StoryEditor

Ľudia hneď "vykúpili" aj nové autobusy

20.04.2010, 00:00

Vymeniť lietadlo za autobus či vlak sa rozhodlo viacero ľudí, ktorí nemohli pre problémy s islandskou sopkou odletieť do zahraničia. Železnice posilnili vlak do Prahy. Práve o tento smer bol najväčší záujem. "Pridali sme jeden vagón do Prahy na vlaku Slovenská strela. Záujem je väčší odhadom o 20 až 30 percent," informoval HN hovorca Železníc SR Miloš Čikovský. Pridávať vagóny k ďalším vlakom vraj budú podľa toho, ako sa situácia vyvinie.
Aj autobusov zo Slovenska odišlo viac. Hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines Eva Vozárová nám povedala, že včera pridali tri posilové spoje do Bruselu a Londýna. To isté sa deje aj smerom na Slovensko. "Aj zajtra (dnes, pozn. red.) idú z Londýna tri posilové spoje a v stredu opäť ďalšie tri navyše," hovorí Vozárová. Práve o Londýn je najväčší záujem. Cestovné lístky boli hneď po pridaní spojov vypredané. "Autobusy sú plne obsadené, no o preťaženosti sa hovoriť nedá, pretože striktne dodržiavame prepravné kapacity," dodáva Vozárová.
Vlaky sú preplnené najmä na trase Budapešť -- Bratislava -- Praha -- Berlín. Vagóny teda pridávajú aj na staniciach v iných európskych mestách. Ak o pár dní potrebujete odcestovať napríklad do Paríža, hovorca našich železníc predpokladá, že lístok ešte zoženiete, no nie je isté, či budete pohodlne cestovať. "Nie je isté, či zoženiete miestenku, možno budete musieť stáť na jednej nohe," dodáva Čikovský.

Aj zajtra (dnes, pozn. red.) idú z Londýna tri posilové spoje a v stredu opäť ďalšie tri navyše, Eva Vozárová, hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:47