StoryEditor

Oranžová revolúcia v Prešove

03.12.2006, 23:00
"Hagyari to valcuje, Benč utrpel debakel," zneli prvé ohlasy na čiastkové sčítavanie hlasov v Prešove. Šokujúcemu výsledku, keď hlboko v poli porazených ostal terajší primátor Milan Benč, nechceli ešte ani včera mnohí veriť.

"Hagyari to valcuje, Benč utrpel debakel," zneli prvé ohlasy na čiastkové sčítavanie hlasov v Prešove. Šokujúcemu výsledku, keď hlboko v poli porazených ostal terajší primátor Milan Benč, nechceli ešte ani včera mnohí veriť. Bratislavský advokát a podnikateľ Pavol Hagyari, ktorý sa prihlásil na trvalý pobyt v metropole Šariša len týždeň pred odovzdaním kandidačných listín, porazil svojho najvážnejšieho súpera takmer o dvanásťtisíc hlasov.
Hagyari v oranžových farbách ukrajinskej revolúcie vstúpil do veľkolepej kampane pod názvom Úcta seniorom, šanca mladým, priestor schopným. Okrem iného sľúbil dôchodcom odvoz domového odpadu i mestskú dopravu zadarmo, výstavbu stoviek bytov, obrovské investície a stovky nových pracovných miest. Hneď po oficiálnom oznámení víťazstva zopakoval, že program splní. "Vraciam sa do Prešova urobiť kus práce, nie kvôli teplej stoličke a zahraničnému autu. Chcem pre mesto viac vízií, viac investorov a za partnerov všetkých poslancov, ktorí majú zdravý rozum." Zdôraznil, že má u investorov dvere otvorené a že trvá na svojich projektoch: výstavbe multifunkčnej prešovskej Arény, aquaparku, olympijského plaveckého bazéna a špičkového hotela. Ako prvú však chce v meste riešiť nevyhovujúcu dopravu.
"Tvrdo som si kampaň odmakal. Dva týždne som chodil po firmách, organizáciách a rôznych inštitúciách a počúval ľudí," odpovedal na otázku, za čo vďačí volebnému úspechu.
Hagyari je rodákom z Prešova, kde žije i časť jeho najbližšej rodiny. V historickom centre mesta zrekonštruoval viaceré objekty, ktorých úpravy sa stretli s kontroverznými ohlasmi verejnosti a námietkami zodpovedných úradov. Jeho hlavným volebným asistentom bol Rastislav Vasilišin, zastupujúci finančnú skupinu J&T.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:56