TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Smer a Hlas sa pustili do Hegera: Klame rovnako ako jeho predchodca Matovič, tvrdia

05.06.2021, 19:27
Autor:
TASRTASR
Hlas-SD vyzýva predsedu vlády, aby hovoril ľuďom pravdu.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) ukazuje, že sa rozhodol pokračovať v šľapajách svojho predchodcu Igora Matoviča (OĽANO) a klamať ľuďom do očí. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na vyjadrenia premiéra v diskusnej relácii Sobotné dialógy.

Heger vyhlásil, že "za posledných desať rokov nebola efektívnejšia vláda ako táto". Počas pandémie vraj boli jej výdavky "veľmi transparentné a veľmi efektívne". Hlas-SD vyzýva predsedu vlády, aby hovoril ľuďom pravdu.

"Slovensko nemá najlepšiu, ale najhoršiu vládu v histórii a jedinými jej výsledkami sú absolútny zmätok, chaos a rozvrat štátu v nikdy nevídaných rozmeroch," uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Výdavky vlády počas pandémie boli podľa strany neefektívne. "Napríklad trištvrte miliardy eur vyhodených na nezmyselné plošné testovanie a absolútne netransparentné – veď samotný vicepremiér tejto vlády Richard Sulík (SaS) sa podľa vlastných slov nevie dopátrať, kde a na aké účely minul štát miliardu eur z pandemickej rozpočtovej rezervy," doplnila hovorkyňa.

Premiér sa podľa Hlasu-SD nemusí báť ani "neustálych pokusov opozície rozbiť túto vládu". "Táto vláda sa rozbíja každý jeden deň sama. Za zničujúce spory medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom či aktuálny kolaps strany Za ľudí platia predovšetkým ľudia na Slovensku, z ktorých táto vláda urobila rukojemníkov svojich neustálych hádok," dodala Medveď Macíková. Vládna koalícia by sa mala podľa strany čím skôr ospravedlniť slovenským občanom.

Vyhlásenia premiéra o najlepšej vláde, fungujúcom právnom štáte a čakajúcich skvelých časoch prijala opozičná strana Smer-SD podľa svojich vyjadrení s veľkým znepokojením.

"Duševná zmätenosť je podľa všetkého nákazlivá, pretože žiadny súdny človek nemôže vysloviť takéto hodnotenie a perspektívu," uvádza sa v stanovisku, ktoré poskytol vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

Strana poukazuje na to, že je to len pár dní odvtedy, keď vláda "rozbila" verejné financie, naplánovala obrovský deficit a prudké zvýšenie dlhu Slovenska bez akýchkoľvek východísk. Hovorí tiež o zneužívaní moci na likvidáciu opozície, nesúhlasí ani s tvrdeniami o funkčnej vládnej koalícii.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 23:14