StoryEditor

Slota "len" prehovoril z duše ostatným Slovákom...

07.05.2010, 00:00

SNS Jána Slotu bojuje v týchto voľbách o záchranu. To je jediné vysvetlenie rasisticky ladeného bilbordu s potetovaným mužom tmavej pleti s hrubou retiazkou na krku, ktorého sprevádza nápis: "Aby sme nekŕmili tých, čo nechcú pracovať" a orlíka v logu SNS. Napriek krátkej životnosti kontroverzného bilbordu - bilbordová spoločnosť ich už stihla prelepiť - útočná akcia zo strany národniarov padla na úrodnú pôdu.

Noviny sú zaplnené fotkami s čudným bilbordom, ľudia čítajú príbeh Róma, ktorý ani nevedel, že takto "pracuje" pre SNS, na adresu národniarov sa vzniesla vlna kritiky zo strany politických rivalov, rómske organizácie žiadajú ospravedlnenie od Slotu, televízie sa predbiehajú, aby priniesli najnovšie aktuality k tejto téme. A SNS šokujúcim predvolebným ťahom dosiahla svoje - urobila čiaru pod dosiaľ nudnou predvolebnou kampaňou. Všade sa o nich píše, všade sa o nich hovorí, SNS, ohliadnuc od toho, v akých súvislostiach, konečne znova rezonuje ako téma dňa.

SNS má slabé preferencie, Robert Fico jej už má tiež dosť - Slota tak nemá čo stratiť. Bilbordom sa mu akurát tak podarilo "poštekliť" tú časť obyvateľstva, ktorá o rómskych občanoch hovorí ako o "parazitoch" vyciciavajúcich labilný sociálny systém, s večným odporom k práci a obrovskou chuťou privádzať ďalšie a ďalšie deti na svet.
A práve to je na celej veci také smutné. Pretože množstvo Slovákov naozaj takéto názory má a Slota im len prehovoril z duše. Zostáva len dúfať, že ich aj nepovedie za ruku, keď budú vhadzovať lístky do volebných urien.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:18