TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Raši: Frakcia aktuálne nie je v straníckej hre

10.12.2017, 23:00
Nový podpredseda Smeru Richard Raši v rozhovore pre HN:

Čo hovoríte na prejav Mareka Maďariča?
Bol to prejav, ktorý som od Mareka očakával. Marek mal vždy názory, ktoré prezentoval a nikdy ich nejako nemoduloval, takže je to v poriadku. Spomenul niekoľko vecí, kompetentnosť predstaviteľov stáť si za svojimi rozhodnutiami a vyvodenie istej sebakritiky aj dovnútra strany, aby nezaspala a vedela sa „refreshnúť“. Mareka mám rád ako človeka aj ako priateľa a ten prejav bol taký, ako si každý myslel, že bude. Zároveň bol aj nostalgický, pretože bol v strane dlho a urobil v nej veľmi veľa.

Zároveň povedal, že po župných voľbách očakával väčšie zmeny. Boli teda dostatočné?
Marek nezadefinoval, aké konkrétne zmeny očakával. Hovoril o zmenách všeobecne. Z môjho pohľadu musí byť akákoľvek zmena na rozhodnutí strany, pretože tá vyvodzuje dôsledky a preberá zodpovednosť. Tou zmenou by malo byť to, čo bolo zdôraznené v hlavnom prejave premiéra opäť sa vrátiť do regiónu. Vedenie strany, vláda sú v dennom ataku a čelia množstvu pracovných povinností v Bratislave, riešia krízové situácie, riešia bežné problémy, počas predsedníctva európske problémy a potom niekedy neostáva čas, aby človek išiel medzi ľudí a spýtal sa ich, čo ich trápi. Verím, že toto budem vedieť priniesť ja.

Ďalšie zmeny nie sú potrebné? Marek Maďarič viackrát povedal, že na mieste ministra Kaliňáka by rozmýšľal o zotrvaní vo funkcii.
O akýchkoľvek zmenách, najmä čo sa týka ministrov, rozhoduje predseda vlády. A ten sa vyjadril jednoznačne, že Robert Kaliňák aj Ján Richter sú ministri na svojom mieste, ktorí svoju prácu zvládajú a musíme to rešpektovať. Nemôžeme robiť zmeny, lebo si to vyžiada opozícia alebo médiá.


Marek Maďarič je pomerne výraznou osobnosťou strany. Bude mať ambíciu založiť v rámci strany frakciu?
Myslím si, že určite nie, a verím, že bude nielen členom, ale ostane aj ministrom kultúry, ale zároveň bude chodiť aj na ústredie strany a bude prenášať svoje myšlienky, lebo mnoho z nich je mimoriadne hodnotných. Verím, že to, čo hovorí, myslí dobre. Môj osobný názor je, že Marek nemá ambíciu zakladať frakcie alebo iné strany.

01 - Modified: 2024-04-20 13:36:57 - Feat.: - Title: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri v najbližšom období 02 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 03 - Modified: 2024-04-18 13:07:01 - Feat.: - Title: Vláda vyčlení stovky miliónov eur na rozvoj verejnej dopravy na Slovensku 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 05 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:44