Richard SulíkTASR
StoryEditor

Prevádzky už nezatvoríme. Poradíme si s hnusobou aj bez toho, aby sme si zničili ekonomiku, tvrdí Sulík

13.09.2020, 12:40
Autor:
redredTASRTASR
Minister hospodárstva povedal, že import vírusu zo zahraničia poklesne, pretože skončilo dovolenkové obdobie.

Minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík vyhlásil, že k zatváraniu prevádzok už nedôjde. V diskusnej relácii na TA3 poznamenal, že uzatváranie by bolo likvidačné pre obchodníkov.

"Poradíme si s hnusobou"

"Už máme skúsenosti s vírusom. Myslím si, že si poradíme s hnusobou bez toho, aby sme si zničili ekonomiku," povedal Sulík.

Doplnil, že podľa neho import vírusu zo zahraničia poklesne, pretože skončilo dovolenkové obdobie.

"Uzatváranie na jar nemalo svoj účinok. Uzatvárať obchody a reštaurácie nemá zmysel. Čo má zmysel je kontrolovať tých, ktorí prichádzajú zo zahraničia," povedal Sulík.

Minister v relácii povedal aj, že vláda zastavila štátnu investičnú pomoc pre západné Slovensko a všetky voľné prostriedky smeruje na podporu rozvoja podnikania najmä na východe krajiny.

"Košice sú slovenské Silicon Valley, tam máte našich programátorov na mraky. Tam je niekoľko tisíc ľudí, ktorí sa živia programovaním, takže nemám najmenšie obavy," odpovedal Sulík na otázku moderátora, či budeme mať pre budúce priemyselné parky zamerané na priemysel 4.0 dostatok odborníkov.

Plán obnovy

Sulík pripomenul, že ministerstvo hospodárstva  v súčasnosti rokuje s piatimi samosprávami na východnom a strednom Slovensku o možnom vybudovaní strategického priemyselného parku. Ten by mal štát pripraviť tak, aby možný investor nemusel riešiť výkup pozemkov či základné posudzovanie vplyvu priemyselného parku na životné prostredie.

S budúcim rozvojom Slovenska úzko súvisí aj plán obnovy, ktorý v súčasnosti pripravuje ministerstvo financií. Podľa ministra Sulíka sa na jeho príprave zúčastňuje aj štátny tajomník MH Ján Oravec.

"Za ministerstvo hospodárstva je to veľmi dobré obsadenie," zdôraznil Sulík. To, že prvotná príprava plánu sa robí za zatvorenými dverami, je podľa Sulíka logické.

"Inak by ste nespravili nikdy nič," poznamenal. Plán obnovy sa podľa ministra zameria na "veľké reformné diela".

Viac však z pripravovaného plánu obnovy, na ktorý by mala prispieť EÚ sumou 7,5 miliardy eur, prezradiť nechcel. "Tento plán predstaví premiér a minister financií," dodal Sulík.

Koronavírus a Covid - 19

01 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 03 - Modified: 2024-04-01 17:25:00 - Feat.: - Title: Prekonanie počtu turistov spred pandémie sa v tomto roku ešte neočakáva 04 - Modified: 2024-03-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Ďalšia pandémia už naplno prepukla. Svet sa jej nedesí, lebo vo veľkom zatiaľ zabíja „len” zvieratá 05 - Modified: 2024-03-01 06:55:07 - Feat.: - Title: Prvý zájazd po rokoch do KĽDR stál 750 eur. Páchlo a všetko sa tam rozpadalo, sťažujú sa turisti na lietadlo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:29