StoryEditor

Slota: Ak sa Bugár s Csákym nedostanú do parlamentu, dám medailu obidvom

25.04.2010, 16:37
Autor:
TASRTASR

Ak sa Strana maďarskej koalície (SMK), ani strana Most-Híd nedostanú do parlamentu, predseda SNS Ján Slota je ochotný dať medailu tak Pálovi Csákymu, ako aj Bélovi Bugárovi. V reakcii na dnešnú výmenu vyhlásení medzi predsedami SMK a Most-Híd to pre TASR povedal Slota.

"Myslím, že by som im obidvom rád tú medailu dal v prípade, že nepostúpia do parlamentu. Bol by som veľmi šťastný, keby sa títo dvaja extrémisti už do parlamentu nedostali," zdôraznil Slota.

Csáky dnes v relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 uviedol, že podľa neho SMK v júnových voľbách postúpi do parlamentu, úplne však nevylúčil ani možnosť, že by päťpercentný prah pre vstup do Národnej rady (NR) SR neprekročila ani SMK, ani Most-Híd. "Potom by bolo dobré organizovať kamery do Šamorína, keď pán Slota odovzdá vyznamenanie pánovi Bélovi Bugárovi za tento nie celkom vznešený čin," povedal.

Predseda Mostu-Híd však považuje za hlavných vinníkov krízy v SMK, kde bol dlhoročným predsedom, najmä dvojicu Pál Csáky - Miklós Duray. "On (Csáky, pozn. TASR) za dva roky dokázal rozbiť stranu, rozhojdať peniaze a dokázal to, že sa strana dostala k piatim percentám," povedal Bugár. "Nestačí dostať stranu stabilnú, ale jednotu treba aj udržiavať a to pán Csáky nedokáže. Za to by mal dostať - ak by vôbec niekto mal dostať od Slotu nejakú medailu - tak to je pán Csáky a nie ja," povedal Bugár. Podľa Bugára sa do parlamentu môžu dostať aj obidve strany, ktoré reprezentujú maďarských voličov, je však dôležité, aby na seba zbytočne neútočili. "My neútočíme, niekedy už dokonca ani na útoky neodpovedáme," poznamenal.

Slota dnes reagoval aj na Csákyho poznámku, podľa ktorej podpredseda SMK pre stratégiu Miklós Duray slovenský národ neuráža, na rozdiel o niektorých slovenských politikov, ktorý urážajú maďarský národ. "To je riadne klamstvo," vyhlásil Slota, ktorého sa osobne dotkli mnohé výroky Duraya, ale aj Csákyho či budúceho premiéra Maďarskej republiky Viktora Orbána. "Čo si mám myslieť o tom, keď niekto povie, že nepozná slovensko-maďarské, ale len slovensko-poľské hranice?" opýtal sa.

01 - Modified: 2003-11-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Únia podnikateľov láka i zneisťuje 02 - Modified: 2003-11-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rozšírenie EÚ: dobrá obchodná príležitosť -- ale pre koho?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:41