TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Šéfke ŠÚKL a jej rodine sa vyhrážajú smrťou. Zodpovednosť za toto má Igor Matovič, tvrdí Rado Baťo

09.04.2021, 15:08
Autor:
mahomahoTASRTASR
Anonym sa v správe vyhráža riaditeľke ŠÚKL Zuzane Baťovej aj jej deťom smrťou kvôli ruskej vakcíne Sputnik V. 

Riaditeľke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzane Baťovej prišli na pracovný mail vyhrážky smrťou. Správu zverejnil jej manžel Rado Baťo na sociálnej sieti. 

Anonym sa v nej vyhráža Baťovej aj jej deťom kvôli ruskej vakcíne Sputnik V. 

"Zodpovednosť za toto osobne má nula zvaná Igor Matovič, ktorá ponižuje a šikanuje vlastnú krajinu pred celým svetom.
A chceš ma vyhodiť z práce? Nech sa páči, skús to," uviedol k vyhrážkam Baťo, ktorý pracuje na ministerstve financií pod vedením Igora Matoviča.

Podľa Baťa sa už prípadom zaoberá polícia. Vyhrážky prišli po tom, ako vo štvrtok Rusko oznámilo, že požiadalo slovenskú vládu o vrátenie vakcín Sputnik. 

Rusi kritizovali ŠÚKL

Ruský fond podľa priamych investícií povedal, že slovenský Štátny ústav pre kontrolu liečiv porušil zmluvu tým, že zadal testovanie zásielky vakcín Sputnik V dodaných na Slovensko laboratóriu, ktoré nie je súčasťou siete oficiálnych laboratórií Európskej únie.

ŠÚKL tieto tvrdenia označil za zavádzajúce. Situáciu v Moskve riešil minister financií Matovič. Po príchode na Slovensko uviedol, že rozčarovanie ruskej strany plne chápe.

Tvrdí, že sa mu podarilo dosiahnuť, aby sme mali pri Sputniku naďalej otvorené dvere. 

Konflikt Matoviča s Baťom

Matovič a Baťo sa dostali do konfliktu približne pred mesiacom. Šéfka ŠÚKL-u Baťová sa vtedy ospravedlnila za Matovičove výroky na adresu Európskej liekovej agentúry. 

Matovič následne zdieľal niekoľko dní starý Baťov status aj s komentármi. V jednom z nich Baťo urazil štátnu tajomníčku ministerstva zdravotníctva Janu Ježíkovú. 

"Verím, že jej blízky rodinný vzťah sa ŽIADNYM spôsobom neprejaví na postoji ŠÚKL k vakcíne Sputnik V," napísal v statuse Matovič a priložil súkromný Baťov status, v ktorom kritizuje skladovanie ruskej vakcíny.

Neskôr zverejnil vtedy ešte premiér Matovič aj súkromnú správu, ktorú Baťo poslal priamo jemu. V reakcii zas Baťo zverejnil premiérovo telefónne číslo. 

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-05 09:38:54 - Feat.: - Title: Ústav pre kontrolu liečiv naďalej eviduje výpadky pri liekoch na psychické ochorenia či antibiotikách 03 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 04 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 05 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 03:32