StoryEditor

Emotívne video vyjadruje viac ako tisíc slov

02.03.2016, 21:23

Motto charitatívneho behu Wings for Life World Run si zobrali k srdcu aj ambasádori behu. Naše osobnosti sa spojili pre unikátnu charitatívnu myšlienku do emotívneho videa. Krátka snímka predstavuje najmä spolupatričnosť. Každý ambasádor, či už je alebo nie je bežec, na štart príde s jasným cieľom: prejsť určitý počet kilometrov pre spoločnú misiu. Aby tí, ktorí dnes nemôžu, mohli opäť chodiť. Herec Filip Túma, moderátor Matej “Sajfa” Cifra,  YouTuber Daniel “Gogo” Štrauch, motocyklový pretekár Ivan Jakeš, crossfit tréner Dominik Hopjak, reprezentant Slovenska v sledge hokeji Marián Ligda či kajakárka Jana Dukátová. Síce bez slov, ale svojou účasťou vo videu a na projekte vyzývajú všetkých, aby sa na beh prihlásili. Celý registračný poplatok totiž putuje nadácii Wings for Life, ktorá skúma poranenia miechy. Dáva tak nádej tisícom hendikepovaným. 

 

 

Nielen video snímka, ale aj hudobná nahrávka pochádza z tvorby ďalšieho slovenského talentu. Je ním Jureš “Fallgrapp” Líška, multiinštrumentalista a frontman kapely Fallgrapp. Jureš  zložil túto hudbu čisto pre účely videa. A teda podmaz, ktorý tu môžeme počuť, je originálom. Hudba vyjadruje nádej, gradáciu a veľkoleposť myšlienky ako aj spoločné odhodlanie ambasádorov.

“Každý ambasádor je niečim iný – výnimočný, a tomu sme chceli prispôsobiť aj rozmanitosť lokácií. Nakrúcalo sa na rôznych miestach ako napríklad vrch Kamzík, okolie Liptovskéko Mikuláša, ale aj lokality v centre Bratislavy - Petržalka, Lodenica či most SNP. Miesta majú reflektovať emóciu, ktorou video korešponduje a ich rozmanitosť symbolizuje rôznorodosť jednotlivých ambasádorov,” hovorí Boris.

Beh Wings for Life World Run sa tento rok v Bratislave uskutoční 8. mája o 13:00 (CET.) Na štarte sa stretnú nielen všetci ambasádori z videa, ale aj ďalšie osobnosti ako napríklad herec Róbert Jakab, bežec Gabriel Švajda či biker Filip Polc. Príď bežať po ich boku a vyjadri svoju spolupatričnosť tiež. Spravíš tak niečo dobré nielen pre svoje zdravie, ale aj pre tých, ktorí behať nemôžu.

01 - Modified: 2024-04-15 07:57:55 - Feat.: - Title: Rekreačný a výkonnostný beh 02 - Modified: 2024-04-15 07:52:40 - Feat.: - Title: Kenské triumfy na TIPOS Národnom behu Devín – Bratislava 03 - Modified: 2024-04-10 10:02:48 - Feat.: - Title: Výživové odporúčania majú za cieľ čo najlepšie pokryť potrebu väčšiny populácie 04 - Modified: 2024-04-10 09:56:59 - Feat.: - Title: Blížiaci sa 76. ročník TIPOS Národného behu Devín – Bratislava bude atakovať popandemický účastnícky rekord 05 - Modified: 2024-04-08 13:30:23 - Feat.: - Title: V maratóne na ČSOB BAM triumfy Poliaka Koseka a Chorvátky Šustičovej, Rusina obhájil polmaratónsky titul majstra SR
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
17. apríl 2024 00:21