StoryEditor

Kto je kto v kauze nástenka

21.07.2010, 00:00

Marián Janušek
V tom čase minister výstavby, nominant SNS. Premiér Robert Fico s jeho odvolaním dlho váhal, nakoniec tak urobil. Po odchode z politiky sa Janušek snažil podnikať v stavebníctve. Bol na kandidátke SNS, no do parlamentu sa pre slabý volebný výsledok neprebojoval.

Igor Štefanov
Nastúpil namiesto Janušeka priamo zo stoličky riaditeľa Agentúry na podporu regionálneho rozvoja. Pritom išlo o človeka, ktorý priamo podpisoval v spornom tendri faktúry a pripravoval aj samotnú zmluvu. Bol tiež odvolaný. Štefanov sa po voľbách dostal do parlamentu za SNS.

Béla Angyal
Šéfoval v tom čase Úradu pre verejné obstarávanie, ktorý v Janušekovom tendri našiel niekoľko pochybení. Úrad tender preveroval od 28. novembra 2008 do 8. apríla 2009. Počas tohto obdobia Angyal čelil obvineniam zo strany SNS, že kontrolu ovplyvňuje.

Juraj Hatvány
Spolumajiteľ Avocatu, ktorá tender získala, bol nominantom SNS aj v Dozornej rade Slovenskej pošty. Okrem toho obhajoval Jána Slotu vo viacerých súdnych sporoch -- napríklad v čase, keď médiá písali o zväzkoch ŠtB, podľa ktorých sa mal Slota za mladi dopúšťať viacerých krádeží.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:28