StoryEditor

Po nehode s vlakom budú nové linky

05.05.2009, 14:58
Dopravný podnik mení linky po nehode autobusu a vlaku na železničnom priecestí.

Výluky, zmeny autobusových či trolejbusových liniek a pokračujúce stavebné práce. Toto všetko čaká občanov hlavného mesta, ktorí by od mája mali pozornejšie sledovať tabuľky dopravných spojov.

Zmeny na Ivánskej ceste

Od pondelka sa uzatvorilo železničné priecestie na Ivánskej ceste neďaleko letiska. Zmeny v doprave nastanú v smere z Vrakunskej cesty na Ivanskú a späť. Podľa hovorcu Dopravného podniku Bratislava Petra Kavického bolo toto opatrenie nevyhnutné z bezpečnostných dôvodov. "Na tomto priecestí bude úplne zrušená možnosť odbočenia a z toho dôvodu sme sa rozhodli o presun dopravy," hovorí Kavecký. Autobusová linka 67 bude preto skrátená a presmerovaná. Po novom bude premávať po trase Vinohradnícka - Učiteľská - Korytnícka - Kazanská - Dvojkrížna - Hradská a Astronomická.

Linky pribudnú aj zaniknú
Zároveň sa zavádza nová autobusová linka číslo 65. Spojenie do Ostredkov bude naďalej zabezpečené cez linku 67 a cestujúci do Trnávky použijú nové autobusové spojenie číslo 65. Od pondelka premáva po trase Tbiliská - Detvianska - Púchovská - Na pántoch - Rybničná - Roľnícka - Tuhovská - Stará Vajnorská - Bojnická - Rožňavská - Rádiova - Bulharská - Galvaniho - diaľnica D1 - Gagarinova - Popradská - Ul. svornosti - Kazanská - Dvojkrížna a Čiližská. Pre cestujúcich sa zavedú aj dve nové zastávky a to Galvaniho, na mieste kríženia Ivanskej cesty a Galvaniho a Jurajov dvor na Bojnickej ulici.

"Dôjde k uvoľneniu kapacity v relácii Dolné hony – Ostredky, čím bude možné zároveň zrušiť posilovú linky č. 178," vysvetľuje hovorca. Ako dodáva, "zároveň s vytvorením novej linky do oblasti Trnávky dôjde k zlúčeniu s autobusovou linkou číslo 65, čím bude zabezpečené priame tangenciálne (krížové pozn. red.) spojenie východných častí mesta bez prestupu." Kvôli uzatvoreniu spomínaného priecestia zas bude zrušená autobusová linka 178.

 Prestupy na iné linky
- trolejbusy 201 a 202 na zastávkach Toryská, Komárnícka, Priekopnícka, Cintorín Ružinov a Ríbezľová (obojsmerne)
- autobus 75 (Ružinov, Krasňany) na zastávkach Toryská, Komárnícka, Priekopnícka, Cintorín Ružinov a Ríbezľová  (obojsmerne)
- autobusy 78 a 87 na zastávke Toryská (obojsmerne)
- autobusy 63 a 96 zastávke Galvaniho (obojsmerne) - prestup smerom na Letisko a do oblasti Trnavské mýto
- trolejbus 204 a 205 na zastávke Rádiová, smer Trnavské mýto, Račianske mýto (obojsmerne)

Bezpečnostné opatrenie súvisí aj s nehodou, ktorá sa stala 24. apríla na Ivánskej ceste. Ako sa píše na stránke www.imhd.sk, vodič autobusu vošiel na priecestie a zrazil sa s lokomotívou. Autobus bol poškodený, ale neviezol žiadnych cestujúcich a zrážka sa tak zaobišla bez zranení alebo obetí na životoch.

 


Práce potrvajú do jesene
Ivánska cesta však nebude jediná, na ktorej budú občania cestovať inak, než si zvykli. Už v apríli sa začali rekonštrukčné práce na plynovode a pripojovacích plynovodov na Vajnorskej ulici. Ako sa uvádza na stránke hlavného mesta www.bratislava.sk, znamená to čiastočné uzavretie cesty od polyfunkčného centra Lakeside park až po Príkopovu ulicu. Stavebné práce sú rozdelené do deviatich etáp a potrvajú až do 30. októbra.

 

 Prehľad jednotlivých etáp a termínov
 Etapa Trasa Termín (všetko rok 2009)
 2. etapa
 Lakeside park - Tomášikova ulica
 15. apríl až 13. máj
 3. etapa
 Tomášikova ulica - Pluhová
 18. máj až 12. jún
 4. etapa
 Razianska ulica
 8. jún až 3. júl
 5. etapa
 Razianska ulica - Junácka
 29. jún až 24. júl
 6. etapa
 Junácka - ulica Za Kasárňou 27. júl až 21. august
 7. etapa
 ulica Za Kasárňou - Bajkalská
 24. august až 18. september
 8. etapa
 Bajkalská - Príkopová ulica
 21. september až 16. október
 9. etapa
 Mestský úrad Nové Mesto 5. október až 30. október

Práce na Záhradníckej pomaly končia
Okrem toho stále trvá čiastočná uzávierka na Záhradníckej ulici. Stavebné práce potrvajú do 30. mája tohto roka. Občanom sa to dotklo zmenou trás autobusových liniek 50, 66, N70 a trolejbusov 205 a 212. Okrem toho do konca roka potrvá úplná uzávierka mestskej komunikácie II. triedy Pribinova ulica v úseku od budovy Ministerstva vnútra po Olejkársku ulicu. Dovodom je výstavba nákupného centra Eurovea na brehu Dunaja. Do 31. júna potrvá aj čiastočná uzávierka Viedenskej cesty v úseku Klokočova ulica - vjazd na parkovisko INCHEBA z dôvodu budovania inžinierskych sietí a nábrežného protipovodného múrika, píše sa na stránke Bratislavy.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 03:57