StoryEditor

Odstávka práce na hodinu veľa rozruchu nenarobila

09.03.2011, 23:00

"Protest lekárov za zlepšenie podmienok v systéme zdravotníctva." Takýto nápis včera visel na sklených dverách pri vstupe k dvom špecializovaným ambulanciám Polikliniky Šusteková v bratislavskej Petržalke. Zdá sa však, akoby sa zvyšku kliniky protestný deň netýkal. Nápisy ani plagáty totiž inde nevidieť, pacienti v čakárňach o proteste nepočuli.

Pred ambulanciami sedí niekoľko pacientov. Je 12:45 a do protestu tak zostáva pätnásť minút. "Hádam to stihnem. Ak nie, budem musieť čakať," pokojne hovorí pacientka ortopedickej ambulancie s knihou v ruke. "Ja som sa zapojila zo solidarity so všetkými zdravotníkmi. Bolo by treba, aby sme sa spojili všetci, lekári aj sestry," tvrdí doktorka Oľga Paulovičová.

Na hodinu, v ktorú bežne ordinuje, vykonáva administratívne práce. Doktorka tvrdí, že ordinuje do večera, a tak napriek poludňajšej pauze stihne všetkých pacientov.
"Zjednotenie v Čechách bolo úžasné a veľmi riskantné," hovorí o protestoch u našich západných susedov. O niekoľko minút vidíme v čakárni pri východe z ambulancie už niekoľko pacientov. "Štrajkov treba viac, lebo systém je chorý. Klásť otázku, či nám nevadí čakanie, je prízemné. Tu ide o podstatnejšie veci," trvá na potrebe štrajkov jeden z pacientov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 20:19