Peter ŽigaTASR
StoryEditor

Žiga s Ficom hovoril minulý týždeň niekoľkokrát: Prečo by som vám mal povedať, kde je?

04.06.2019, 14:30
Autor:
redredTASRTASR
Minister hospodárstva Peter Žiga podľa svojich slov so šéfom Smeru Robertom Ficom minulý týždeň niekoľkokrát hovoril.

Predseda Smeru Robert Fico sa zo zahraničia vráti ešte tento týždeň. Po utorkovom rokovaní vlády to povedal podpredseda strany a minister hospodárstva Peter Žiga.

"Pán predseda je v zahraničí, vráti sa tento týždeň a potom si sadneme za jeden stôl a budeme o tom hovoriť," povedal na margo situácie v Smere.

​Žiga podľa svojich slov s Ficom minulý týždeň niekoľkokrát hovoril. "Uzavreli sme to s tým, že počkáme, kým sa vráti," dodal s tým, že naposledy sa pravdepodobne rozprávali v utorok (28. 5.). Žiga povedal, žýe nevidí dôvod, prečo by mal povedať, kde sa jeho stranícky šéf nachádza. "Prečo by som ja mal hovoriť, kde je?"

Na stretnutie predsedníctva Smeru čakajú aj jeho ďalší členovia - ministerka vnútra Denisa Saková a podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Raši tiež priznal, že sa cez víkend stretol s Monikou Smolkovou, ktorá stojí za listom nespokojných členov Smeru-SD. "Aj ona mi povedala, že vyjadrenie, ktoré posielala, posielala okresným a krajským štruktúram a jej záujmom nebolo to riešiť cez médiá," priblížil.

S členmi z Košického kraja sa chce podľa svojich slov stretnúť budúci týždeň, po skončení jeho pracovnej cesty do Číny.

​Podľa Rašiho Smer-SD v súčasnosti nie je v situácií, že sa musí vyjadrovať zo dňa na deň. Zdôraznil, že ďalšie voľby sa konajú až v marci a odmietol, že by sa medzi koaličnými stranami malo hovoriť o ich predčasnom konaní.

"Nevidíme záujem koaličných strán, že by sa voľby mali konať skôr, ale možné je všetko," povedal.

Premiér Peter Pellegrini pred rokovaním vlády uviedol, že s Ficom zatiaľ nehovoril a podľa jeho informácií je na súkromnej ceste v zahraničí. Podľa zdrojov denníka Pravda je bývalý premiér v Izraeli, kde sa zveril do rúk tamojším kardiológom.

01 - Modified: 2024-04-25 09:04:45 - Feat.: - Title: Fico informuje po kontrolnom dni u Rašiho 02 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu 03 - Modified: 2024-04-24 13:50:36 - Feat.: - Title: Fico: Je podozrivé, že všetky citlivé kauzy posudzoval Klimentov senát 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:19