StoryEditor

Vydrží vláda? Pýtali sa ľudia

17.11.2010, 23:00

Tisícky návštevníkov si včera mohli na vlastné oči pozrieť priestory Národnej rady SR. Pri príležitosti Dňa otvorených dverí, ktorý sa v deň výročia Nežnej revolúcie konal prvý raz, sa stretli so šéfom zákonodarného zboru Richardom Sulíkom (SaS), s jeho podpredsedami a niektorými poslancami.

Fico vysvetľoval

"Pýtali sa ma napríklad, ako to tu funguje, či sa dá dohodnúť, či vydrží táto koalícia," priblížil jeden z podpredsedov Béla Bugár (Most-Híd), ktorý na poslednú otázku návštevníkom odpovedal vraj vždy "áno". Pri Robertovi Ficovi zo Smeru-SD ľudí najviac zaujímalo, ako je možné, že Smer-SD, hoci vyhral voľby, nie je súčasťou vlády. "My konštatujeme, že taká je demokracia," poznamenal. Okrem toho sa ho vraj pýtali aj na pripravované zmeny v zákonníku práce: "Ľudia sa naozaj boja toho, čo táto pravicová vláda ide pripravovať."

Niektoré parlamentné politické strany si včera v Národnej rade SR počas Dňa otvorených dverí robili kampaň pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami. Vo svojich poslaneckých kluboch vítali návštevníkov zákonodarného zboru okrem iného letákmi, balónmi, perami či kalendármi s logom strany, prípadne s menami kandidátov do orgánov samosprávy obcí. Do klubu Smeru-SD lákala ľudí aj hudba v podaní dvoch gitaristov. Predseda klubu Pavol Paška ich prítomnosť odôvodňoval tým, že občania majú už politiky dosť a treba im dať "trošku pozitivizmu a optimizmu do budúcnosti". Propagačné materiály rozdávala aj vládna SDKÚ-DS. Okrem balónov si mohli návštevníci odniesť aj publikácie od premiérky Ivety Radičovej či ministra financií Ivana Mikloša.

V divadle aj na námestí
Na 17. november sa včera spomínalo na viacerých fórach. Podvečer sa konalo spomienkové stretnutie v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave, večer na Hviezdoslavovom námestí bol koncert venovaný výročiu pádu totality.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 15:06