TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

Lučanský je ľavá ruka Roberta Kaliňáka. Politici reagujú na nového šéfa polície

30.05.2018, 15:18
Autor:
redred
Politici a osobnosti reagujú na menovanie Milana Lučanského do funkcie policajného prezidenta.

Lucia Nicholsonová (SaS): "Je to výsmech všetkému a všetkým udalostiam, ktoré tomu predchádzali vrátane vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Dosadiť Lučanského do čela policajného zboru, to tam mohli rovno nechať Gašpara. Týmto sa skladačka uzavrela. Ich arogancia už nemá konca, oni sa už na nič nehrajú. Idú ako buldozéry."

Ministerka Saková informuje o zmenách vo vedení polície:

Andrej Danko (SNS): Rešpektujem.

Anton Hrnko (SNS): "Pani ministerka si vybrala a treba dať tomuto novému vedeniu šancu, nech si získa dôveru. Treba mu dať priestor, nech ukáže, čo vie."

Gábor Grendel (OĽaNO-NOVA): "Ministerkou vnútra je pravá ruka Roberta Kaliňáka a policajným prezidentom bude ľavá ruka Roberta Kaliňáka."

Most-Híd: "Rozhodnutie pani ministerky Sakovej rešpektujeme. Pán Milan Lučanský dlhé roky slúži v radoch polície, pozná fungovanie tejto inštitúcie. Funkciu prezidenta PZ bude zastávať dočasne, dúfame, že jeho nástupca bude zvolený v dohľadnej dobe, po prijatí nového zákona o voľbe policajného prezidenta, po ktorom strana Most-Híd volá od začiatku tohto volebného obdobia."

Boris Kollár (Sme Rodina): "S pánom Lučanským na poste šéfa Policajného zboru nemáme problém. Nie je spájaný so žiadnymi oligarchami. Čo sa týka kauzy okolo bytu na Floride to je hlúposť. Apartmán na Floride kúpite lacnejšie ako byt v Petržalke."

Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA): "Koalícia ešte včera hovorila o policajnom prezidentovi, ktorý nebude rozdeľovať spoločnosť. Dnes však predstavili ako nového prezidenta policajného zboru človeka, ktorého do vysokých funkcií menoval bývalý minister Robert Kaliňák." 

Ľubomír Galko (SaS): "Pán Lučanský by vzhľadom k svojim kontaktom na závadové osoby a nevyjasneným majetkovým pomerom nemal byť ani šéfom inšpekcie ministerstva vnútra, tobôž policajným prezidentom.Teraz to vyzerá tak, že išlo len o vopred vymyslenú, nečestnú a perfídnu hru, aby sa na čelo Policajného zboru dostal ešte horší policajt, ako by bol Slobodník s väzbami na Bašternáka.“

Milan Krajniak (Sme Rodina): "Ministerka vnútra Saková urobila v rámci svojich možností rozumné rozhodnutie o policajnom prezidentovi. Generál Lučanský nie je riadený žiadnym oligarchom zo zákulisia, a preto bude môcť o ďalšom fungovaní polície rozhodovať slobodne."

​Zuzana Wienk (Iniciatíva Chceme veriť): „Slovensko potrebuje na čele policajného zboru človeka s nespochybniteľným morálnym kreditom a jasnými výsledkami. Milan Lučanský nepredstavuje ani jedno, ani druhé. Inšpekcia pod jeho vedením je predmetom dlhoročnej kritiky a v pomere k počtu vážnych podozrení zo zlyhaní policajtov v závažných kauzách nepriniesla žiadne zaznamenateľné výsledky.“

Iniciatíva Za slušné Slovensko: "Po dnešných nomináciách vo vedení polície si môžeme byť všetci istí, že Peter Pellegrini a Denisa Saková budú aj naďalej chrániť „našich“ ľudí a budú sa snažiť, aby sa korupčné kauzy i naďalej zametali pod koberec. Tieto nominácie sú dôkazom toho, že vláda nevyužila šancu priniesť zmenu, nechce dôveru ľudí, ale miesto toho bude postupne nastoľovať „normalizáciu“."

Správu budeme aktualizovať.

01 - Modified: 2024-04-10 13:22:24 - Feat.: - Title: Sťažnosť proti zastaveniu trestného stíhania súvisiaceho s Lučanským zamietli 02 - Modified: 2024-01-08 12:58:23 - Feat.: - Title: Užívatelia prerazili ďalšie dno: Facebooková stránka na podporu obeseného generála sa zmenila na bizarný receptár 03 - Modified: 2023-12-01 13:51:37 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok vymenoval nového šéfa polície. Solák pomenoval najväčšie výzvy 04 - Modified: 2023-12-01 10:11:11 - Feat.: - Title: Chcel slepo pritakať ministrovi, nového šéfa polície poslanci prichytili 05 - Modified: 2023-11-29 12:14:59 - Feat.: - Title: Vypočutie kandidáta na post policajného prezidenta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 10:00