StoryEditor

Obyčajní ľudia ukončili rebéliu

01.08.2010, 20:00
Napätie v koalícii. Matovič a spol. zostávajú v radoch vládnej koalície.

Vládna koalícia si môže vydýchnuť, prvý vážny problém má dočasne za sebou. Štyria noví poslanci z hnutia Obyčajní ľudia, bez ktorých by SDKÚ, SaS, KDH a Most- Híd, nemali väčšinu hlasov v parlamente, zatiaľ podľa informácií HN poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka neopustia.

Aj keď svoje požiadavky do programového vyhlásenia novej vlády Ivety Radičovej napokon nedostanú, platí zároveň to, že za tento dokument zajtra v Národnej rade SR zahlasujú. Bez nich by to nešlo – Sulík však dostal sľub, že problémy nebudú. „Podporia to, čo schválila vláda,“ potvrdil šéf SaS a slovenského parlamentu pre HN.

Séria rokovaní sulíkovcov s Obyčajnými ľuďmi na čele s Igorom Matovičom vyústila do iného riešenia: niektoré návrhy tohto kvarteta dostanú šancu ako poslanecké návrhy. „Naše body sa premietnu na parlamentnú pôdu, zostane to na individuálnej zákonodarnej iniciatíve,“ reagoval pre HN jeden z Obyčajných ľudí a poslanec Národnej rady SR Jozef Viskupič. Či však dostali od Sulíka aj záruky podpory v parlamente, Viskupič povedať nechcel. Detaily mienia SaS a Obyčajní ľudia zverejniť dnes.


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 21:18