StoryEditor

Čaplovič odvolal už aj šéfa SHMÚ

05.10.2009, 19:00
Na poste šéfa Slovenského hydrometeorologického ústavu skončil Ján Kucharčík. Je to ďalšia hlava, ktorú zoťal vicepremiér a poverený šéf envirorezortu Dušan Čaplovič (Smer-SD) počas svojho vedenia ministerstva.

Nominanta SNS odvolal z funkcie už 30. septembra. Podľa informácií HN musel Kucharčík odísť údajne pre netransparentné výberové konania a verejné obstarávania.

Nový šéf bude preverovať
S teraz už bývalým generálnym riaditeľom sa nám nepodarilo spojiť. Čaplovič poveril riadením ústavu doterajšieho vedúceho jednej z divízii Pavla Nejedlíka. Ten pre HN povedal, že si chce predovšetkým preveriť všetky informácie o údjaných netransparentných krokoch bývalého vedenia.

„Nehovorím, že budem robiť po bývalom vedení nejaké likvidačné aktivity, ale musím sa oboznámiť s agendou a potom sa vyjadrím, nakoľko boli veci korektné alebo nekorektné,“ vyjadril sa pre HN Nejedlík. Poverený vedením je až do výberového konania na post generálneho riaditeľa, čo môže byť podľa jeho slov len šesť týždňov, ale aj maximálne podľa zákona šesť mesiacov. „Aké urobím zmeny, bude závisieť aj od toho, koľko zotrvám na tomto poste,“ reagoval.

Už ôsmy „vyhadzov“
Čaplovič prepúšťa údajných nominantov Jána Slota jedného za druhým. Pred šéfom hydrometeorologického ústavu to bol naposledy riaditeľ Enviromentálneho fondu Pavel Kokuľa. Zo samotného ministerstva životného prostredia a orgánov, ktoré podeň spadajú, muselo za Čaplovičovho „upratovania“ odísť aj s Kucharčíkom už deväť vedúcich úradníkov – údajných nominantov SNS.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:13