iným. Vysoká a strmá Donauturm bola najvyššia -150 m. Brnenské AZ Tower - 111 m s rýchlym, ale dlhým schodiskom a nepríjemným záverom a točité plechové schody na 95 metrovom Ufe preverili univerzálnosť všetkých. Slovensko sa nestratilo.

Tomáš Čelko po dvoch druhých miestach nekompromisne vyhral domáce preteky a obhájil celkové druhé miesto z minulého roku. Štefan Štefina ukázal svoju rastúcu výkonnosť v towerrunningu a obsadil nádherné 4. Miesto.  Další zástupcovia Slovenskej Asociácie v behu do schodov - Tibor Šumpík skončil na peknom 34. mieste, Michal Bačinský na 37. a Fero Talapka na 41. mieste. Gratulujume!

Ufo vertical sprint bol súčasne aj druhým kolom slovenského poháru, ktorému naďalej kraľuje Štefan Štefina a medzi ženami Jana Zatlukalová. Finále poháru sa uskutoční v Žiline na Behu do Neba 18.10,  čo sú súčasne aj Majstrovstvá Slovenska v behu do schodov.

menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
20. apríl 2024 03:55