StoryEditor

Nálepky krachli aj Čechom

10.09.2007, 00:00
Prípadom firmy, ktorá za reklamné nálepky na autách ponúkala klientom peniaze, sa začala zaoberať aj česká polícia po tom, ako pred zhruba mesiacom zatvorila pobočky.

Po upozornení HN sa tamojšia polícia chystá kontaktovať aj našich vyšetrovateľov, pretože sa nedá vylúčiť, že za firmou AUTO-REKLAMA a jej českou obdobou stoja tie isté osoby.

Vyšetrovanie AUTO-REKLAMY medzičasom naberá konkrétne rozmery aj u nás. Firma sa na Slovensku "neohriala" ani pol roka, a už má na krku 254 trestných oznámení od podvedených klientov z celého Slovenska. Niektorí z nich prišli aj o viac ako 25-tisícové vklady. Polícia už oficiálne vyčíslila škodu, a predpokladá, že 38 miliónov nie je konečné číslo.

Z podvodu zatiaľ konkrétne nikoho neobvinili, no trestné stíhanie sa začalo. "Čakáme na posudky z účtovníctva, no je to asi 10-tisíc strán," povedal nám zdroj z polície, ktorý na prípade pracuje.

Po tom, ako na prípad upozornili HN, zmizol majiteľ firmy Ladislav Porozsnyák. Podľa našich informácií sa skrýva v zahraničí.

Biznis obchodníkov s nálepkami sa neskončil krachom len na Slovensku a v Česku. S rovnakým rukopisom fungovala maďarská firma s autonálepkami Il ferro.

01 - Modified: 2003-06-10 07:33:13 - Feat.: 0 - Title: Farmári nebudú ukrátení
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:48