StoryEditor

Bilbord útočí na "arogantnú Bratislavu"

09.07.2010, 00:00

"Dovolíme, aby Slovensku vládla arogantná Bratislava?!" pýtajú sa na mnohých bilbordoch po celom Slovensku anonymní ľudia, podpísaní ako "Nespokojní občania". Na bilbordoch je okrem nadpisu zvýraznená povolebná mapa Slovenska. Na nej sú takmer všetky okresy zahalené do červenej farby, s výnimkou modrej Bratislavy a oranžovo-zelenej časti od Dunajskej Stredy po Komárno. Farebná kombinácia zrejme kopíruje povolebné výsledky. Kto stojí za kampaňou, nie je jasné. Bilbordy patria spoločnosti Akzent Media, ktorá meno nájomcu a akékoľvek iné informácie odmietla prezradiť.

K neznámej kampani sa nepriznávajú ani politické strany. "Kampaň nie je záležitosťou Smeru. Takéto bilbordy sme neobjednávali ani sme nerobili iniciatívu," vyhlásil generálny manažér Smeru Ján Richter. Uviedol, že strana sa bude zaoberať bilbordami. "Budeme zisťovať, kto za nimi je," tvrdí Richter. Strana v minulosti viedla negatívnu kampaň proti SDKÚ-DS v čase, keď predseda Robert Fico vytiahol proti nim aféru so schránkovými firmami. Vtedy sa k antikampani priznali. Podľa Daniela Krajcera (SaS) je smiešne stavať voči Bratislave zvyšok Slovenska.

Čo chce do červena zladená mapa Slovenska povedať, nie je jasné ani reklamným expertom. "Je to tak urobená kampaň, ktorá má nejednoznačné posolstvo, že napriek tomu, že pracujem v reklame, to nedokážem odčítať," priznáva Róbert Slovák z agentúry Respect APP. Plagáty vylepené po Slovensku, podľa neho nenechávajú žiaden odkaz a ak nebudú pokračovať, zostanú bez účinku.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 20:08