StoryEditor

Exprezidenta skolili horúčavy. Zachránil ho ochrankár

13.07.2010, 00:00

Bývalý prezident Michal Kováč včera doobeda skolaboval v dôsledku vysokých horúčav. Momentálne leží v Nemocnici sv. Michala v Bratislave. Exprezidentovi, ktorý sa v auguste dožije 80 rokov, sa nič vážnejšie nestalo.

"Cítim sa dobre, až na ten dnešný deň, keď prišla nevoľnosť, asi v dôsledku horúčav," povedal pre HN Kováč. Bývalá hlava štátu odpadla na schodisku. Padajúceho Kováča zachytil ochrankár, následne ho previezli na pohotovosť do nemocnice. "Skontrolovali mi krvný tlak a ostatné záležitosti, beriem ešte nejaké infúzie a lieky na Parkinsona," uviedol Kováč. Vysoké horúčavy v týchto dňoch ohrozujú najmä starších ľudí a pacientov s chorobami srdcovo-cievneho systému.

Kedy pôjde domov, povedať nevedel. "Dnes mi dali pyžamo, takže nejdem domov," doplnil. Nemocnica o jeho zdravotnom stave neposkytuje žiadne informácie. Ako exprezident dodal, celkovo sa cíti štandardne, dokončuje svoje memoáre, ktoré by mali byť o dva mesiace hotové. Pod Kováčov pád sa mohla podpísať aj Parkinsonova choroba, o ktorej otvorene hovorí od roku 2008. Michal Kováč bol prvým prezidentom Slovenskej republiky, zvolený v tajnom hlasovaní v roku 1993. Vo funkcii bol do roku 1998.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 03:49