StoryEditor

Ako z filmu o mafii. Takto sa stala vražda, z ktorej obvinili Zsuzsovú

24.01.2019, 09:29
Lászlóa Basternáka zastrelil priamo pred jeho domom vrah, ktorého súdy už potrestali dvadsiatimi piatimi rokmi väzenia.

Indície, že obvinená z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka Alena Zsuzsová má prsty vo viacerých zločinoch, sa potvrdzujú. Dnes sa objavila správa, že ju obvinili tiež z brutálnej vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, ktorá sa stala v roku 2010.

​Zastrelil ho priamo pred jeho domom vrah, ktorého súdy už potrestali dvadsiatimi piatimi rokmi väzenia. Avšak meno objednávateľa bolo doteraz neznáme.

Vrcholil predvolebný boj

Basternák zomrel, keď sa vracal s manželkou z prechádzky so psom. Prišlo auto a z neho vystrelil vrah Štefan Kaluza (na snímke). Basternák začal utekať, ale zakopol, vrah ho dohnal a z bezprostrednej blízkosti ho strelil z brokovnice do hlavy.

TASR/Michal Svítok

​Vražda sa stala v čase, keď vrcholil politický predvolebný boj o post primátora. Pozornosť sa tak uprela na jeho hlavného politického súpera - kandidáta strany Most-Híd Romana Ostružlíka, miestneho podnikateľa a majiteľa autoservisu.

Toho v kampani podporovala práve Zsuzsová spolu s podnikateľom Zoltánom Andruskóom, ďalším obvineným z Kuciakovej vraždy.

Zsuzsová vypovedala na súde ako svedkyňa, vrah bol odsúdený, ale objednávateľ zostal neznámy.

Prípad opäť otvorili

Generálna prokuratúra tento prípad opäť otvorila. "Vyšetrovanie vo veci objednania úkladnej vraždy Lászlóa Basternáka pokračuje," potvrdila ešte minulý rok televízii JOJ hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Úloha Zsuzsovej už vtedy bola zvláštna. Na súde vypovedala, že pre Basternákovho konkurenta zháňala sponzorov a požičala mu peniaze na predvolebnú kampaň.

"Dohodli sa, že mu pomôže s kampaňou, a ak uspeje v parlamentných voľbách, zamestná ju ako asistentku, ak v primátorských, ako sekretárku," napísal sudca do rozsudku.

01 - Modified: 2024-04-05 12:45:07 - Feat.: - Title: Trinásťročný chlapec v Nemecku je podozrivý, že zabil bezdomovca 02 - Modified: 2024-03-27 09:19:39 - Feat.: - Title: Mladú Slovenku odsúdili v Rakúsku za vraždu seniora. Odvolávala sa na prostitúciu, drogy a schizofréniu, psychiatrička to videla inak 03 - Modified: 2024-03-26 16:51:19 - Feat.: - Title: V Rakúsku odsúduli opatrovateľku zo Slovenska za vraždu na 20 rokov za mrežami 04 - Modified: 2024-03-26 08:00:00 - Feat.: - Title: Netflix prichádza s peckou pre milovníkov krimi. Jennifer si najala vrahov, aby zabili jej rodičov, mala na to niekoľko dôvodov 05 - Modified: 2024-03-21 14:01:12 - Feat.: - Title: Rodičia roka: Jedni sa opili do bezvedomia na pláži a ďalšia matka nechala doma batoľa a odišla na dovolenku, zomrelo na hlad a smäd
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 13:57