StoryEditor

Podľa Pašku sa falšovali aj podpisy Dzurindu

21.05.2008, 17:50
Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) pred dnešným hlasovaním o školskom zákone kriticky vystúpil na adresu médií aj opozície ohľadom falšovania podpisu Jána Slotu. Paška povedal, že aj Mikuláš Dzurinda bol v minulosti podpísaný na prezenčnej listine, pričom sa hlasovania nezúčastnil.

Paška hovoril o dvoch podpisoch, "ktoré sú diametrálne odlišné." Okrem Dzurindu predseda parlamentu spomenul aj mená ďalších poslancov strany, Lucie Žitňanskej a Martina Pada. Predseda parlamentu dodal, že za Dzurindovej vlády dochádzalo ku korupcii a kupovaniu poslancov a vládne zákony dostali "Slovensko do polohy banánovej republiky."

Paškovi sa nepáčilo, že médiá dnes na titulných stranách písali o podvode a znížení dôveryhodnosti parlamentu. "Ja urobím všetko pre to, aby národná rada bola tak dôveryhodná, ako je teraz." Lipšic mu odkázal, že dôveryhodnosť parlamentu neznižujú médiá, ktoré o podvode informujú, ale tí, ktorí takéto konanie mlčky tolerujú. Ivan Mikloš odkázal Paškovi to, že hovorí o Slovensku ako o banánovej republike, ale na druhej strane súčasná vláda prijíma pochvaly zahraničia za ekonomický rast Slovenska.

Na Paškove vyjadrenia reagoval aj Mikuláš Dzurinda. Podľa neho nie je ohrozená vážnosť národnej rady, ale vážnosť samotného Pašku. Dzurinda mu vyčítal, že on sám sa dopustili pokusu o podvod, ked sa pokúsil finálne znenie zákona posunúť prezidentovi v inej forme, v akej ho poslanci schválili. Predseda SDKÚ-DS Paškovi vyčítal aj to, že nevedel zaujať politické stanovisko k prípadu falošných podpisov. Vyzval ho, aby konal svoju povinnosť, ku ktorému sa zaviazal pri zložení poslaneckého sľubu. Parlament zároveň schválil návrh poslankyne za KDH Márie Sabolovej o tom, aby Paška vypracoval správu o opatreniach, ktoré urobil v prípade údajného falšovania Slotovho podpisu Rafaelom Rafajom. Za nárvh hlasovalo 109 poslancov.

Nezávislý poslanec Vladimír Palko označil vystúpenie Pašku za "najsmutnejšie vystúpenie v ponovembrovej ére." Podľa neho Paška kryje podvodníkov a preto sa stáva ich spolupáchateľom.
 

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 07:01