StoryEditor

Richarda Sulíka kritizujú aj ľudia z SaS

13.02.2011, 23:00
Viacerým politikom SaS prekáža, ako sa poslanecký klub strany zbavil Igora Matoviča.

Jozef Viskupič z Obyčajných ľudí, ktorý zatiaľ ostáva v klube SaS, zvažuje, že šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi napíše oficiálnu sťažnosť proti expresnému vylúčeniu Matoviča.

Vyhadzov počas pauzy
Klub Matoviča vyhodil necelé dve hodiny po tom, ako v parlamente hlasoval za návrh zákona o štátnom občianstve z dielne Smeru-SD. "Išlo o nešťastný postup. Ja som bol postavený pred hotovú vec,“ priznal Martin Poliačik z SaS. Keď klub rozhodoval o osude lídra Obyčajných ľudí, poslanec so svojou straníckou kolegyňou Janou Kiššovou rátal hlasy po voľbe riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska. "Nemal som možnosť vyjadriť sa. Mrzí ma to,“ dodal Poliačik. Ako by hlasoval, vraj nevie. "Rozhodoval by som sa podľa situácie na klube.“

Návrh na vylúčenie vo štvrtok predniesol na klube Sulík. Zo štyroch Obyčajných ľudí si ho vypočula iba Erika Jurinová, Matovič prišiel krátko pred hlasovaním o svojom osude. "Ja som dobehol minútu pred hlasovaním, priamo zo zasadnutia výboru pre európske záležitosti spolu so šéfom klubu Jozefom Kollárom,“ opísal Viskupič. Štvrtý Obyčajný človek Martin Fecko na klube vôbec nebol.

"SaS rozhodla počas obednej pauzy, zrazu sa povedalo - hlasujeme, vyletelo 15 rúk a Igor Matovič bol vylúčený,“ hovorí Viskupič. Sulík konanie klubu obhajuje. "Hlas pre Smer bol poslednou kvapkou v sude. Všetci mali plné zuby toho, čo Matovič stváral,“ tvrdí predseda SaS. Podľa neho na klube asi hodinu diskutovali, kým pristúpili k hlasovaniu.

S horúcou hlavou
Postup sa nepáčil ani poslancovi Jurajovi Drobovi, ktorý namietal, aby sa s rozhodnutím počkalo. "Z procesného hľadiska bolo vylúčenie v poriadku, ale z ľudského unáhlené a nesprávne. Nemalo sa konať s horúcou hlavou,“ myslí si Droba, ktorý ako jediný hlasoval proti vylúčeniu. Zdržali sa Jurinová a Viskupič, ktorý vzápätí navrhol, aby vylúčení bol aj on a jeho dvaja kolegovia. Klub návrh jednomyseľne odmietol.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:43