StoryEditor

Záchranári napadnú aj posledné kolo tendra na záchranky

01.06.2010, 00:00

Členovia Asociácie poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby SR podajú žalobu aj proti výsledkom tretieho kola tendra na licencie pre záchranky, objasnil podpredseda Michal Bahelka. Stane sa tak po skončení rozkladového konania. V súvislosti s tendrom zatiaľ padli žaloby pre prvé a druhé kolo, ktorými sa poskytovatelia domáhajú zrušenia rozhodnutí ministerstva zdravotníctva.

V stredu sa uskutoční na bratislavskom krajskom súde pojednávanie v prípade výsledkov prvého kola. "Vyčítame to, že výberové konanie nebolo v súlade so zákonom. Bolo tam niekoľko chýb," priblížil Bahelka s tým, že niektoré podmienky neboli v súlade s aktuálnym zákonom o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Rezort zdravotníctva už pri avizovaní prvých žalôb poukázal, že členovia asociácie začali svoju prevádzku rýchlej zdravotnej služby na základe presne tých istých kritizovaných podmienok.

Pred začiatkom prvého kola záchrankového tendra bolo na Slovensku 264 ambulancií záchrannej služby, pričom po skončení všetkých troch by malo byť 270 staníc. Najviac bodov získala spoločnosť Falck Záchranná Košice spolu so Záchrannou dopravnou a zdravotníckou službou Bratislava a Záchrannou službou Košice. Tender na záchranky v minulosti kritizovala aj opozícia.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:05