StoryEditor

Prvé kolo volieb cez objektív

26.03.2009, 09:10
Ako vyzeralo prvé kolo prezidentských volieb očami fotografov? Ako to vyzeralo vo volebných štáboch najfavorizovanejších kandidátov? Tešili sa z volebného výsledku, alebo neskrývali sklamanie? HNonline vám prinášajú fotoreportáž z najlepších momentov predvolebnej kampane a volebnej noci.

Ivan Gašparovič cez objektív
Úradujúci prezident Ivan Gašparovič nečakane vyhral prezidentské voľby v roku 2004, keď v druhom kole porazil Vladimíra Mečiara. Pomohla mu aj podpora populárneho Smeru na čele s Robertom Ficom, ktorý ho otvorene podporoval aj teraz. Gašparovič neprekvapil, získal takmer 47 percent hlasov a hladko postúpil do druhého kola.

 


Prezident volí so svojou manželkou Silviou a vnukmi. 

 

 

Volebná noc u Ivana Gašparoviča nebola taká komorná ako sa to na fotografii zdá. Úradujúci prezident podľa vlastných slov veril, že bez problémov postúpi do druhého kola.

 
Ivana Gašparoviča po celý čas podporovala svojou prítomnosťou aj jeho manželka Silvia.
 

 

 


Prezidenta Ivana Gašparoviča prišiel do jeho volebného štábu po predbežných výsledkoch podporiť aj premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák. Obaja sa objavovali aj na volebných bilbordoch súčasnej hlavy štátu.

 

 


Prezident po volebnej noci pred štúdiom Slovenskej televízie, kde spolu s Ivetou Radičovou absolvoval jednu z prvých diskusií.

 

 
Iveta Radičová cez objektív

Iveta Radičová vstupovala do prezidentských volieb s podporou opozičných strán SDKÚ-DS, SMK a KDH. Prieskumy verejnej mienky sa nemýlili keď ukazovali, že práve ona a súčasný prezident postúpia do druhého kola. Radičová získala vyše 38 percent hlasov, čo ju podľa vlastných slov milo prekvapilo.

 


Iveta Radičová pri vhadzovaní volebného lístka v prvom kole prezidentských volieb.

 

 
Zasadá volebný štáb Ivety Radičovej.

 
Iveta Radičová a jej priateľ Ján Riapoš.

 

Kandidátku opozičných strán prišiel počas volebnej noci podporiť aj predseda SMK Pál Csáky.


Ivetu Radičovú počas jej predvolebnej kampane na bilbordoch podporovalo viacero známych osobností, medzi nimi aj populárny herec Stano Dančiak.

František Mikloško cez objektív
Mikloško, ktorý vystúpil z KDH a bol jedným zo spoluzakladateľov KDS kandidoval podľa vlastných slov preto, aby zdvihol zástavu, ktorú nechali kresťanskí politici nechať na zemi. Kým v prvých prieskumoch figuroval na štvrtom mieste, nakoniec predbehol Zuzanu Martinákovú a so ziskom takmer 5 a pol percenta skončil na treťom mieste.

 


František Mikloško volí.



František Mikloško a jeho stranícky kolega Vladimír Palko počas volebnej noci.

 

Mikloško s novinármi.
 
 
Konzervatívny politik a jeho manželka Janka v pozadí.
 
 
 
Mikloško v rámci svojej predvolebnej kampane chodil po mestách a premietal dokumentáre zábery zo sviečkovej manifestácie.
 

Zuzana Martináková cez objektív
Kandidátka a predsedníčka Slobodného fóra Zuzana Martináková už na začiatku kampane hovorila, že získať tretie miesto by ju potešilo. Kampaň stavala na to, že nie je ani opozičnou, ani koaličnou kandidátkou. Zisk 5,12 percenta hlasov jej stačil na štvrté miesto.
 
Zuzana Martináková volí s rodinou.

 
Čakanie na prvé výsledky.



Zuzana Martináková nabádala voličov, aby volili slobodne.



Predsedníčka Slobodného fóra s novinármi počas volebnej noci.

 

Prezidentskú kandidátku podporovala po celý čas aj jej rodina.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:08