TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

Danka vyzývajú, aby odstúpil, Fico sa šéfa SNS zastal. Pozrite si reakcie politikov

28.01.2020, 18:48
Autor:
TASRTASR
Predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič komentoval na sociálnej sieti situáciu ironickou poznámkou.

Šéf Smeru Robert Fico v reakcii na zverejnené nahrávky medzi Andrejom Dankom a Alenou Zsuzsovou, obžalovanou v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, si zastal šéfa SNS a parlamentu Andreja Danka. Fico tvrdí, že podľa neho sa slovenská opozícia domnieva, že takýmto spôsobom potlačí SNS pod päť percent.

"Čo je v tej nahrávke? Nič. Nie je tam nič, čo by bolo dôležité pre verejný záujem. Nie sú tam informácie, ktoré by potvrdzovali kriminálnu činnosť. Nie je tam nič, čo by sa týkalo výkonu funkcie druhého najvyššieho ústavného činiteľa," reagoval Fico. 

Mimoparlamentné politické strany KDH a Za ľudí Danka vyzvali na odstúpenie z funkcie.

​"V súvislosti so zverejnením telefonátu Andreja Danka s Alenou Zs. ho KDH vyzýva, aby okamžite odstúpil z funkcie predsedu NR SR," uviedol v utorok hovorca kresťanských demokratov Stanislav Župa.

Podľa Za ľudí by mal Danko vysvetliť podozrenia z kontaktov s osobou obžalovanou z viacerých vrážd. "Zároveň by sa mal verejnosti ospravedlniť za klamstvá a bezodkladne odstúpiť z pozície predsedu parlamentu," komentovala podpredsedníčka strany a nezaradená poslankyňa NR SR Veronika Remišová.

Ako povedala, je otázkou na orgány činné v trestnom konaní, či pri takejto komunikácii neboli ohrozené aj záujmy a bezpečnosť štátu.

Mimoparlamentná koalícia PS-Spolu poukázala na to, že "rezignovaný, zdiskreditovaný a skorumpovaný je však nielen Andrej Danko, ale aj všetky ministerstvá, ktoré štyri roky viedla SNS."

Predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič komentoval na sociálnej sieti situáciu ironickou poznámkou. SaS zasa chváli médiá za zverejnenie komunikácie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 18:34