StoryEditor

Milá míľa v Horskom parku v polovici mája

21.04.2016, 21:14

Už dvadsiaty prvý raz sa konajú bežecké preteky Milá míľa v lese chráneného areálu Horský park. Prečo „milá“?. Lebo sú potešením pre ducha i telo svojim duchom i prostredím. Prečo „míľa“? Lebo všetky trate sú zlomkom (najmenšie deti, lama kategória) alebo násobkom  jednej míle.

Najmenšie deti môžu bežať s rodičmi, bežci sa môžu ľubovoľne spájať do družstiev, vyvrcholením pretekov je šprint do schodov (242 schodov, 38 m prevýšenie). Preteky sú zaujímavé pre rekreačných aj vrcholových bežcov, sú dotované peknými vecnými cenami a pohármi.

Milá Míľa sú verejné bežecké preteky pre všetkých, ktorí majú radi beh a prírodu. Poskytujú každému záujemcovi príležitosť v pohode si zašportovať v nádhernom prostredí chráneného areálu Horský park v centre Bratislavy.       Hromadný spôsob štartu umožňuje trénovaným bežcom vychutnať si pocit víťazstva a na druhej strane začínajúcim alebo rekreačným bežcom športový zážitok z  pretekárskeho napätia. Týmito pretekmi by sme chceli zväčšiť okruh priaznivcov aktívneho behu, ochrancov Horského parku a prírody vôbec.   

Dátum:              15. mája 2016, nedeľa  

Miesto:              Horáreň Horský park, Lesná 1, Bratislava (zhromaždisko, štart, cieľ).  

Usporiadateľ:    TJ Rapid Bratislava, Oddiel orientačného behu, Hrachová 4, Bratislava, www.tjrapid.sk       Nadácia Horský park, Majakovského 13, 811 04 Bratislava,       Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, Primaciálne nám.1, 814 99 Bratislava       v spolupráci s Miestnym úradom MČ Bratislava Staré Mesto,       v spolupráci s FIT PLUS, s.r.o., Carni Herba a Exe, s.r.o.,       s povolením Štátnej ochrany prírody.  

Prihlášky: - do 9.5.2016 e-mailom na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., platí až po spätnom potvrdení   - priamo na zhromaždisku, pri prezentácii, najneskôr 45 minút pred štartom príslušnej kategórie.    V prihláške uveďte celé meno, svoj rok narodenia, príp. športový klub.  

Štartovné: - do 9.5.2016:   deti, žiaci a Lama  =3,- €          juniori/ky, muži, ženy =6,- €      Platba:   na účet číslo IBAN: SK91 8360 5207 0042 0401 5296,  SWIFT (BIC) kód: BREXSKBX.     V správe pre prijímateľa uveďte meno pretekára/pretekárov.  
  - pri prezentácii:  deti, žiaci a Lama  =5,- €          juniori/ky, muži, ženy  =8,- €     - iba preteky Šprint do schodov: 50% z pôvodného štartovného podľa termínu prihlášky.  

Prezentácia:      Od 8.30 hod. do doby 45 minút pred štartom príslušnej kategórie.  

Spôsob štartu:   Štart každej kategórie bude hromadný.  

Funkcionári pretekov:  riaditeľ pretekov: Dušan Formanko,  infotelefón: 0903 514 492     hlavný rozhodca: Marián Mikluš  

Protesty: Podávajú sa hlavnému rozhodcovi s vkladom =10,- € do 30 minút od ukončenia pretekov v príslušnej kategórii.  

Ceny:    Vecnými cenami budú odmenení prví traja v každej  kategórii.  
 Pohár Nadácie Horský park získajú:  -  absolútny víťaz kategórie mužov na trati 4065 m  -  absolútna víťazka kategórie žien na trati 2710 m   Pohár starostu m.č. Staré mesto, pána  Radoslava Števčíka získajú:  - víťazi pretekov Šprintu do schodov v mužskej a ženskej kategórii  Pohár EXE získa:  víťazné trojčlenné družstvo v ľubovoľnom zastúpení kategórií, okrem Lama, zložené na jednotnej    báze (firma, škola, rodina, športový klub a pod.)  Družstvá treba nahlásiť pri prezentácii.  Výsledok družstva bude daný súčtom umiestnení jeho  členov. Poradie družstiev zostavíme od najnižšieho súčtu bodov po najvyšší súčet bodov.  Súťaž družstiev:   trojčlenné družstvo sa vytvorí v ľubovoľnom zastúpení kategórií, zložené na jednotnej báze:   (firma, škola, rodina, športový klub a pod.). Každý člen družstva získa body rovnajúce sa jeho  umiestneniu v behu v jeho kategórii. Zvíťazí družstvo s najmenším počtom bodov.   

Lekárska prehliadka:  Odporúčame ju všetkým štartujúcim pretekárom.                  Každý pretekár štartuje na vlastné nebezpečenstvo a osobnú zodpovednosť, bez nároku na                  odškodné pri zranení alebo úraze spôsobenom počas alebo následkom tychto pretekov.  

Vyhlásenie výsledkov:  Všetky kategórie pretekov Milá míľa a Šprintu do schodov predpokladáme asi okolo        12.30 hod.  Veríme že zotrváte v príjemnom prírodnom prostredí do tejto vrcholnej chvíle.  

Osobitné upozornenia: -  Preteká sa v chránenom areáli Horský park, v území s vysokým, štvrtým stupňom ochrany prírody. -  Je zakázané pretekať v tretrách alebo v obuvi s hrotmi. -  Preteká sa iba po vyznačených tratiach a cestičkách. -  Preteká sa za každého počasia pokiaľ budú trate regulárne a bezpečné, každý štartuje na vlastnú zodpovednosť.    Na zhromaždisku bude k dispozícii verejná šatňa.  

Spojenie MHD: -  Viacerými linkami MHD -  Trolejbusom č. 207 alebo č. 203 po Mudroňovej ulici až na začiatok Búdkovej cesty, odtiaľ pešo po Majakov-    ského ulici a schodoch, asi 10 min. k horárni na Lesnej ul. 1. -  Pešo z hlavnej železničnej stanice na križovatku ulíc Šancová - Štefánikova a odtiaľ Hlbokou cestou a Nekra-    sovovou ulicou asi 13 min. k horárni na Lesnej ul. 1. -  Pešo od jediného nadchodu nad Brnianskou ulicou po Gorazdovej a Lesnej ulici asi 10 min. k horárni. -  Mikrobusom č. 147 na zastávku Kalvária a odtiaľ pešo po Nekrasovovej ulici asi 4 min. k horárni.  

Príjazd autom: Ku kostolu Kalvária a odtiaľ po Nekrasovovej ulici asi 200 m k horárni na Lesnej ul. 1.  Pri horárni je obmedzená možnosť parkovania, iba po okrajoch uličiek Nekrasovova, Lesná a Novosvetská.

01 - Modified: 2024-04-24 11:18:12 - Feat.: - Title: Správna výživa obsahuje dostatočný, nie nadmerný príjem bielkovín 02 - Modified: 2024-04-24 11:10:50 - Feat.: - Title: Zástupcovia športových zväzov diskutovali s najvyššími predstaviteľmi Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, zväzy by mali na rok 2024 dostať o 20 percent viac financií 03 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 04 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024 05 - Modified: 2024-04-17 08:23:46 - Feat.: - Title: Sto dní pred otvorením Hier XXXIII. olympiády v Paríži Slovensko len so 14 miestenkami
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/behy, menuAlias = behy, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
24. apríl 2024 14:38