StoryEditor

Cena u nás ešte stále hrá hlavnú rolu

04.08.2008, 00:00

Čomu vďačí hotel Magnus za svoj moderný vzhľad a sviežu atmosféru?
Myslím si, že oboje je dané tým, že majitelia Magnus centra, ktorí vlastnia aj hotel, sú mladí, moderní ľudia, nezaťažení tradíciami, konzervativizmom a predsudkami. Podľa svojho gusta si našli aj architekta, ktorý je rovnako otvorený novátorstvu a odvážny. Na konečnom výsledku sa v neposlednom rade podpísal i fakt, že vlastníci hotela precestovali kus sveta, majú skúsenosti aj s netradičným ubytovaním v zahraničí, sú rozhľadení.

Pre koho je luxusné ubytovanie v originálnom duchu určené?
Pri vytváraní koncepcie hotela sa myslelo najmä na biznismenov, ktorí kvôli svojim obchodom navštevujú Trenčín i jeho blízke okolie. Nijako sa netajíme tým, že náš hotel je určený v prvom rade pre biznismenov. Takéto zariadenie v meste Matúša Čáka dlho chýbalo a až my sme zaplátali dieru na trhu.

Podarilo sa vám do hotela skutočne prilákať klientelu, na ktorú ste pri jeho koncipovaní mysleli?
S potešením môžem skonštatovať, že áno. Navštevujú nás podnikatelia najmä z Nemecka či zo susedných krajín. Sú to ľudia na úrovni, ktorí vyžadujú istý štandard a nemajú problém si zaň zaplatiť. Výnimkou nie sú ani slovenskí podnikatelia, ktorí sa na svojich cestách potrebujú zastaviť v Trenčíne. Ubytovaných sme tu už mali aj umelcov.

Stávate sa vďaka svojim štyrom hviezdičkám útočiskom hviezd v štýle hotela Chateau Marmont v Los Angeles?
Tento rok sme poskytli ubytovanie napríklad anglickému dídžejovi Fatboy Slimovi, ktorý vystupoval na Pohode. Minulý rok u nás zložili hlavu chalani zo skupiny Air, ktorí na tom istom festivale napokon pre meškajúcu techniku nevystupovali. Do reštaurácie Flor de amor zvyknú chodiť trenčianski hokejisti cez rok pôsobiaci v NHL. So svojím psíkom bola počas Bažant Pohody v jednej z našich izieb ubytovaná napríklad aj speváčka Zdenka Predná. Reštaurácii nedal košom ani prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.

Na koľko percent bývate, s výnimkou diania veľkých trenčianskych podujatí, obsadení?
Priemer je približne sedemdesiat percent, čo pre manažment hotela znamená absolútnu spokojnosť. V hotelierstve to funguje tak, že ak máte zariadenie nepretržite naplno obsadené, neveští to nič dobré a zaiste je v tom nejaký háčik. Znamenať to môže napríklad, že poskytujete ubytovanie pod cenu.

Ktoré hotely sú pre vás v Trenčíne najvážnejšou konkurenciou?
Okrem nášho hotela má v Trenčíne štyri hviezdičky už len známy hotel Tatra. Svojou atmosférou i vybavením však priťahuje trochu iný druh klientov ako my - skôr tradičných zákazníkov. Často sú v ňom usporadúvané napríklad svadby a väčšie zábavné oslavy, kým do hotela Magnus prichádzajú skôr biznismeni na konferencie alebo menšie skupinky ľudí osláviť rodinné udalosti. Vďaka relatívne nízkym cenám a umiestneniu v centre mesta považujeme za konkurenciu aj trojhviezdičkový Grandhotel. Cena v mnohých prípadoch ešte aj dnes hrá pri výbere ubytovania hlavnú rolu.

S akými zbraňami najbližšie plánujete zapojiť sa do bojov o zákazníka?
Prvoradé je udržať vysoko nastavenú latku a robiť česť nadobudnutému dobrému menu, nestratiť klientov, nepošpiniť si povesť. Samozrejme, máme rozpracované koncepcie mnohých zlepšení. Tie sa ani tak netýkajú vybavenia izieb, keďže to je moderné a luxusné, ale skôr aktivít, ktorým by sa mohli v Trenčíne a jeho okolí venovať. Mnoho ľudí v zahraničí má ešte klapky na očiach a myslia si, že u nás nájdu džungľu a ľudí žijúcich na stromoch. Radi by sme pomohli Slovensku očistiť sa od takého imidžu. Zákazníkom by sme radi pripravili balíčky služieb - napríklad wellness, oddych, skrášľovacie procedúry či dokonca estetické kozmetické zákroky. Priamo v samotnom Magnus centre by sme radi vyhradili priestor na tancovanie, aby sa aj u nás mohli konať stužkové slávnosti a svadby.

Moje tri naj

Apartmán Magnus
Vo veľkorysom priestore (60 m2) sa snúbi moderné vybavenie s minimalistickým čierno-bielym dizajnom. Vaňa s vírivkou, dva plazmové televízory, pripojenie na internet, prenosný telefón s priamou voľbou či individuálne regulovateľná klimatizácia vám nedovolia byť nespokojným zákazníkom ani keby ste sa akokoľvek snažili.

Karamelový dezert v reštaurácii Flor de amor
Zmes z cereálií a šľahačky obalená v kokose a ukrytá v karamelovom klbku je dokonalým príkladom gastronomického zážitku. Kulinárska lahôdka útočí na všetky zmysly a poteší i vyberavé oko estéta – je totiž nielen chutným dezertom, ale aj umeleckým dielom. Najrozmaznanejšie jazýčky by karamelovú sieťovú guľku mali bezpodmienečne vyskúšať.

Turecký parný kúpeľ Hammam v hotelovom wellness centre
Na tomto magickom mieste sa uvoľní myseľ, zohreje telo, nastáva stav relaxácie i celkovej telesnej a duševnej očisty. Ak túžite po oddychu v štýle štyri v jednom a chcete omladnúť, zbaviť sa stresu, posilniť si imunitu a vyhnať z tela jedovaté toxíny, čo najskôr vstúpte do raja saunového sveta Wellness Magnus a poriadne sa zapoťte!

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 05:25