StoryEditor

Most-Híd: Strana čaká na výsledky

12.06.2010, 20:57
Aktualizované | Predĺženie volieb znášajú vo volebno štábe Mostu-híd vcelku pokojne.

Búrka, ktorá odohnala ľudí dovnútra, už prehrmela a tak sa všetci mohli znovu vrátiť do veľkého stanu, kde v napätí očakávajú vyhlásenie predbežných výsledkov."Koľko si myslíte, že dostaneme? Podľa mňa to bude viac ako sedem percent. Chcel som si na to aj vsadiť," počuť odvážne tipy opodiaľ.

V stane prd centrálou strany je aj predseda Mostu-híd Béla Bugár, podpredsedovia strany a členovia predsedníctva, ktorí ako sa zdá, znášajú nápor a stres pokojne. Polhodinové omeškanie si krátia chladenými nápojmi a pozeraním televíznych relácií. 

Po vypuknutí búrky sa všetci ponáhľali dovnútra a hľadajú útočisko v pizzeérii Ciao, nad ktorou sa nachádza centrála strany. Hostia pomaly zaplnili celé press centrum, ktoré volebný štáb vyčlenil pre novinárov.

Väčšina prítomných však ostala pokojných. "Táto búrka pominie a bude dobre," hovorí mladý muž, ktorý verí, že lepšie počasie už čoskoro vráti ľudí do prostredia stanu. Do stanu, kde sa koná recepcia, sa len chvíľu pred búrkou začali schádzať prvé politické esá. Ako prvý krátko po ôsmej prišiel podpredseda strany Ivan Švejna, ktorý verí, že aj napriek premiére strany vo voľbách, sa do parlamentu dostanú. „Budeme tam,“ priznáva Švejna pre HN.

O štvrť na desať a v pizzérii Ciao pod centrálou Mostu-Híd sa objavuje hlavná postava dnešného večera. Prichádza Béla Bugár, ktorý priznáva, že voľby jeho strany, ktorá je v tejto oblasti nováčikom, držia všetkých v napätí. "Som trochu nervózny,“ priznáva Bugár pred novinármi.

Zdá sa, že ani búrka, ktorá vyhnala všetkých z priestorov stanu, sa nepodpísala na dobrej nálade, ktorá v štábe Most-Híd panuje. Ľudia sa rozprávajú, väčšina podpredsedov strany a ľudí z kandidátky už dorazili a všetci očakávajú prvé výsledky v napätí.

Svojich spolustranníkov prichádza podporiť aj ďalší podpredseda strany László Nagy. V duchu spájania kultúr a národov sa však neniesla len predvolebná kampaň Mostu-Híd, ale aj občerstvenie, ktoré sa na recepcii podáva.

„Catering v stane sa nesie v duchu tradičných jedál rakúskej, maďarskej a slovenskej kuchyne. Podávať sa budú rezne, strapačky s kapustou a maďarský guláš. Dezertom vyhovieme aj šéfovi, ktorý má sladké rád, a dúfam, že okrem šomlói halušiek budeme mať aj štrúdľu,“ prezrádza hovorkyňa strany Nora Czuczorová.

01 - Modified: 2003-12-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dolár sa vzdialil rekordným minimám 02 - Modified: 2003-12-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: ČSOB Stavebná sporiteľňa vyplatila 03 - Modified: 2003-12-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Koruna po zverejnení HDP 04 - Modified: 2003-12-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Akcie VÚB a Nafty podporili SAX 05 - Modified: 2003-12-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Deutsche Bank chystá výhody pre solventných
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 18:56