Andrej DankoTASR
StoryEditor

Želám si, aby Putin navštívil Bratislavu, vyhlásil Danko na návšteve v Moskve

04.06.2018, 10:02
Autor:
TASRTASR
Predseda SNS bude na fóre v Moskve jediným neruským predstaviteľom, ktorý dostane úvodné slovo.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) sa v pondelok v Moskve zúčastní na Medzinárodnom fóre pre rozvoj parlamentarizmu. Na podujatí, ktoré sa koná z iniciatívy predsedu ruskej Štátnej dumy Viačeslava Volodina, vystúpi Danko ako jeden z úvodných rečníkov spolu s Volodinom, ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a podpredsedom Dumy Piotrom Tolstým.

Hlavnými témami podujatia sú podľa organizátorov boj proti terorizmu, problémy súvisiace s migráciou, sloboda tlače, digitalizácia či kybernetická bezpečnosť. "Práve na takomto fóre vieme veľmi účelne diskutovať o takýchto oblastiach a vymeniť si skúsenosti v oblasti legislatívy a národnej bezpečnosti," načrtol predseda slovenského parlamentu. Zároveň ocenil príležitosť na viaceré bilaterálne stretnutia.

Ako pripomenul, na medziparlamentnom fóre v Moskve sa zúčastňujú zástupcovia takmer stovky štátov, z toho viac než dve desiatky šéfov parlamentov z rôznych svetadielov.

Informoval, že z členských štátov EÚ má na podujatí zastúpenie na najvyššej úrovni iba slovenský parlament. "O to väčšiu česť sme dostali, že v úvode bude Slovensko po ruských predstaviteľoch jediné, ktoré bude mať možnosť pozdraviť všetkých účastníkov," zdôraznil Danko.

Podľa neho Rusko "vníma Slovensko ako dôležitý most do Európskej únie". Kritikom Danko z Moskvy odkázal, že ruský prezident Vladimir Putin v utorok navštívi Viedeň. "Želal by som si, aby navštívil aj Bratislavu," poznamenal. "Ale to sa možno podarí až po najbližších voľbách," dodal.

Opätovne kritizoval zinscenovanie vraždy ruského novinára Arkadija Babčenka ukrajinskou tajnou službou, ktoré – ako pripomenul – zhoršilo vzťahy medzi Ruskom a Ukrajinou, pričom snahou Slovenska je podľa neho napätie medzi týmito krajinami zmierňovať.

01 - Modified: 2024-04-19 09:56:49 - Feat.: - Title: V Poľsku zadržali dvoch podozrivých z útoku na Navaľného spolupracovníka 02 - Modified: 2024-04-19 07:20:58 - Feat.: - Title: Na juhozápade Ruska sa zrútil bombardér. Ukrajina sa prihlásila k jeho zostreleniu 03 - Modified: 2024-04-19 06:34:14 - Feat.: - Title: Aféra v Rusku: Kadyrova rozzúrilo zadržanie čečenského ministra v Dagestane, oslobodilo ho ozbrojené komando 04 - Modified: 2024-04-19 06:23:00 - Feat.: - Title: Šéf CIA varoval pred najhorším scenárom pre Kyjev: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu už tento rok 05 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:17