StoryEditor

Radičová nevylúčila byť predsedkyňou SDKÚ-DS

05.04.2009, 10:42
Neúspešná prezidentská kandidátka Iveta Radičová v diskusnej relácii televízie Markíza nevylúčila, že by sa v budúcnosti uchádzala o post predsedníčky SDKÚ-DS. Požiadavka by však musela prísť zdola, zo štruktúr strany.

"Podarilo sa mi vzbudiť istú nádej u viacerých voličov politických strán," povedala Radičová. "Dúfam, že sa mi podarilo overiť si a ukázať, že istý politický štýl, ktorý je vecný, argumentačný má podporu v tejto spoločnosti." Podľa nej bude v strane diskusia práve o tom, či je SDKÚ-DS pripravená na takýto štýl politiky. V utorok zasadá prezídium strany, na ktorom vyhodnotia výsledky volieb.

Radičová však neskrývala spokojnosť s volebným výsledkom. "Ten skoro milión hlasov ma zastihol a zasiahol veľmi presne, vnímam to ako záväzok do budúcnosti a možno nový začiatok pre moju kariéru a dráhu v politike."


Na otázku, či nemala byť v kampani ostrejšia, Radičová povedala: "Pre takýto typ politiky si politici mali vybrať iného kandidáta. Ja takýto štýl politiky nebudem robiť nikdy." Podľa vlastných slov chce riešiť vecné témy a problémy, v ktorých občania žijú.

Ficove slová o tom, že sa na jej kampaň minulo 80 až 100 miliónov korún, Radičová nechcela komentovať. Podľa vlastných slov sa obáva, že podpásovky budú pokračovať aj po kampani. "Kampaň nebola o prezidentských témach. Viac bola o minulosti spred 20 rokov, vytváraní napätia v spoločnosti a rozdeľovaní občanov na dobrých a zlých," myslí si.

Prezidentská kandidátka si zároveň priznala, že mohla radikálnejšie odmietnuť niektoré témy, napríklad maďarskú kartu a nezhovárať sa o nej "a mohla skúsiť vnútiť svoje témy." Jej pozíciu na juhu podľa nej posilnila aktivita SNS. Predpokladá, že maďarská karta teraz pôjde do úzadia, lebo pre najbližšie parlamentné voľby nebude témou. "Posilňuje určite opäť SMK," povedala.

Exministerka zablahoželala víťazovi volieb Ivanovi Gašparovičovi a zaželala mu úspešných päť rokov.

01 - Modified: 2003-07-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Trenčín naplno bodoval na Tehelnom poli
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:04