StoryEditor

STV. Po audite príde polícia

01.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA
Trestné oznámenia na bývalých štatutárov Slovenskej televízie podalo v priebehu apríla jej nové vedenie. Ako informoval poverený hovorca STV Jozef Gogola, podnety sa týkali podozrení z pokračujúcich trestných činov ekonomického charakteru.

"Predovšetkým išlo o trestné činy charakterizované v Trestnom zákone ako trestné činy proti majetku a trestné činy verejných činiteľov."
Podnety sa týkajú obdobia od roku 2004 až do polovice roka 2006, keď z vedenia STV odišiel Richard Rybníček. Sú podané na "štatutárne orgány, zodpovedné za uzatváranie zmluvných vzťahov medzi STV a jej odberateľmi a dodávateľmi," informoval Gogola a dodal, že išlo predovšetkým "o zmluvné vzťahy týkajúce sa STV a jej dcérskych spoločností". Podnety na začatie trestného stíhania podala STV na políciu a budú sa priebežne dopĺňať podľa výsledkov ďalších previerok zmlúv, uzatváraných od roku 2004 do polovice roka 2006.
Generálny riaditeľ STV Radim Hreha Radu STV začiatkom januára informoval, že výsledky interného vyšetrovania vybraných zmlúv medzi STV a jej dcérskymi spoločnosťami preveria právnici. Audítorská spoločnosť PricewaterhouseCoopers odhalila viacero formálnych, vecných aj právnych pochybení. To, či nimi bol porušený zákon, následne začali preverovať právnici. Audit začali koncom minuloročného leta ešte bývalí štatutárni zástupcovia generálneho riaditeľa STV - Branislav Zahradník a Ľubor Košút. "Naše pochybnosti, že boli fakturované výkony, ktoré neboli zo strany dcérskych spoločností úplne plnené, sa v zásade potvrdili," komentoval výstupy auditu na novembrom rokovaní Rady STV Zahradník.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 13:03